Skip to Content

Bild vänster: Aram Mahmoud (L) dömdes till fyra och ett halvt års fängelse av Malmö tingsrätt efter att ha ägnat sig åt knark- och vapenhandel. Brottsligheten pågick mitt under valrörelsen och fortsatte ända tills han greps av polisen i september 2019 Bild Aram, privat. Infälld valsedel bild: Vid förra valet stod Aram Mahmoud på valbar plats på listorna för både riksdag, landsting och kommun. Liberalerna har inte velat kommentera domen mot honom eller svara på frågor kring hans medlemskap. Skärmavbild: riksdagsvalet.se. Bilder höger: Flera pistoler, ammunition och burkar med narkotikaklassade tabletter hittades i Aram Mahmouds lägenhet. Foto: Polisen.
INRIKES

Aram Mahmoud, tjänsteman på Migrationsverket, stod på riksdagslista för L – bedrev samtidigt knark- och vapenhandel i gangsterkrigens Malmö

PappersupplaganNya Tider v. 6

Aram Mahmoud, riksdagskandidat för Liberalerna, bedrev knark- och vapenhandel i Malmö mitt under valrörelsen 2018 och fortsatte med det tills han greps i september 2019. När Mahmoud fick höra att tre män skjutits till döds på ett café gissade han att det troligen varit mördarna han hade haft kontakt med, och gladdes åt att han och hans kumpaner nu skulle kunna ta bättre betalt för illegala vapen. Den 9 januari dömdes L-politikern av Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse

Publicerad: 5 februari, 2020, 11:58

 • Svenska

Läs även

Under valrörelsen 2018 stod Aram Mahmoud, 34, med på Liberalernas valsedlar för samtliga val i Malmö, inklusive riksdagslistan för Malmö valkrets. Han presenterades som tjänsteman och arbetade till vardags på Migrationsverket. Facebookgruppen Kurder i Malmö gladdes åt att det fanns tre kurder på Liberalernas vallistor och räknade upp Aram Mahmoud som en av dem.

Men medan valrörelsen pågick för fullt var Mahmoud upptagen med att sälja narkotika och illegala vapen bland Malmös kriminella.
När L-kandidatens bil stoppades av polisen den 3 september förra året hade polisen redan spaning på honom för misstankar om narkotika- och vapenbrott. Vid stoppet visade han sig vara narkotikapåverkad och i bilen hittades narkotikaklassade tabletter. Beslut togs om husrannsakan i en lägenhet som han setts lämna en stund tidigare. Lägenheten ligger på Rasmusgatan i Seved som pekats ut som ett av stadens värsta tillhåll för gängbrottsligheten.

Vid husrannsakan i lägenheten, där Aram Mahmoud senare överbevisades om att han bodde trots att han inte var skriven där, påträffades flera kassar med det narkotika­klassade läkemedlet Alprazolam – totalt 26 680 tabletter. Dessutom hittade polisen 160 gram Ecstacy och 50 gram kokain samt en våg med pulverrester. Enligt utredarnas uppskattning var ”gatuvärdet” på narkotikan över en halv miljon kronor.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Jo

  Som vanligt anställer migrationsverket invandrar brottslingar som ska ge andra invandrare asyl då blir det nog mer brottslingar som får asyl.

  • larsnilsson

   sjukt, snacka om jäv-situation, fy fan , jag vill bara gå ut och kräkas !!!

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Vad oväntat måste vara ett misstag begånget av rättssystemet anser nog Nyamko Sabuni!
  Vi inom Liberalerna anser, och har alltid ansett, att det är SD som är skurkarna och inget annat!
  Dessutom så är det orättvist att framtidspartiet Liberalerna ligger under 4% spärren i samtliga opinionsundersökningar, så det så!

  • Certino

   Ledaren Sabuni var i Borås i går på en visit. Hon inspekterade på plats med ett stort uppbåd av media och poliser ett utav de värsta ”utanförskapsområden” staden har att visa upp. ”Bra att få se” tyckte hon. Vet inte vad det var för bra med att se det ? Hoppas verkligen att människor vaknar till inför nästa val och skickar ut både L och MP så långt bort från makten som det är möjligt.

 • Charta-77

  TILL VARJE PRIS skall det mörkas att massinvandringen från arabvärlden är ett fullständigt misslyckande.
  Nyheter som denna kommer aldrig med i normalmedia, i ocensurerat skick. Om däremot en SD:are skriver något kritiskt om islamister så tar det hus i helvete!

  Fick förresten en fingervisning i helgen om hur okunnig den självgoda medelklassen är!

  Var på en kort tripp med två personer med långt förflutet som offentliganställda, och jag nämnde att Sverige p g a asylinvandringen har ett gigantiskt mansöverskott bland unga vuxna – vilket bidrar till masskriminaliteten.

  Detta hade de inte en susning om!!

  Däremot kände de förstås till mansöverskottet i Kina och Indien.

  Båda har haft relativt höga befattningar!

  De flesta av oss som läser alternativmedia har känt till detta i minst fem år.

  Se t ex:

  https://ledarsidorna.se/2018/08/mansoverskott-valdsbrott-och-antisocialt-beteende/

 • RL, Vallentuna

  Tänk er att någon inom SD , NMR , AfS gjort ett liknande brott…—gammelmedia hade kissat på sig av upphetsning…

 • HandsomeHank

  Alla ska ha knark och alla skall ha vapen. Det är väl liberalt.

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Ny skatt på avfall och plastpåsar träder i kraft

INRIKESTrots hård kritik har regeringen stått fast vid sina planer på att införa en skatt på plastkassar, som träder i kraft den 1 mars. Detsamma gäller en skatt på avfallsförbränning som träder i kraft den 1 april. Branschorganisationer menar i båda fallen att skatterna är kontraproduktiva om syftet är att förbättra miljön och att regeringen bara vill ha mer klirr i statskassan.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Förnedringsrån mot 18-årig svensk

INRIKESLiam, 18, överfölls av två afrikaner när han var på väg från jobbet. De tvingade honom att följa med dem i två timmar för att försöka ta ut pengar åt dem. Sedan misshandlade de honom brutalt, urinerade på honom och tvingade honom att klä av sig naken medan de kallade honom ”vidrig svenne”. De filmade övergreppet och spred det själva på Snapchat.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

FALSKA NYHETERDet socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Regeringen vägrar utvisa utvisningsdömd etiopier

INRIKESDen HIV-smittade etiopiske mannen dömdes 2005 till sluten rättspsykiatrisk vård och utvisning efter att ha begått en brutal överfallsvåldtäkt mot en svensk kvinna. Mannen har till dags dato kostat skattebetalarna över 27 miljoner kronor och han har nu begärt att få återvända till sitt hemland Etiopien. De etiopiska myndigheterna är beredda att ta emot honom samt har begärt att Sverige utvisar mannen – men regeringen vägrar.

Gå till arkivet

Send this to a friend