Skip to Content

Amerikanskan Mila de Mier var verksam som aktivist mot GMO och kämpade särskilt mot planerna att introducera genmodifierade myggor i delar av USA. Foto: privat
WASHINGTON

Anti-GMO-aktivist hittad död i hotellpool

Digital utgåva

Den kända anti-GMO-aktivisten Mila de Mier hittades nyligen död i en hotellpool i Washington. Dödsfallet inträffade bara timmar innan hon skulle lämna över 200 000 namnunderskrifter, som samlats in för att förhindra ett företag från att introducera genetiskt modifierade myggor i Houston, Texas.

Publicerad: 17 april, 2018, 13:08

  • Svenska

Läs även

Det var på morgonen den 13 april som hotellpersonal på ett hotell i Washington D.C. hittade en av deras gäster, den politiska aktivisten och GMO-motståndaren Mila de Mier, 45, flytandes på mage i hotellets inomhuspool.  Räddningspersonal tillkallades men räddningsförsöken misslyckades och Demier förklarades avliden på platsen. Dödsorsaken rapporteras initialt vara drunkning berättar nyhetskanalen Fox5, men de uppger också att hennes död är under utredning av lokal polis.

Känd motståndare till GMO

Tidningen Activist Post intervjuade en av de Miers nära vänner, Barbara Napoles, som även likt de Mier var aktiv motståndare mot GMO (genetiskt modifierade organismer) . Hon hade följt med till Washington D.C. och var en av de sista personer som sett de Miers i livet. Enligt Napoles skall de två ha åkt tillsammans från Florida till Washington D.C. för att lämna över en namninsamling med 200 000 namnunderskrifter till den amerikanska naturskyddsmyndigheten (EPA) för att få dem att stoppa en planerad utsättning av en genmodifierad art av myggor i Houston, Texas. Napoles såg sin vän bara en timme innan hon hittades död i hotellpoolen, dit hon tagit sig för att ta en kortare simtur innan de båda skulle åka iväg och lämna över namninsamlingen hos myndigheten.

Tvivel gällande hennes död

Enligt Napoles är det väldigt osannolikt att de Mier, som var en duktig simmare med stor simvana, skulle drunkna i en pool. Det har fått en del aktivister att spekulera i om de Miers död har skett till följd av hennes politiska engagemang och de stora mängder pengar som företaget som står bakom GMO-myggorna riskerar att förlora om EPA drar in deras tillstånd till att sätta ut fler myggor.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Mappe

    Det är inte alls säkert. Det har ljugits och förfalskats förr. Folk måste inse att även västvärlden har enorm korruption.

Attentatet mot Soleimani kan fördjupa Indiens och Rysslands energisamarbete

UTRIKESFörra året tecknade Indien och Ryssland ett femårigt energiavtal som inkluderar gemensam utveckling av olje- och gasfält i Ryssland och Indien. Det spända läget i Persiska viken och runt Kashmir gör att Indien måste luta sig mot Ryssland för sin energiförsörjning, rapporterar The Hindu.

Bannon råder Trump att hålla sitt State of the Union-tal efter riksrätten

UTRIKESDen förre chefsstrategen i Vita huset, Steve Bannon, uppmanar presidenten att vänta med sitt State of the Union-tal tills efter att han frikänts av senaten i sin kommande riksrätt. Bannon intervjuades av Maria Bartiromo i Fox News i programmet Sunday Morning Futures.

WikiLeaks grundare Assange behöver mer tid för att tala med sin advokat

Enligt Reuters får WikiLeaks grundare Julian Assange inte den tid han behöver med sina juridiska rådgivare för att diskutera sin kamp mot att bli utlämnad till USA, vilket försenar fallet, sade hans advokat i en brittisk domstol i måndags.

Borgerliga ÖVP och de gröna bildar regering i Österrike

ÖSTERRIKEEfter nästan tre månaders intensiva förhandlingar presenterades Österrikes nya regering i form av en koalition mellan borgerliga ÖVP och det gröna partiet, Die Grünen. Förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) kal­lar den nya regeringen för det ”bästa från två världar”. Samtidigt som man lovar att den restriktiva migrationspolitiken skall stå fast säger sig den nya regeringen vilja motarbeta så kal­lad ”högerextremism” och ”främlingsfientlighet”.

IS jublar över den iranske generalens död

UTRIKESAP rapporterar att den Islamiska staten är lyriska över det amerikanska attentatet mot den höge iranske general som gjorde sig ett namn genom att stödja de styrkor som bekämpar IS-extremisterna.

Brittisk terroristpolis listar Extinction Rebellion som extremistisk ideologi

UTRIKESBrittiska polisen har nu återkallat sin rekommendation till lärare och myndigheter att jämställa klimataktivisterna med högerextremistiska och islamistiska grupper.

Siemens erbjöd Greta Thunbergs sidekick en plats i styrelsen

UTRIKESSiemens VD Joe Kaeser har erbjudit Fridays for Futures språkrör Luisa Neubauer en plats i styrelsen för det nya företaget Siemens Energy.

Turkiet skickar trupper till Libyen

LIBYENDen 2 januari antog det turkiska parlamentet i ett extrainsatt sammanträde en motion om att skicka turkiska trupper till Libyen. Detta efter att man under en längre tid stöttat den libyska fraktion som styr Tripoli och bland annat skickat hundratals stridshärdade islamister från Syrien. Egypten, som stödjer en annan fraktion med bas i Tobruk, har redan sänt stridsvagnar för att möta turkarna.

Gå till arkivet

Send this to a friend