Skip to Content

Bild vänster: Aram Mahmoud (L) dömdes till fyra och ett halvt års fängelse av Malmö tingsrätt efter att ha ägnat sig åt knark- och vapenhandel. Brottsligheten pågick mitt under valrörelsen och fortsatte ända tills han greps av polisen i september 2019 Bild Aram, privat. Infälld valsedel bild: Vid förra valet stod Aram Mahmoud på valbar plats på listorna för både riksdag, landsting och kommun. Liberalerna har inte velat kommentera domen mot honom eller svara på frågor kring hans medlemskap. Skärmavbild: riksdagsvalet.se. Bilder höger: Flera pistoler, ammunition och burkar med narkotikaklassade tabletter hittades i Aram Mahmouds lägenhet. Foto: Polisen.
INRIKES

Aram Mahmoud, tjänsteman på Migrationsverket, stod på riksdagslista för L – bedrev samtidigt knark- och vapenhandel i gangsterkrigens Malmö

PappersupplaganNya Tider v. 6

Aram Mahmoud, riksdagskandidat för Liberalerna, bedrev knark- och vapenhandel i Malmö mitt under valrörelsen 2018 och fortsatte med det tills han greps i september 2019. När Mahmoud fick höra att tre män skjutits till döds på ett café gissade han att det troligen varit mördarna han hade haft kontakt med, och gladdes åt att han och hans kumpaner nu skulle kunna ta bättre betalt för illegala vapen. Den 9 januari dömdes L-politikern av Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse

Publicerad: 5 februari, 2020, 11:58

 • Svenska

Läs även

Under valrörelsen 2018 stod Aram Mahmoud, 34, med på Liberalernas valsedlar för samtliga val i Malmö, inklusive riksdagslistan för Malmö valkrets. Han presenterades som tjänsteman och arbetade till vardags på Migrationsverket. Facebookgruppen Kurder i Malmö gladdes åt att det fanns tre kurder på Liberalernas vallistor och räknade upp Aram Mahmoud som en av dem.

Men medan valrörelsen pågick för fullt var Mahmoud upptagen med att sälja narkotika och illegala vapen bland Malmös kriminella.
När L-kandidatens bil stoppades av polisen den 3 september förra året hade polisen redan spaning på honom för misstankar om narkotika- och vapenbrott. Vid stoppet visade han sig vara narkotikapåverkad och i bilen hittades narkotikaklassade tabletter. Beslut togs om husrannsakan i en lägenhet som han setts lämna en stund tidigare. Lägenheten ligger på Rasmusgatan i Seved som pekats ut som ett av stadens värsta tillhåll för gängbrottsligheten.

Vid husrannsakan i lägenheten, där Aram Mahmoud senare överbevisades om att han bodde trots att han inte var skriven där, påträffades flera kassar med det narkotika­klassade läkemedlet Alprazolam – totalt 26 680 tabletter. Dessutom hittade polisen 160 gram Ecstacy och 50 gram kokain samt en våg med pulverrester. Enligt utredarnas uppskattning var ”gatuvärdet” på narkotikan över en halv miljon kronor.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Jo

  Som vanligt anställer migrationsverket invandrar brottslingar som ska ge andra invandrare asyl då blir det nog mer brottslingar som får asyl.

  • larsnilsson

   sjukt, snacka om jäv-situation, fy fan , jag vill bara gå ut och kräkas !!!

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Vad oväntat måste vara ett misstag begånget av rättssystemet anser nog Nyamko Sabuni!
  Vi inom Liberalerna anser, och har alltid ansett, att det är SD som är skurkarna och inget annat!
  Dessutom så är det orättvist att framtidspartiet Liberalerna ligger under 4% spärren i samtliga opinionsundersökningar, så det så!

  • Certino

   Ledaren Sabuni var i Borås i går på en visit. Hon inspekterade på plats med ett stort uppbåd av media och poliser ett utav de värsta ”utanförskapsområden” staden har att visa upp. ”Bra att få se” tyckte hon. Vet inte vad det var för bra med att se det ? Hoppas verkligen att människor vaknar till inför nästa val och skickar ut både L och MP så långt bort från makten som det är möjligt.

 • Charta-77

  TILL VARJE PRIS skall det mörkas att massinvandringen från arabvärlden är ett fullständigt misslyckande.
  Nyheter som denna kommer aldrig med i normalmedia, i ocensurerat skick. Om däremot en SD:are skriver något kritiskt om islamister så tar det hus i helvete!

  Fick förresten en fingervisning i helgen om hur okunnig den självgoda medelklassen är!

  Var på en kort tripp med två personer med långt förflutet som offentliganställda, och jag nämnde att Sverige p g a asylinvandringen har ett gigantiskt mansöverskott bland unga vuxna – vilket bidrar till masskriminaliteten.

  Detta hade de inte en susning om!!

  Däremot kände de förstås till mansöverskottet i Kina och Indien.

  Båda har haft relativt höga befattningar!

  De flesta av oss som läser alternativmedia har känt till detta i minst fem år.

  Se t ex:

  https://ledarsidorna.se/2018/08/mansoverskott-valdsbrott-och-antisocialt-beteende/

 • RL, Vallentuna

  Tänk er att någon inom SD , NMR , AfS gjort ett liknande brott…—gammelmedia hade kissat på sig av upphetsning…

 • HandsomeHank

  Alla ska ha knark och alla skall ha vapen. Det är väl liberalt.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend