Skip to Content

Ingrid Carlqvist fick sin mest älskade julklapp 1962 – tvättbjörnen Plasker. 58 år senare hänger han fortfarande med, om än luggsliten, lappad och lagad! Foto: Ingrid Carlqvist
KRÖNIKA: INGRID CARLQVIST

Återskapa den underbara julbubblan!

PappersupplaganNya Tider v. 51-53

Julen är svenskarnas mest älskade högtid och den kan vi fira utan att bry oss allt för mycket om vad massinvandringen ställt till med. Nej, julen har vi faktiskt själva ställt till genom de ständigt öppna butikerna, den eviga aktivitetshysterin och vårt oändliga behov av uppkoppling. Låt oss i stället försöka återskapa den underbara julbubblan!

Publicerad: 19 december, 2020, 20:46

  • Svenska

Läs även

Min barndoms jul- och nyårshelger firades alltid i mina farföräldrars underbara hus på Eskilsminne i Helsingborg. Alla var där: farmor och farfar, mamma och pappa, min lillebror Tomas, faster Gunnel och hennes man Tage. Dagarna var härligt långa och stördes egentligen inte av något. Vi läste våra julklappsböcker, spelade ett nytt sällskapsspel eller tog några rundor Canasta – jag ville alltid vara i lag med farmor Ingeborg. Hon som var så mild och god, men spelade klurigast av alla. Som jag minns det så vann jag och farmor nästan jämt.

Under julgranen byggde Ingrids farmor ett helt landskap med tomtar och slädar med pyttesmå inslagna julklappar. Foto: Privat

 

Ibland satt jag och farmor i köket och broderade. Hon hade gett mig ett julbroderi föreställande en tomte, ett par barn och texten ”Finns här några snälla barn?” Det tog mig åtskilliga jular att bli färdig med broderiet och man såg tydlig skillnad mellan de hopsnörda stygnen i mitten där jag börjat och de vackrare stygnen när jag blivit lite äldre. Åh, vad jag förbannar tjuven som stal min julkartong från en källare i Malmö och berövade mig broderiet och annat älskat julpynt från min barndom.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Ingrid Carlqvist

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ett brott är begånget mot det svenska folket

DEBATTMassinvandringen från Mellanöstern, Afrika och Centralasien har skett mot det svenska folkets vilja. Genom att mörklägga, desinformera och vinkla har politiker och medier vilselett det svenska folket på ett sätt som bara kan beskrivas som en komplott. Veckans debattör, entreprenören Arne Weinz, menar att det är dags att börja föra en diskussion om hur de som bär ansvaret för vårt samhälles ödeläggelse ska straffas.

Den djupa statens hämnd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Klimatdebatten

KRÖNIKAVi har nu hört dem i flera år, dessa högljudda människor som säger att vi bara har några år på oss innan klimatet löper amok och leder till en katastrof för mänskligheten.

EU:s stödpaket

KRÖNIKAEU:s så kallade stödpaket på sjuhundrafemtiotusen miljarder euro för att finansiera förlusterna efter Covid-19 epidemin antogs i somras av Europaunionens samtliga ledare, även av vår egen statsminister Stefan Löfven. Men som vi alla vet har EU inga egna pengar att så frikostigt punga ut med som det verkar i EU:s annonser. Därför måste hela, eller åtminstone större delen av, den enorma summan lånas på den internationella marknaden och resten troligtvis, kort och gott, genom att trycka flera sedlar och därmed riskera en rejäl nedskrivning av värdet för euron.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Bulletin – när etablissemanget vill leka alternativmedia

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen nystartade nättidningen Bulletin för fram kritik mot etablerade medier om att dessa stoppar samhällsdebatten med genmälen som ”islamofob” och ”högerextrem”, men nämner själva till exempel nästan aldrig känsligare frågor som Sverigedemokraterna. Man vill tävla om samma läsarkrets som alternativmedia, samtidigt som man vill framställa sig som finare än riktiga alternativmedier. Författaren och programledaren Magnus Stenlund granskar Bulletins rapportering om att Youtube släckt ned Swebbtv:s kanal.

Miljardböter pressar biltillverkare

KRÖNIKAEuropeiska biltillverkare får betala höga EU-böter om deras bilar släpper ut koldioxid över vissa gränser. Dessa räknas i gram koldioxid per bil och körd kilometer.

Planeras ett ”falsk flagg-uppror” under svärandet av presidenteden?

KRÖNIKAFrågan i krönikans rubrik är legitim mot bakgrund av det extraordinära och ovanliga brev som undertecknats av alla medlemmar av US Joint Chiefs of Staff, den högsta militärledningen i landet, som anklagar Trumpanhängare för uppror och uppmanar den amerikanska militären att vara redo för ännu ett försök till uppvigling på installationsdagen den 20 januari.

Gå till arkivet

Send this to a friend