Skip to Content

Bild vänster: Aram Mahmoud (L) dömdes till fyra och ett halvt års fängelse av Malmö tingsrätt efter att ha ägnat sig åt knark- och vapenhandel. Brottsligheten pågick mitt under valrörelsen och fortsatte ända tills han greps av polisen i september 2019 Bild Aram, privat. Infälld valsedel bild: Vid förra valet stod Aram Mahmoud på valbar plats på listorna för både riksdag, landsting och kommun. Liberalerna har inte velat kommentera domen mot honom eller svara på frågor kring hans medlemskap. Skärmavbild: riksdagsvalet.se. Bilder höger: Flera pistoler, ammunition och burkar med narkotikaklassade tabletter hittades i Aram Mahmouds lägenhet. Foto: Polisen.
INRIKES

Aram Mahmoud, tjänsteman på Migrationsverket, stod på riksdagslista för L – bedrev samtidigt knark- och vapenhandel i gangsterkrigens Malmö

PappersupplaganNya Tider v. 6

Aram Mahmoud, riksdagskandidat för Liberalerna, bedrev knark- och vapenhandel i Malmö mitt under valrörelsen 2018 och fortsatte med det tills han greps i september 2019. När Mahmoud fick höra att tre män skjutits till döds på ett café gissade han att det troligen varit mördarna han hade haft kontakt med, och gladdes åt att han och hans kumpaner nu skulle kunna ta bättre betalt för illegala vapen. Den 9 januari dömdes L-politikern av Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse

Publicerad: 5 februari, 2020, 11:58

 • Svenska

Läs även

Under valrörelsen 2018 stod Aram Mahmoud, 34, med på Liberalernas valsedlar för samtliga val i Malmö, inklusive riksdagslistan för Malmö valkrets. Han presenterades som tjänsteman och arbetade till vardags på Migrationsverket. Facebookgruppen Kurder i Malmö gladdes åt att det fanns tre kurder på Liberalernas vallistor och räknade upp Aram Mahmoud som en av dem.

Men medan valrörelsen pågick för fullt var Mahmoud upptagen med att sälja narkotika och illegala vapen bland Malmös kriminella.
När L-kandidatens bil stoppades av polisen den 3 september förra året hade polisen redan spaning på honom för misstankar om narkotika- och vapenbrott. Vid stoppet visade han sig vara narkotikapåverkad och i bilen hittades narkotikaklassade tabletter. Beslut togs om husrannsakan i en lägenhet som han setts lämna en stund tidigare. Lägenheten ligger på Rasmusgatan i Seved som pekats ut som ett av stadens värsta tillhåll för gängbrottsligheten.

Vid husrannsakan i lägenheten, där Aram Mahmoud senare överbevisades om att han bodde trots att han inte var skriven där, påträffades flera kassar med det narkotika­klassade läkemedlet Alprazolam – totalt 26 680 tabletter. Dessutom hittade polisen 160 gram Ecstacy och 50 gram kokain samt en våg med pulverrester. Enligt utredarnas uppskattning var ”gatuvärdet” på narkotikan över en halv miljon kronor.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Jo

  Som vanligt anställer migrationsverket invandrar brottslingar som ska ge andra invandrare asyl då blir det nog mer brottslingar som får asyl.

  • larsnilsson

   sjukt, snacka om jäv-situation, fy fan , jag vill bara gå ut och kräkas !!!

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Vad oväntat måste vara ett misstag begånget av rättssystemet anser nog Nyamko Sabuni!
  Vi inom Liberalerna anser, och har alltid ansett, att det är SD som är skurkarna och inget annat!
  Dessutom så är det orättvist att framtidspartiet Liberalerna ligger under 4% spärren i samtliga opinionsundersökningar, så det så!

  • Certino

   Ledaren Sabuni var i Borås i går på en visit. Hon inspekterade på plats med ett stort uppbåd av media och poliser ett utav de värsta ”utanförskapsområden” staden har att visa upp. ”Bra att få se” tyckte hon. Vet inte vad det var för bra med att se det ? Hoppas verkligen att människor vaknar till inför nästa val och skickar ut både L och MP så långt bort från makten som det är möjligt.

 • Charta-77

  TILL VARJE PRIS skall det mörkas att massinvandringen från arabvärlden är ett fullständigt misslyckande.
  Nyheter som denna kommer aldrig med i normalmedia, i ocensurerat skick. Om däremot en SD:are skriver något kritiskt om islamister så tar det hus i helvete!

  Fick förresten en fingervisning i helgen om hur okunnig den självgoda medelklassen är!

  Var på en kort tripp med två personer med långt förflutet som offentliganställda, och jag nämnde att Sverige p g a asylinvandringen har ett gigantiskt mansöverskott bland unga vuxna – vilket bidrar till masskriminaliteten.

  Detta hade de inte en susning om!!

  Däremot kände de förstås till mansöverskottet i Kina och Indien.

  Båda har haft relativt höga befattningar!

  De flesta av oss som läser alternativmedia har känt till detta i minst fem år.

  Se t ex:

  https://ledarsidorna.se/2018/08/mansoverskott-valdsbrott-och-antisocialt-beteende/

 • RL, Vallentuna

  Tänk er att någon inom SD , NMR , AfS gjort ett liknande brott…—gammelmedia hade kissat på sig av upphetsning…

 • HandsomeHank

  Alla ska ha knark och alla skall ha vapen. Det är väl liberalt.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Gå till arkivet

Send this to a friend