Skip to Content

ANTHONY FAUCI, 79, är en amerikansk läkare och immunolog samt chef för avdelningen för infektionssjukdomar vid USA:s Nationella hälsoinstitut (NIAID). Sedan januari 2020 var Fauci en av de ledande medlem­marna i Trump-administrationens specialtillsatta expertgrupp i Vita huset för hanterandet av Covid-19-pandemin i USA. Han hamnade i onåd kort efter Newsweeks avslöjande i slutet på april. På Wikipedia kan man redan i inledningen intressant nog läsa att ”Fauci anses vara en av de mest pålitliga medicinska personerna i landet”. Den 10 januari 2017, tio dagar innan Donald Trump efter valsegern 2016 tillträdde ämbetet som USA:s president sade Fauci något häpnadsväckande, som västmedia valt att inte rapportera eller ställa frågor om. Det skedde under ett anförande (bilden) gällande ”Pandemisk beredskap under nästa administration” och skedde i samarbete mellan Georgetown University’s Center for Global health Science and Security och Harvard University’s Global Health Institute. Fauci började med att påtala att han haft en ledande roll inom fem administrationer. Sedan sade han vidare: – Om det är ett budskap jag vill ge till er i dag /…/ är att det inte finns någon tvekan att det kommer bli en utmaning för den kommande administrationen [2017-2020] gällande infektionssjukdomar, både kroniska infektionssjukdomar, i meningen redan pågående sjukdomar vilka vi har en stor börda av, men det kommer också komma ett överraskande utbrott, sade Fauci. Hur Fauci redan 2017 visste att det skulle ske innan slutet av år 2020 återstår att se. Stillbild: Georgetown University
USA

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

PappersupplaganNya Tider v. 38

Den amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Publicerad: 16 september, 2020, 17:09

 • Svenska

Läs även

Anthony Fauci fick den 15 augusti en text med rubriken Nya pandemiska sjukdomar: Vägen till COVID-19 publicerad i den biomedicinska tidskriften Cell. Den är uppseendeväckande på flera sätt och ger en bra insikt i tankevärlden hos den man som inte bara varit drivande bakom nedstängningarna i USA – som lett till över 50 miljoner arbetslösa bara i det landet – utan också är en ledande policyskapare, som påverkat stora delar av världen att införa både virusrestriktioner och nedstängningar i linje med hans olika uttalanden och påbud.

Anthony Fauci är en amerikansk läkare och immunolog som ända sedan 1984 är chef för avdelningen för infektionssjukdomar National Institute for Allergy and Infectious Diseases (NIAID) vid USA:s nationella hälsoinstitut National Institutes of Health (NIH). Sedan januari 2020 var han en av de ledande smittskyddsexperterna i Vita husets ”Coronavirus Task Force” innan han i slutet av april fick en mindre synlig roll. Detta efter att en mycket allvarlig skandal avslöjats, som systemmedierna valde att ignorera. Vi återkommer till detta senare i texten.

Lantbruk ett hot mot mänskligheten

Fauci pekar i sin uppsatsliknande artikel ut vad han menar är ursprunget och skälet till att vi i dag har pandemier som Covid-19. I introduktionen skriver Fauci:
”Nya (och återkommande) infektionssjukdomar har hotat människor sedan den neolitiska revolutionen för 12 000 år sedan, när jägare-samlare bosatte sig i byar för att tämja djur och odla grödor”.

Den neolitiska revolutionen är ett begrepp som den australiske arkeologen Gordon Childe myntade på 1930-talet för att beskriva samhällsförvandlingen från jägar- och samlarsamhället till ett samhälle där människor i huvudsak försörjer sig genom jordbruk och djurhållning. Det är också den för mänskligheten mycket avgörande förändring som markerar övergången mellan äldre och yngre stenålder.

Fauci utpekar därmed djurhållning och jordbruk som skyldiga för pandemier som Covid-19. Det kan i sig ses som anmärkningsvärt, då den officiella förklaringen till virusutbrottet var att fladdermöss eller andra vilda djur, som såldes på en matmarknad i Wuhan, var skälet till coronautbrottet. Logiskt sett borde alltså risken tvärtom vara större för jägare-samlare, som konstant hade med vilda djur att göra och inte sällan också bodde i grottor där fladdermöss trivs.

I Kina har denna officiella – men av många ifrågasatta – förklaring redan lett till nedstängningar och restriktioner av ”farliga” matmarknader, med målet att all matdistribution ska ske via kommunistpartiets (CCP) och storföretagens ”säkra” mataffärer. Dessa har ofta nära koppling till varandra. Samma utveckling sker intressant nog i västvärlden, där restriktioner tvingat marknader och mindre mataffärer att stänga medan storföretagens matkedjor tillåts hålla öppet.

Fauci väljer i sin text att istället koppla hotet från fladdermöss till mänskligt lantbruk och ”avskogning”, som han menar lett till att fladdermöss kommit i kontakt med bland annat grisuppfödning. Fauci skriver att fladdermöss tvingades bo i ”träd som skuggade intensivt uppfödda grisar som trängdes ihop i trånga områden, vilket ledde till infektion av grisar via fladdermusspillning”.

Hur många procent av världens grisuppfödning som sker under träd fulla med fladdermöss nämns inte och inte heller varför lantbruk i stort skulle vara ett hot. Hans slutsats är likväl att människor måste bort från naturen och mänskligt lantbruk kontrolleras och minimeras ”så att människor och potentiella mänskliga patogener [i djur] har begränsade möjligheter till kontakt”. Hur det ska genomföras i praktiken eller hur därmed minskad matproduktion ska kompenseras nämns inte heller.

LANTBRUK ÄR FARLIGT är innebörden i dessa artiklar från systemmedia. Faucis text är således på intet sätt unik när den utpekar inte bara djurhållning, utan även jordbruk, som ett dödligt hot mot mänskligheten och dessutom med potential att generera en pandemi många gånger farligare än Covid-19. Därför måste lantbruket drastiskt minskas eller helt läggas ner är nu ett återkommande tema från forskare, tankesmedjor och systemmedia – men inte en gång nämns det hur det kommer att påverka tillgången på mat, i en värld där nedstängningar redan allvarligt skadat matproduktionen och distributionskedjorna. Denna nu snabbt växande trend bör mana till både eftertanke och vaksamhet avseende det som runt om i världen just nu implementeras och föreslås i folkhälsans namn. Sverige är på intet sätt immunt eller fristående från globala omvälvningar, även om vi inte haft nedstängningar i just vårt land. Här ett axplock med artiklar med detta tema och deras rubriker: Fårbönder kan tjäna pengar genom att plantera skog, visar forskning ”Om bönder fick betalt 15 brittiska pund [motsvarande drygt 170 kronor] per ton koldioxid av företag och privatpersoner som vill kompensera sina utsläpp skulle skogar av alla storlekar göra vinst”. Skärmavbild: Phys.org

 

Mördarvirus från hönsgårdar kan utrota halva mänskligheten, forskare slår larm.
Lösningen är att inte äta kött, för så länge det finns kycklingar och annan djurhållning riskerar vi att dö. Skärmavbilder: Mirror.

 

Köttet vi äter är också en pandemirisk. Våra matvanor är ”en viktig riskfaktor för pandemier”. 90 procent av köttproduktionen är farlig. Skärmavbild: Vox.

 

Toppforskare vill se 50 procent brittisk jordbruksmark omvandlas till skogsmark
Hälften av all jordbruksmark bör bli skog och 90 procent av djurhållningen läggas ned. Skärmavbild: Intelligent Living.

 

Covid-19 beror på ”klimathotet- och den biologiska mångfaldskris vi upplever”.
Skärmavbild: The Converation.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Stort tack till President Trump som förflyttat denne samhällsomstörtare. Nu fick Fauci visat sitt riktiga ansikte och intentioner. En galning och krigshetsare!!!

  • Snövit

   Har han? Vart förflyttades Fauci till, mer är till sjukhuset för att opereras i halsen? Som det står i bildtexten föll Fauci (lite) i onåd efter Newsweeks avslöjande, men dagen efter ”misstroendeförklaringen” mot honom var han tillbaka hos Trump. Det var ju i juli (https://www.nytimes.com/2020/07/13/us/politics/fauci-trump-coronavirus.html).

   Fauci och Trump är kompanjoner i rättigheterna till vaccinet med sitt gemensamma GAVI som stulit skattepengar och investerat dem i bolaget som CDC är delägare i och som de med Gates äger patenten på viruskomponenterna till. Om Fauci har blivit omplacerad i rampljuset, är Trump och Fauci ändå de tajtaste affärspartners, säkert tills gubben Fauci blivit för gammal för allt och dör.

   Jag vill gärna veta detta.

   • Maja Dacke

    Wake up – hosta upp äpplet och vakna lite till och förstå! Det finns så mycket att lära om strategi och … Sök och du skall finna!

 • Snövit

  Han vill ha svält verkar det som. Svältande medborgare är lydigare. Och så vill han att all produktion och distribution av livsmedel ska styras av det kommande FN-styret. Då kan man styra profiten bättre. Man vill också ha en östrogenskadad befolkning som är mesigare. Inga tuffa araber någonstans ska få finnas. Alla ska pacificeras och försvagas, bli ”sojapojkar”:

  Extremt viktig artikel förresten. Mycket bra också.

  • samuelafugglas

   Det är en modern form för ”livsmedelsransonering”, inga kort och inga kuponger behövs!

   • Maja Dacke

    Utan krig och dödande mediciner/vacciner är nästa steg att ta bort livsmedel på olika sätt – de Monsanto-manipulerade grödorna var inte så populära. Inte heller den nya teknologin i alla kretsar. Mer och mer på gång för att minska världens befolkning. Lidandet ska öka tycker somliga som gillar det gröna för egen del. Är loppet kört? Om nu inte Tesla-produkter blir aktuella och högre makter droppar in och … Den som lever och lyser upp får veta.

 • Daniel Johansson

  Det är så typiskt, lantbrukare är onda och måste utrotas, alla som äter kött helst, och allra helst griskött..det kan väl aldrig ha nåt med islam att göra…neeeeeeeejdå

  • Maja Dacke

   Nej, och gå lite längre ut världen och se det uppenbara just nu.

   • Daniel Johansson

    Vad är det som är uppenbart?
    Att dårar och nötter utan vett försöker tvinga andra att inte äta kött?

 • RL, Vallentuna

  Det är inte kött i sig som är problemet utan att dom djur som skall bli mat föds upp inomhus . Djur skall vara ute i friska luften. Det stora problemet är att det är bara vi i Europa och Japan som familjeplanerar.
  Hela Afrika ,Indiska kontinenten , MENA skulle behöva en strikt 1 barns politik under lång tid.
  Billig mat och djurvänlig uppfödning står i motsatsförhållande till varandra.

 • Snövit

  Är det så att Fauci återanvänt Neil Fergusons Galna kosjuka-idéer? Fergusons masslakt av miljontals friska djur på grund av något som nästan inte fanns, liknar hans covid19-attack på djurhållningen.

  Åter vill jag rikta ett tack till Christer Eriksson.
  ”Nya Tider kommer fram­över att grundligt skärskåda Agenda 2030/21 och alla till dem kopplade ”initiativ” och mer dolda agendor. Dessa går under många olika namn, men genomförs av samma skäl och med samma slutmål i sikte. Systemmedia har redan lagt i ytterligare en växel för att saluföra dem på olika sätt. Det är därför av stor vikt att allmänheten och då inte minst våra läsare förstår vad som är på gång, så de kan identifiera dessa försök samt förstå den större bilden bakom.”

  Om detta blir en ledstjärna för Nya TIder blir tidningen den enda viktiga, framöver.

 • Dacke

  Det tog inte många raders läsande för att se vilken agenda Fauci står för? Den faller helt i linje med Bill Gates D. Rockefellers och alla andra finansoligarkers Gröna Agenda. Den har för avsikt att eliminera ett par miljjd. människor som blir följden av denna medvetna politik.

  • Maja Dacke

   Trump är trots allt starkare och lär hålla en tumme på Fauci så … …

Det kontantlösa samhället kommer närmare – unga storstadsbor positiva, äldre personer oroade

ANALYSKampen om kontanterna skärps och inställningen till kontanter och andra betalningssätt delar befolkningen mellan stad och land samt mellan ung och gammal. Det finns även en konflikt mellan synen på smidiga betalningar och ett stabilt betalningssystem. En annan aspekt är makten över betalningarna och vem som tjänar pengar på betalningstransaktioner. Striden om kontanterna närmar sig ett avgörande. Bankerna vinner på ett kontantlöst samhälle, medan den enskilde medborgaren förlorar.

Helsingborg överlåter mark för byggande av en stor moské

INRIKESDen 17 november beslutade Helsingborgs kommunfullmäktige att godkänna marköverlåtelse till den muslimska församlingen Al-Sunnah för uppförande av en moské. Samtliga partier i kommunen röstade för, utom SD. I debatten som föregick beslutet, menade Michael Rosenberg (SD) att de övriga partierna låter parallellsamhällen växa fram, utan att ens inse det.

Snörekord sätts över hela världen

KLIMATETMassiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA.

Ungern och Polen fattar ett betongbeslut

UTRIKES”Detta är ett betongbeslut och kommer inte att ändras!” klargjorde Ungerns premiärministern Victor Orbán när Polens regeringschef Mateusz Mazowiecki under två dagar, den 25-26 november, gästade Budapest. Måndagen den 30 november besökte Victor Orbán Warszawa. Beslutet gäller ländernas suveränitet vid utnämningar av högsta domare till ländernas beslutande rättssystem. När man inom EU kopplade ihop denna ohörsamhet med budgetfrågor blockerade Polen och Ungern hela processen.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

EU angriper allemansrätten

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAllemansrätten brukar kallas för något av det svenskaste vi har. ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten”, fastslår till och med en av Sveriges grundlagar, regeringsformen. Nu vill EU-kommissionen att endast ”strikt kontrollerad turism” ska få förekomma på minst 10 procent av Sveriges yta, en åtgärd återigen motiverad med Agenda 2030.

Brittiska armén förklarar krig mot vaccinmotståndare – skall övervakas och bekämpas

UTRIKESEnligt tidningen Sunday Times så har den brittiska armén valt att gå i ”krig” mot motståndare till de stundande massvaccineringarna som planeras. Det är den 77:e brigaden, den så kallade DCSU, eller ”Defence Cultural Specialist Unit” som skall övervaka och motverka ”nätpropaganda mot vacciner”.

Israels lönnmord riskerar starta krig

UTRIKESI fredags mördades Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi i en avancerad attack mot en bilkonvoj. Mohsen var en iransk fysiker som ansågs vara ”fadern” till det iranska kärnenergiprogrammet, vilket av Israel hävdas vara ett försök till att skapa kärnvapen. Nu riktar Iran allvarliga hot mot Israel, som av militära experter pekas ut som den troligaste staten skyldig till mordet. Om Iran gör allvar av hoten är risken stor att regionen dras in i ett storkrig – ett krig som Israel sannolikt vill kunna få igång medan Trump ännu är vid makten.

Gå till arkivet

Send this to a friend