valturné. Alternativ för Sverige håller torgmöten i 50 städer innan valet. På stora bilden håller partiet möte i Linköping. Riksdagsledamot Olle Felten (längst upp till höger) höll tal i Norrköping. Foton: Nya Tider

Återvandring i fokus under AfS torgmötesturné

Hela Sverige ska få besök. Alternativ för Sverige (AfS) vill låta folket veta att de är här för att stanna, och är i skrivande stund ute på en landsomfattande torgmötesturné. Torgmötena har hittills skett utan några större störningsmoment från antidemokrater. Partiet har dock fått medial uppmärksamhet eftersom de turnerar med det nystartade Återvandringsverket – partiets svar på Migrationsverket. Verket ska genomföra utvisningar av ”minst en halv miljon” invandrare om partiet får makten.

”Hög energi!” har kommit att bli Alternativ för Sveriges paroll, och det bevisar man genom en landsomfattande turné med tal, musik och flygbladsutdelningar. Mest uppmärksamhet har partiet fått för sin invandringspolitik, där man vill se hårdare tag än Sverige­demokraterna.

I ett tal i Linköping beskrev vice ordförande William Hahne att invandringen till Sverige kan liknas vid en båt med hål i – det räcker inte bara att täta hålet, man måste ösa ut vatten för att inte båten skall sjunka. Han sade även att svenskar håller på att bli en minoritet i sitt eget land och att vi måste agera nu om vi ska ha en chans att få tillbaka det Sverige vi en gång hade.

Partiet vill inte bara stoppa invandringen, utan vill även se en rejäl återvandring. Personer som vistas illegalt i landet, invandrare som trots år av svenskt medborgarskap inte bidrar till det svenska samhället och kriminella invandrare ska alla åka hem, menar man. Vilket brott man har begått spelar ingen roll, sade man i talen. ”Är du inbrottstjuv och invandrare ska du ut ur Sverige!”.

Gustav Kasselstrand håller tal i ett soligt Norrköping. Foto: Nya Tider

 

Riksdagsledamot Jeff Ahl sade i sitt tal i Östersund att ”budskapet måste vara tydligt: Sverige är svenskarnas land, i Sverige lever vi som svenskar och i Sverige ska pengarna gå till svensk välfärd och trygghet”.

Bakom talarna hade partiet låtit trycka upp en större banderoll som ser ut som informationstavlorna på flygplatser, med fiktiva avgångar för resande mot bland annat Syrien, Afghanistan och Somalia. Innan talen drog igång spelade partiet upp en slinga där en högtalarröst utannonserade att flygen nu är redo att avgå för alla som ”ska tillbaka hem igen”.

Återvandringsverket väcker reaktioner

Under Almedalsveckan 2018 lanserade partiet Återvandringsverket, som kommer att vara den myndighet som ansvarar för att över en halv miljon invandrare åker hem till sina hemländer. Loggan är snarlik Migrationsverkets, något som har väckt medial uppmärksamhet eftersom partiet under sin turné har flaggor och t-shirtar med Återvandringsverket på.

Återvandringsverket lanserades under Almedalen 2018. Foto: Nya Tider

Migrationsverket vill nu att Återvandringsverket byter sin logga eftersom folk kan ”bli förvirrade”. William Hahne, vice partiledare för AfS, tycker dock att kravet är ”trams” och menar att reaktionen var väntad med tanke på att alla dessa tjänstemän kommer att få sparken.

– Alternativ för Sverige vill stoppa asylfesten, lägga ned Migrationsverket och istället upprätta Återvandringsverket, något som säkerligen har kränkt en och annan batikhäxa, säger Hahne i en kommentar till Nya Tider.

Just återvandring är nyckel­ordet i partiets valturné, som man har valt att döpa till Återvandringsturnén. Med sig på turnén har man flygblad som även de har väckt reaktioner eftersom de liknar Socialstyrelsens uppmärksammade folder ”Information för dig som är gift med ett barn”. Man har dock bytt ut texten till ”Information för dig som ska återvandra”, och i foldern kan man läsa exakt vilka grupper det rör sig om som ska tillbaka till sina hemländer. Flygbladen delas ut till invandrare under turnén, och har blivit virala på Twitter.

Socialstyrelsen säger dock att de är rädda för att flygbladet förknippas med dem, och vill – liksom Migrationsverket – att partiet byter utseende på sina flygblad. Partiet menar dock att all medial uppmärksamhet kring snarlika loggor är bra uppmärksamhet och gör att partiets namn sprids snabbare.

Markus Jonsson arbetade tidigare som pressekreterare åt Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M). I dag är han riksdagskandidat för Alternativ för Sverige och talade bland annat om värdet av alternativmedia. Foto: Nya Tider

Blandade reaktioner

På turnén talar partiledare Gustav Kasselstrand i varje stad, och har hittills fått sällskap av bland andra William Hahne, Jessica Ohlsson och riksdagsledamöterna Jeff Ahl och Olle Felten. Till Nya Tider säger Hahne att det märks att samhällsklimatet har förändrats. Han har tidigare varit på valturné med Sverigedemokraterna inför valet 2014 och märker en tydlig skillnad.

– Det är en enorm skillnad gentemot tidigare valrörelser. Jag har aldrig tidigare mötts av sådan entusiasm och energi. Det blåser sannerligen nya friska vindar i Sverige!, säger Hahne.

Han berättar även att det gäller att aldrig vika sig för vänstern, som sin vana trogen försökte tysta partiets torgmöten i ett par städer. Nyligen avbröt Jimmie Åkesson ett möte i Luleå efter att vänsteraktivister stört ordningen genom att gapa och föra oväsen.

Vice partiledare William Hahne. Foto Nya Tider

 

Några avbrutna möten blir det dock inte tal om under denna turné, säger Hahne:

– Att kasta in handduken och låta vänstern vinna kommer aldrig att vara ett alternativ för oss. Med vår höga energi kör vi över vänstern som en ångvält!

Livesänder talen

Sociala medier är viktigt för det nystartade partiet, och är något man satsar stort på för att nå ut. Alternativ för Sverige har på ett par månader nått en stor räckvidd i sociala medier, enligt Facebooks mätverktyg. Under vecka 33 var det endast Sverigedemokraterna av alla partier som nådde ut bredare med sina inlägg.

Alternativ för Sverige livesänder samtliga tal via sina kanaler på bland annat Twitter och Facebook, så att även personer som inte kan ta sig till mötena kan ta del av vad som sägs.

Torgmötesturnén kommer att avslutas med en valfinal den 7 september med ett större event i Stockholm.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

🟠 Uppdaterad med svar från Journalistförbundet. Svenska Journalistförbundet samt Reportrar utan gränser i Sverige, alltså de organisationer som ska bevaka journalisters möjligheter att kunna utöva sitt yrke utan att utsättas för hot eller våld anser inte att de har tid att svara på frågor om hur de ser på det nyligen inträffade attentatet mot Exakt24:s reporter Christian Peterson samt vandaliseringen av samma nyhetskanals studio.

LO-anställd ”antirasist” avslöjas som näthatare

LO-anställd ”antirasist” avslöjas som näthatare

🟠 Exakt24 konfronterade LO-representanten Henrik Johansson. LO-ombudsmannen och medialt hyllade ”antirasisten” Henrik Johansson har bland annat legat bakom sajten ”Inte rasist, men” som hängde ut sverigedemokrater. Sedan dess har han blivit allt mer aggressiv i sin retorik och bland annat hotat ungdomar med att ”slå sönder näsbenet på dig” i sin kanal på Discord. När Exakt24 skickade ut ett reportageteam för att fråga honom om hans näthatande och hur det stämmer överens med LO:s värdegrund, blev Henrik Johansson aggressiv.

Ökad censur på Spotify – nationalistisk musik rensas ut

Ökad censur på Spotify – nationalistisk musik rensas ut

🟠 INRIKES Spotify intensifierar nu sitt arbete med att stärka censuren genom att plocka bort oönskade, främst nationalistiska, låtar från sin streamingtjänst, rapporterar programmet Musikguiden i den vänsterliberala radiokanalen P3. Spotifys åtgärder kommer efter påtryckningar från den politiskt färgade statsradiokanalen.

Dansbandsduo spelade för enbart ovaccinerad publik – vill göra motstånd mot globalistisk hälsoapartheid

Dansbandsduo spelade för enbart ovaccinerad publik – vill göra motstånd mot globalistisk hälsoapartheid

🟠 INRIKES Dansbandsduon Glories från Blekinge skapade visst rabalder hos medströmsmedier när de den 3 oktober anordnade en musiktillställning där de enbart hade bjudit in ovaccinerad publik. I en intervju med Nya Tider säger en av duons medlemmar, Thomas ”Blomman” Broström att han inte är någon principiell vaccinmotståndare, men att processen med att massvaccinera folk mot Covid-19 har gått alldeles för fort och att ovaccinerade pekas ut som parior av hela samhällsetablissemanget inklusive public service-media.

Swedbank förlorade mot Widar Nord

Swedbank förlorade mot Widar Nord

🟠 Kontot ska återställas inom 20 dagar. Swedbank bröt mot betaltjänstlagen när de drog in bankkontot för Widar Nord, chefredaktör för mediesajten Fria Tider. Det slår Stockholms tingsrätt fast i en dom som kan innebära att det blir svårare för bankerna att utnyttja penningtvättslagens krav på ”kundkännedom” för att säga upp kunder som av politiska eller andra skäl anses oönskade. Swedbank skall återställa Widar Nords bankkonto ”inom 20 dagar”.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.