Jaså? För ganska precis ett år sedan lät det så här. Det är vaccinforskaren Matti Sällberg från Karolinska Institutet som uttalar sig den 29 december 2020 i Sveriges Radio. Idag är det 85 procent som är dubbelvaccinerade, 20 procent har tagit en tredje dos. Skärmavbild: SR

Året då vi uppnår kritisk massa och säger ifrån – nu är det nog!

Kära läsare!

När du håller denna årets sista tidning i din hand, har du förhoppningsvis hunnit fira jul och nu fått tid att komma in i det harmoniska lugn som brukar känneteckna mellandagarna. Kanske har du firat jul med familj och anhöriga, kanske har du varit ensam. Oavsett vilket, så hoppas jag att du känner att varje upplaga av Nya Tider kommer till dig som en trogen vän och ledsagare.

En tidning utgörs inte bara av de som skriver utan lika mycket av de som läser – ett påstående så självklart att det kanske inte ens behöver sägas. Det är du, tillsammans med alla andra tusentals prenumeranter, som motiverar oss att göra vårt yttersta – vecka efter vecka. Vi är så tacksamma för alla tips och synpunkter som kommer in till tidningen, för det betyder att tidningen engagerar. Den finaste julklapp vi kan önska oss är att du fortsätter att prenumerera på tidningen även nästa år.

För ett år sedan hade vi tagit oss igenom det första året med corona, ett år som nästan helt dominerades av den nya situationen. Samtidigt som tystnaden inom nästan alla andra områden var monumental, så stannade förstås inte övriga världen upp. Som tidning skildrade vi både coronaviruset och tillhörande restriktioner, i Sverige och internationellt, såväl som andra nyheter.

Nu, ett år senare, kan vi tyvärr bara konstatera att vi är ännu längre ifrån att ha återgått till det normala. Politikerna lovade att de nya vacciner, som började rullas ut i början av året, skulle bli slutet på pandemin. Flockimmunitet skulle uppnås vid omkring 70 procent vaccinerade, viruset skulle dö ut och allt skulle bli som vanligt igen. Under det gångna året har världen inlett ett massvaccinationsprogram som saknar motstycke i historien. Data från Bloomberg i mitten av december visar att över åtta miljarder doser har givits – fler än hela världens befolkning. Per 100 invånare har 110 doser givits, och med tanke på att vaccinationerna är ojämnt fördelade med den högsta vaccinationsgraden i västvärlden, så betyder det att våra länder har ännu högre antal sprutor per 100 invånare.

Men fixeringen vid covid, och benägenheten att söka totalitära istället för pragmatiska metoder, fortsätter i eskalerande utsträckning. Kontraktet, som byggde på att folket vaccinerar sig och politikerna släpper restriktionerna, är helt brutet. Olika teorier finns kring huruvida det varit en medveten lögn från första början, eller om politikerna blivit tagna på sängen av hur ineffektiva vaccinerna är och det nu gått sådan prestige i detta jätteprojekt att de inte kan erkänna misslyckandet. Kravet på ständiga påfyllnadsdoser gör att vaccinationerna sannolikt kommer att fortsätta så länge som politiker och läkemedelsindustri förmår att göra det.

Vaccinpassen som nu införts är förstås från första början ett oproportionerligt ingrepp i våra medborgerliga fri- och rättigheter, och nu visar det sig att det också är direkt ineffektivt eftersom vaccinerna är dåliga på att rå på nya mutationer. Ändå införs dessa inrikes pass i allt fler länder, även i Sverige. Det framstår nu som att politikerna ägnar sig åt den klassiska taktiken att söndra och härska, för att få ovaccinerade att bära hundhuvudet för att politikerna inte låter samhället återgå till det normala. Den verkliga striden, långt från politikernas förljugna narrativ, står förstås inte mellan ovaccinerade och vaccinerade, utan mellan folket och etablissemanget.

Etablissemanget utgörs inte bara av politiska beslutsfattare, utan också av de etablerade systemmedierna som agerar förlängd arm och nyttiga idioter till politikerna. Istället för att ställa de kritiska frågorna, återrapporterar de okritiskt den linje som makthavaren vill få ut. Det är sorgligt.

Nya Tider kommer aldrig reducera sig själva till maktens hantlangare. Istället har vi, under det gångna året, dag ut och dag in rapporterat om sådant som system­medierna förtiger. Vi har ställt de obekväma, och därmed viktiga, frågorna. Vår rapportering har varit nyanserad och försökt att bringa klarhet i de många frågor som finns. Även om vi förstås inte har svaren på alla frågor, så är det min förhoppning att ni läsare under året ändå kan känna att våra skribenter givit er fakta och analyser som ni aldrig skulle ha kunnat få er till livs från systempressen – i covid­frågan och i all annan rapportering.

Nästa år är det riksdagsval. Det kan bli omtumlande för de etablerade partierna. För om det är något som det gångna året visat, är det att oppositionen i Sverige nu är starkare än på mycket länge. Vaccinpassen är en viktig del av detta, men motståndet mot makten går mycket bredare och djupare än så.

Det har funnits i årtionden, men det är först nu som vi uppnått kritisk massa och gemensamt säger vår åsikt på gator och torg – oavsett om det handlar om vaccinpassen, massinvandringen, bränsleskatterna, den krackelerande välfärden eller något annat akut hot mot vår frihet och välgång. Tidigare fördes kritiska diskussioner runt köksborden, sedan på internet, men inget är lika kraftfullt som ett folk som slutligen går man ur huse för att protestera. Titta bara på de enorma protester som nu chockar regeringar över hela Europa.

Vårt land går i samma riktning. Varje dag är det fler och fler svenskar som struntar i vad någon annan ska tycka. Ärlighet är ett karaktärsdrag som finns djupt i den svenska folksjälen: Det gamla goda Sverige genomsyrades av ärlighet – det nya, politiskt korrekta Sverige av ängslighet. Idag känner jag mig mer hoppfull än någonsin att svenska folket är på väg att skaka av sig ängsligheten – jag säger en sak, men menar något annat – och istället hittar tillbaka till den ärlighet – jag säger en sak, och jag står för det – som byggt ett av världens mest framgångsrika länder.

Den 11 september är det riksdagsval. Flera av de gamla partierna – Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna – kämpar desperat för att klara riksdagsspärren och därmed sannolikt också sin fortsatta existens. Låt alla bli varse att det sovande folket, som Reinfeldt beskrev svenskarna, nu är på väg att vakna.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Den danska kvällstidningen Extra Bladet gick den 7 januari ut i en tillsynes ångerfull ledare och erkände att de misslyckats med sitt uppdrag att granska myndigheter och rapportera om coronapandemin på ett korrekt sätt. De beskriver sig som ”hypnotiskt upptagna” av felaktig statistik och kritiserar myndigheternas sätt att kommunicera med befolkningen. Systemmediet går så långt som att ifrågasätta hur sjukhusen kan vara fulla nu när ”hela befolkningen är beväpnade med ett supervapen [covid-vaccinen]”.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Så luras Dagens Nyheter i kommentarsfälten

Så luras Dagens Nyheter i kommentarsfälten

🟠 OPINION: Curt Linderholm Är det ingen som granskar och kritiserar vad Dagens Nyheter påstår i sina artiklar? Inte om man får tro det som står i kommentarsfälten under artiklarna. Där finns nämligen inte ett spår av kritik, alla verkar bara hålla med DN. Tittar man lite närmare visar det sig dock att kommentarsfältet sköts av ett företag som heter Ifrågasätt Media Sverige AB, som ser till att ta bort alla kritiska inlägg och skapa en illusion av att DN:s propaganda är omtyckt och får stöd av läsarna. Ifrågasätt agerar nämligen rakt emot sitt företagsnamn – allt ifrågasättande av DN:s agenda raderas.

Ryssland – religion, politik, försvar, ekonomi

Ryssland – religion, politik, försvar, ekonomi

🟠 KRÖNIKA Under de senaste månaderna och veckorna har Ryska federationen varit ett återkommande tema i den mediala världen. Rysslands påstådda planer att angripa Ukraina har diskuterats allteftersom leverantörer av olika scenarion förde fram olika koncept. Dock saknades i detta flöde en saklig redovisning över situationen i Donetsk och Luhansk. Dessutom var en saklig och kunnig framställning av situationen i historiskt perspektiv så gott som obefintlig. Härvidlag ska nämnas att tyska journalister från ZDF TV har producerat informativa dokumentärer för tittare som inte behärskar det ryska språket.

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Den danska kvällstidningen Extra Bladet gick den 7 januari ut i en tillsynes ångerfull ledare och erkände att de misslyckats med sitt uppdrag att granska myndigheter och rapportera om coronapandemin på ett korrekt sätt. De beskriver sig som ”hypnotiskt upptagna” av felaktig statistik och kritiserar myndigheternas sätt att kommunicera med befolkningen. Systemmediet går så långt som att ifrågasätta hur sjukhusen kan vara fulla nu när ”hela befolkningen är beväpnade med ett supervapen [covid-vaccinen]”.

Nyhetsdygnet

Det hettar till i Janouchs roman

🟠 BOKRECENSION Katerina Janouch har skrivit ett flertal romaner och andra böcker. Länge förekom hon i systemmedias sammanhang och blev ett begrepp i allmänna bokhandeln. När hon så började kritisera det rådande samhällsklimatet blev hon utfryst. Men hon gav inte upp utan använde sina talanger till att skildra det Sverige som regimen inte vill kännas vid. Med andra ord, hon blev dissident och samhällskritiker. År 2020 kom del ett i hennes samhällskritiska romanserie, Blodsådd. Nu kommer del två, Ingen kvinnas land. NyT har läst den.

En god introduktion till politisk islam

🟠 BOKRECENSION I dag kan ingen komma undan islam i Sverige. Islams bildförbud kan leda till att en känd svensk konstnär behöver personskydd dygnet runt. Människor kan spränga sig själva i luften på europeisk mark med hänvisning till islam. Islam finns mitt ibland oss; när jag vandrar omkring i Uppsala kan jag få syn på en påtaglig symbol för islam, nämligen den väldiga Uppsalamoskén.

Knutgubbarna flockas ännu när julen är slut

🟠 TRADITIONER Den trettonde januari dyker knutgubbarna upp. Det vet ni väl? Traditionen kan ses som en folklig tolkning av högtidlighållandet av helgonet Knut Lagard som mördades på 1100-talet. Men de här lokala figurerna bär knappast några likheter med helgon. Hyss och snasktiggeri är inte direkt himmelska tjänares fokusområden. Knutgubbar däremot fullkomligen frossar i sådant. Och grips inte av någon trendig förkylnings­panik, de nyttjar både masker och sprit.

Julgröt

🟠 Folktro och minnen Att äta gröt till jul är en tradition som går mycket långt tillbaka i tiden. Gröten får dock inte ätas upp på julaftonen då tomten ska ha sin portion. Under måltiden kan man rimma till gröten och den som får mandeln kan skatta sig lycklig.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Den mystiska och magiska katten

🟠 HISTORIA Vår älskade huskatt är ett minst sagt komplext ämne inom den gamla svenska folktron. Den troddes kunna göra ett barn till antingen mara eller varulv, troddes stå i förbund med trolltyg och påverka vädret. Att döda eller ens hata en katt gav otur och om en kvinna ville få en god make var det bäst för henne att hon var snäll mot huskatten.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.