Skip to Content

Arkiv

1 2 3 254

Syrien: Massiv drönar-attack mot ryska baser

Publicerad: januari 17, 2018, 23:11

UTRIKESTerrorister skickade en svärm med drönare mot den ryska flygbasen i Syrien som vid årsskiftet även utsatts för en dödlig granatkastarattack. Även flottbasen angreps. Ryskt luftförsvar och elektronisk krigföring kunde dock neutralisera samtliga terrordrönarna, som beskrivs som ovanligt sofistikerade. USA var snabbt ute och uttryckte oro över att vapen faller i terroristers händer. Ett uttalande många fann provokativt, då USA tidigare levererat tonvis med vapen till just de ”syriska rebellerna”. Attackerna kommer efter att Putin i december triumferande utropat seger i Syrien och proklamerat tillbakadragande av ryska styrkor.

DO slår fast att slöjförbud inte är diskriminerande

Publicerad: januari 17, 2018, 21:50

INRIKESI ett beslut skriver nu Diskrimineringsombudsmannen (DO) att SAS regler, som inte tillåter religiösa symboler för personal med kundkontakt, inte är diskriminerande. Företagets klädkod har sedan tidigare stöd av EU-dom­stolens utlåtande i frågan.

Här utlovar Cyril Ramaphosa landkonfiskationer

Publicerad: januari 17, 2018, 21:05

SYDAFRIKAANC:s ledare och Sydafrikas vicepresident verkar vilja följa i Robert Mugabes fotsteg.

Brott, skvaller och anklagelser

Publicerad: januari 17, 2018, 15:15

KRÖNIKA

Brokig skara söker stöd för ny riksdagsgrupp

Publicerad: januari 17, 2018, 15:02

INRIKESDen 3 januari meddelade tre så kallade ”vildar” i riksdagen att de har startat en egen politisk grupp. Samtliga kommer från Sverigedemokraterna, och har av olika skäl lämnat partiet. För Nya Tider berättar en av dem, Pavel Gamov, om syftet.

Makt och frimureri på Karl XIII:s Rosersberg

Publicerad: januari 17, 2018, 12:01

HISTORIABeläget på den uppländska landsbygden, omgivet av en grönskande natur, ligger Rosersbergs slott – ett praktfullt, furstligt residens med vita byggnader och en om sommaren grönskande park. Slottet ägdes fram till 1818 av hertig Carl, sedermera konung Karl XIII, och dennes flitigt dagboksskrivande maka Hedvig Elisabeth Charlotta. Till det yttre ser slottet ut som vilket kungligt slott som helst, men inom dess väggar döljer sig många hemligheter och ockulta mysterier som lätt går det blotta ögat förbi.

Blir det någon ny stor koalition i Tyskland?

Publicerad: januari 17, 2018, 09:46

TYSKLANDFredagen den 12 januari avslutades sonderingssamtalen mellan CDU (Kristdemokraterna), CSU (systerpartiet i Bayern ) och SPD (Socialdemokraterna). Samtalen utmynnade i en 28 sidor lång text om överenskommelser inom en lång rad områden. Även den på förhand svåra frågan om familjeåterförening lyckades man lösa.

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: “Våldsbejakande extremism”

Publicerad: januari 17, 2018, 00:32

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra kommunens lokaler och hänvisar till en utredning som menar att partiet faller under "våldsbejakande extremism".

SÄPO: Antalet islamistiska extremister ökar hela tiden

Publicerad: januari 16, 2018, 20:31

TERRORISMSäkerhetspolisens chef Anders Thornberg uppger att antalet återvändare till Sverige som deltagit i strider för IS minskar, men påpekar samtidigt att antalet radikala islamister i landet ändå ökar kontinuerligt. 

Direktvagnar Stockholm – Berlin

Publicerad: januari 16, 2018, 09:56

INFRASTRUKTURTre helger i maj kommer Snälltåget att anordna direkt nattågförbindelse med liggvagnar på sträckan Stockholm – Berlin. Utresorna från Stockholms centralstation sker torsdagarna 17/5, 24/5 och 31/5 och åter från Berlin Hauptbahnhof söndagar.

1 2 3 254

Sök