Skip to Content

ANTHONY FAUCI, 79, är en amerikansk läkare och immunolog samt chef för avdelningen för infektionssjukdomar vid USA:s Nationella hälsoinstitut (NIAID). Sedan januari 2020 var Fauci en av de ledande medlem­marna i Trump-administrationens specialtillsatta expertgrupp i Vita huset för hanterandet av Covid-19-pandemin i USA. Han hamnade i onåd kort efter Newsweeks avslöjande i slutet på april. På Wikipedia kan man redan i inledningen intressant nog läsa att ”Fauci anses vara en av de mest pålitliga medicinska personerna i landet”. Den 10 januari 2017, tio dagar innan Donald Trump efter valsegern 2016 tillträdde ämbetet som USA:s president sade Fauci något häpnadsväckande, som västmedia valt att inte rapportera eller ställa frågor om. Det skedde under ett anförande (bilden) gällande ”Pandemisk beredskap under nästa administration” och skedde i samarbete mellan Georgetown University’s Center for Global health Science and Security och Harvard University’s Global Health Institute. Fauci började med att påtala att han haft en ledande roll inom fem administrationer. Sedan sade han vidare: – Om det är ett budskap jag vill ge till er i dag /…/ är att det inte finns någon tvekan att det kommer bli en utmaning för den kommande administrationen [2017-2020] gällande infektionssjukdomar, både kroniska infektionssjukdomar, i meningen redan pågående sjukdomar vilka vi har en stor börda av, men det kommer också komma ett överraskande utbrott, sade Fauci. Hur Fauci redan 2017 visste att det skulle ske innan slutet av år 2020 återstår att se. Stillbild: Georgetown University
USA

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

PappersupplaganNya Tider v. 38

Den amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Publicerad: 16 september, 2020, 17:09

  • Svenska

Läs även

Anthony Fauci fick den 15 augusti en text med rubriken Nya pandemiska sjukdomar: Vägen till COVID-19 publicerad i den biomedicinska tidskriften Cell. Den är uppseendeväckande på flera sätt och ger en bra insikt i tankevärlden hos den man som inte bara varit drivande bakom nedstängningarna i USA – som lett till över 50 miljoner arbetslösa bara i det landet – utan också är en ledande policyskapare, som påverkat stora delar av världen att införa både virusrestriktioner och nedstängningar i linje med hans olika uttalanden och påbud.

Anthony Fauci är en amerikansk läkare och immunolog som ända sedan 1984 är chef för avdelningen för infektionssjukdomar National Institute for Allergy and Infectious Diseases (NIAID) vid USA:s nationella hälsoinstitut National Institutes of Health (NIH). Sedan januari 2020 var han en av de ledande smittskyddsexperterna i Vita husets ”Coronavirus Task Force” innan han i slutet av april fick en mindre synlig roll. Detta efter att en mycket allvarlig skandal avslöjats, som systemmedierna valde att ignorera. Vi återkommer till detta senare i texten.

Lantbruk ett hot mot mänskligheten

Fauci pekar i sin uppsatsliknande artikel ut vad han menar är ursprunget och skälet till att vi i dag har pandemier som Covid-19. I introduktionen skriver Fauci:
”Nya (och återkommande) infektionssjukdomar har hotat människor sedan den neolitiska revolutionen för 12 000 år sedan, när jägare-samlare bosatte sig i byar för att tämja djur och odla grödor”.

Den neolitiska revolutionen är ett begrepp som den australiske arkeologen Gordon Childe myntade på 1930-talet för att beskriva samhällsförvandlingen från jägar- och samlarsamhället till ett samhälle där människor i huvudsak försörjer sig genom jordbruk och djurhållning. Det är också den för mänskligheten mycket avgörande förändring som markerar övergången mellan äldre och yngre stenålder.

Fauci utpekar därmed djurhållning och jordbruk som skyldiga för pandemier som Covid-19. Det kan i sig ses som anmärkningsvärt, då den officiella förklaringen till virusutbrottet var att fladdermöss eller andra vilda djur, som såldes på en matmarknad i Wuhan, var skälet till coronautbrottet. Logiskt sett borde alltså risken tvärtom vara större för jägare-samlare, som konstant hade med vilda djur att göra och inte sällan också bodde i grottor där fladdermöss trivs.

I Kina har denna officiella – men av många ifrågasatta – förklaring redan lett till nedstängningar och restriktioner av ”farliga” matmarknader, med målet att all matdistribution ska ske via kommunistpartiets (CCP) och storföretagens ”säkra” mataffärer. Dessa har ofta nära koppling till varandra. Samma utveckling sker intressant nog i västvärlden, där restriktioner tvingat marknader och mindre mataffärer att stänga medan storföretagens matkedjor tillåts hålla öppet.

Fauci väljer i sin text att istället koppla hotet från fladdermöss till mänskligt lantbruk och ”avskogning”, som han menar lett till att fladdermöss kommit i kontakt med bland annat grisuppfödning. Fauci skriver att fladdermöss tvingades bo i ”träd som skuggade intensivt uppfödda grisar som trängdes ihop i trånga områden, vilket ledde till infektion av grisar via fladdermusspillning”.

Hur många procent av världens grisuppfödning som sker under träd fulla med fladdermöss nämns inte och inte heller varför lantbruk i stort skulle vara ett hot. Hans slutsats är likväl att människor måste bort från naturen och mänskligt lantbruk kontrolleras och minimeras ”så att människor och potentiella mänskliga patogener [i djur] har begränsade möjligheter till kontakt”. Hur det ska genomföras i praktiken eller hur därmed minskad matproduktion ska kompenseras nämns inte heller.

LANTBRUK ÄR FARLIGT är innebörden i dessa artiklar från systemmedia. Faucis text är således på intet sätt unik när den utpekar inte bara djurhållning, utan även jordbruk, som ett dödligt hot mot mänskligheten och dessutom med potential att generera en pandemi många gånger farligare än Covid-19. Därför måste lantbruket drastiskt minskas eller helt läggas ner är nu ett återkommande tema från forskare, tankesmedjor och systemmedia – men inte en gång nämns det hur det kommer att påverka tillgången på mat, i en värld där nedstängningar redan allvarligt skadat matproduktionen och distributionskedjorna. Denna nu snabbt växande trend bör mana till både eftertanke och vaksamhet avseende det som runt om i världen just nu implementeras och föreslås i folkhälsans namn. Sverige är på intet sätt immunt eller fristående från globala omvälvningar, även om vi inte haft nedstängningar i just vårt land. Här ett axplock med artiklar med detta tema och deras rubriker: Fårbönder kan tjäna pengar genom att plantera skog, visar forskning ”Om bönder fick betalt 15 brittiska pund [motsvarande drygt 170 kronor] per ton koldioxid av företag och privatpersoner som vill kompensera sina utsläpp skulle skogar av alla storlekar göra vinst”. Skärmavbild: Phys.org

 

Mördarvirus från hönsgårdar kan utrota halva mänskligheten, forskare slår larm.
Lösningen är att inte äta kött, för så länge det finns kycklingar och annan djurhållning riskerar vi att dö. Skärmavbilder: Mirror.

 

Köttet vi äter är också en pandemirisk. Våra matvanor är ”en viktig riskfaktor för pandemier”. 90 procent av köttproduktionen är farlig. Skärmavbild: Vox.

 

Toppforskare vill se 50 procent brittisk jordbruksmark omvandlas till skogsmark
Hälften av all jordbruksmark bör bli skog och 90 procent av djurhållningen läggas ned. Skärmavbild: Intelligent Living.

 

Covid-19 beror på ”klimathotet- och den biologiska mångfaldskris vi upplever”.
Skärmavbild: The Converation.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Supervalmätning skakar Norge innan stortingsvalet

UTRIKESKommunistpartiet Rødt och Miljöpartiet MDG kan för första gången nå över fyraprocentsspärren. De små borgliga regeringspartierna räddas kvar. Senterpartiet, som tidigare i år sågs som utmanare om statsministerposten, rasade obarmhärtigt hela sommaren. Arbeiderpartiet kan vinna valet och bilda ny regering.

Arga protester i Kanada inför valet – Trudeau ”inte välkommen på gatorna längre”

UTRIKESDen 20 september hålls det val i Kanada efter att premiärminister Justin Trudeau utlyst nyval. Hur valet går är långt ifrån avgjort, men vad som är desto tydligare är att det nu finns ett utbrett och argt motstånd mot den liberala regeringen, inte minst på grund av de restriktioner många beskriver som ”drakoniska”. Trudeau blir utbuad av upprörda folkmassor så snart han visar sig på gatorna.

Gå till arkivet

Send this to a friend