Skip to Content

DEN BESLÖJADE KVINNAN har i åratal varit aktivist för slöjbärande och har intervjuats av flera medier om denna fråga. Hennes förnamn är det arabiska ordet ”jihad”, vilket hon i Sverige väljer att skriva som ”Gehad”. Foton: Bloggen Gehadalsayed och Facebook
INRIKES

Åtalas för att ha sagt ”Du skulle vara vackrare utan slöja”

PappersupplaganNya Tider v. 30

En kvinna i Jönköping åtalas för att ha kommenterat en annan kvinnas slöja på ett apotek. Den slöjbärande kvinnans historik visar dock att hon är en muslimsk aktivist som i flera sammanhang kämpat för just slöjbärande.

Publicerad: 22 juli, 2020, 10:28

 • Svenska

Läs även

Det var den 17 oktober 2019, på ett apotek i Jönköping, som den 55-åriga kvinnan enligt stämningsansökan ska ha tilltalat den anställda Gehad El Sayed och sagt att hennes slöja var ful, att hon skulle vara vackrare utan den, och frågat om hon tvingats bära den.

I stämningsansökan skriver åklagaren Heléne Thomasson vidare:

”Förolämpningen var sådan att den kunde förväntas kränka Gehad El Sayeds självkänsla och/eller värdighet. I vart fall har handlingen varit hänsynslös.”

Brottet som den svenska kvinnan åtalas för är förolämpning, som är tillämpligt om en person anses ha förolämpat en annan person ”med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Ja, nog är det skrattretande? Antar att Gehad El Sayed inte föddes med en slöja på huvudet utan den har kommit på sedan. I Sverige har vi både åsikt och yttrandefrihet, men när det gäller ätt ifrågasätta någons klädsel bör vi veta att det är straffbart att säga något om muslimernas klädsel och det är då underförstått att det inbegriper även ett bedjande till Allah fem gånger om dagen. Att säga något böneutrop, halalslaktat hamnar under samma rubricering – förolämpning.

 • 2ndAgendaSwexit2030

  Klart och helt uppenbart att var och en som försöker kika bakom eller vill avskaffa ”slöjan” (eller slöjorna [eller för den delen också munskydden, andningsskydden]), som i dagsläget existerar nästintill överallt i Sverige, blir ju per automatik åtalad och misstänkliggjord.

  ”En slöja döljer ju realiteten, och förhindrar all transparens”, så statsmannen, och hånlog bakom skynket.

 • RL, Vallentuna

  De förhörsledare och åklagare som lånar sig till detta kan inte nog fördömas.
  Dom förstör människors liv , deras självkänsla och hela tillvaro.
  En 94 åring som varit inkallad under Tredje Rikets tid blir nu åtalad.
  Det skall dessa svenska människofiender också få erfara.

 • birgerr

  hur sjukt kan det bli i det gränslösa landet sverige det är otäckt att höra något så vidrigt

 • Charta-77

  Nytt svenskt rekord i lättkränkthet.

  Ännu värre är att rättsväsendet uppmuntrar ett sånt infantilt beteende.

 • Peter Dalin

  Säkrast att inte tilltala eller ha så lite ögon kontakt som möjligt

 • Kentaru

  Det finns två anledningar för en muslimsk kvinna att bära slöja: 1) Hon är tvingad och bär slöjan för att slippa repressalier. 2) Hon bär slöjan av religiösa själ.

  Av dessa två anledningar skulle nr 1 inte anmäla någon om någon sade att hon skulle vara vackrare utan slöja.

  Den kvinna som däremot bär slöjan av religiösa anledning är en kvinna som vill att kvinnor ska bära slöja, vill att alla kristna kvinnor ska bli muslimer, vill att Sverige ska vara en islamisk stat och allt annat konstigt som står koranen. Denna kvinna anmäler, inte på grund av hon är kränkt, utan för att det är ett led i islamiseringen.

  Är det muslimerna som islamiserar Sverige, eller är det de korkade svenskarna som islamiserar Sverige?

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend