Skip to Content

Foto: Wikipedia

Anställd av Malmö stad sa “negerboll” på fikarast – får skriftlig varning

Digital utgåva

Publicerad: 26 december, 2017, 19:58

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Undrar vilket straff det blir om någon sjunger gamla låtar som innehåller N-ordet? Evert Taube har N-ordet i många av sina texter och Sven Arefeldt sjöng “N-kyssar” på 30 talet och på 50 talet kunde vi höra, “upp på Zambesifloden finns en N-by”. Sedan har vi Z-odet och den kanske mest kända sången är, “du svarte Z-ordet”. Varför inte bläddra i gamla tidningar fram till 70 tal som är fyllda med N och Z-ordet?
  Varför stanna vid dessa två ord då var vardag är fylld av ord som inte anses “fina” för vår vokabulär, eller vad sägs om, städerska, gatsopare, sotare, lapp, finne m.m m.m. Det är snart en fråga om tid innan biblioteken töms på litteratur och bokbålen står som ljusan låga utanför våra bibliotek och straffen skärps för alla som yppar något förbjudet ord och nya “uppfostringsanstalter” ser dagens ljus.

  • Klarsyn

   Glöm inte låten Neger-Joe på LP:n Bordellmammans visor.

 • Bertil Andersson

  Vem var det som var så politiskt korrekt och anmälde?

 • Klarsyn

  Vad är det för stolle som Malmö stad har anställd, som kan utfärda en varning för användande av korrekt svenska vid benämnande av ett bakverk. Negerboll har varit benämningen på bakverket ifråga i minst etthundra år och är fortfarande den korrekta benämningen. Personen ifråga bör i första hand fråntas sitt arbetsledaransvar och helst även avskedas för inkompetens.

 • Mikael Eriksson

  Trodde dom kallades för “Gambia skalle med mjäll”.

 • latmask

  Ordet, samt att de kulturmarxistiska folkuppfostrarna har vunnit en seger.

 • latmask

  Det är alltså kulturmarxisterna som vill strypa vårt språk och därmed vår yttrandefrihet.

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

POLITIKRegeringen Löfven vill införa ett åsiktsförbud mot vad man kal­lar ”rasistiska organisationer”. Det uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

Afghanska våldtäktsmän dömda för flera våldtäkter

INRIKESDe afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

Dags att ifrågasätta inflationsmålet?

ANALYSUnder de senaste tio åren har mycket i den nationalekonomiska debatten kretsat kring att nå det uppsatta inflationsmålet, öka tillväxten och inte minst räntenivån. I Sverige borde vi ha haft en stark tillväxt, men per capita har vi legat still under nästan hela denna period. Detta trots en kraftigt räntedopad ekonomi som i praktiken innebär att vi devalverat kronan gentemot omvärlden med över 10 procent på bara några år.

Våg av skattehöjningar att vänta på kommunal nivå

EKONOMIEn våg av skattehöjningar på kommunal nivå står för dörren, enligt uppgifter från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Gå till arkivet

Send this to a friend