Året som gått

Nu har vi tryckt det sista numret för i år. Vi kan blicka tillbaka på ett händelserikt år med många intressanta reportage och avslöjanden. Nya Tider har bara funnits i drygt ett år, men redan fått stort genomslag. Tack vare alla läsare som spridit tidningen bland familj och vänner, och så klart alla trogna prenumeranter, har vi på rekordtid kunnat etablera Sveriges första oberoende alternativa presstödstidning som skriver utan politiskt korrekta skygglappar.

Vi har tagit på oss den roll som gammelmedia svikit: att granska makten.

Ett av våra första reportage handlade om kommunpolitikern Stefan Windh (S) som försökte stoppa en opinionsundersökning på öppen plats, bara för att han inte gillade frågeställningen. Vi har uppmärksammat att statliga Svenska filminstitutet svartlistar filmare, bland andra dokumentärfilmaren Jüri Lina, som nekades att visa en film om en estnisk musiker under våren. Filmen drog storpublik då den senare hade premiär på Estniska filminstitutet i Tallinn.

Eftersom gammelmedia numera är en integrerad del av maktapparaten har det varit en självskriven uppgift för oss att även granska dem. Vi har avslöjat hur man förvrängt rapporteringen om Polisens så kallade ”register över romer” och flera direkta lögner, bland annat när DN påstod att invandringen skulle vara lönsam för Sverige.

När debattens vågor gick höga om det så kallade ”näthatet”, som journalister kände sig drabbade av och som de påstod kom från sympatisörer till Sverigedemokraterna, kunde vi visa att en av de största näthatarna var en socialdemokratisk valarbetare, adopterad från utlandet.

Vi har gett förtryckta och hunsade människor en röst, något som de inte ges i gammelmedia. Vi har skrivit om pensionären Sophie som tvingades fly från Hässelby Villastad i Stockholm på grund av den tilltagande otrygg­heten, och om handikappade Stig som nekas assistans. Vi har också följt upp sverigedemokrater som behandlats illa på grund av sitt politiska engagemang, bland andra Maria Cimini som uteslutits ur sitt fack.

Ett återkommande tema har varit gruvbolagens exploatering av svenska naturtillgångar, som staten numera skänker bort för en spottstyver, samt demonstrationerna mot detta.

Senaste avslöjandet för i år var skandalen i Lerbäck, där kommunen valde att ”hyrsälja” ett före detta äldreboende till en spekulant som vill driva det som asylförläggning, trots att människor på orten erbjudit sig att köpa det kontant för att åldringarna skulle kunna få bo kvar i sin hembygd. När människor vände sig till lokalpressen fick de kalla handen och blev i princip kallade för rasister. Turerna i Lerbäck får vi säkerligen anledning att återkomma till.

Ett mycket uppskattat inslag i vår rapportering har varit initierade artiklar från olika konflikthärdar i världen, främst Mellanöstern, där vi haft kontinuerlig bevakningen av konflikten i Syrien.

Viceredaktör Sanna Hill befinner sig i skrivande stund i Sydafrika, där hon rapporterar om utvecklingen i ”regnbågsnationen” och boernas utsatta situation. I vårt första nummer i januari kommer vi att rapportera om Nelson Mandelas begravning med dignitärer från alla världens hörn, och kommer då att passa på att berätta om Mandelas mindre kända bakgrund.

Nu tar vi en paus över jul och nyår och laddar batterierna. 2014 blir ett spännande år med både EU-val och riksdagsval. Den 7 februari är det också återigen dags för USA att höja lånetaket, vilket senast i oktober orsakade en hel del dramatik. I världen håller vi ett särskilt öga på utvecklingen i västra Stilla havet, som kan bli nästa stora konflikthärd.

Vi vill önska alla våra läsare ett riktigt gott nytt år. Vi är tillbaka igen i januari!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Boeings Starliner har äntligen skjutit upp en NASA-besättning i rymden

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Efter sju svåra års försening, och efter två misslyckade försök förra månaden, har det problemtyngda Boeing äntligen skickat två astronauter till rymden på ett uppdrag för NASA i sin rymdfarkost Starliner. Men företaget har fortfarande en lång väg att gå. Samtidigt går Elon Musks SpaceX från klarhet till klarhet och har nyligen gjort ett lyckat försök med sin Starship.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.