Skip to Content

Carl Lundström Entreprenör och debattör. Foto: Privat
OPINION

Att straffa förrädare

PappersupplaganNya Tider v. 34

Publicerad: 21 augusti, 2019, 22:50

 • Svenska

Läs även

I Nya Tider v. 31/2019 tar Dan Ahlmark upp frågan om personligt ansvar för politiker som säljer ut sitt land. Att frågan är aktuell är politikernas eget fel. De rundar demokratin och försöker permanenta sitt maktinnehav genom att öppna gränserna för massor av oidentifierade utlänningar i full medvetenhet om att många inom den tilltänkta valboskapen kommer att begå grova brott mot det egna folket. Man godtar lagbrott bland myndigheterna och beordrar sina tjänstemän att strunta i både utlänningslagen och brottsbalken – allt för att gynna sina partier, sina internationella kontakter och i slutändan sig själva.

Man behöver inte vara jurist för att finna det stötande att politiker, efter återkommande lagbrott med svåra konsekvenser för and­ra, obesvärat glider vidare till ambassadörsposter och välbetalda, arbetsfria, internationella uppdrag medan de sämst ställda svenskarna får brottas med konsekvenserna av de höga herrarnas lek vid de statliga skrivborden. När politiker inbillar sig att sådant fulspel är utan konsekvenser är detta, om något, att vara naiv.

Ahlmark fokuserar på retroaktiv lagstiftning. Denna metod har trots allt förankring i modernt rättsmedvetande. Under socialdemokratiska regeringar har Skatteverket fått hjälp av riksdagen med att i efterhand förbjuda olika typer av lagliga transaktioner.

Vi känner alla till vad som hände den norske politikern Vidkun Quisling, efter att han valt att samarbeta med den tyska ockupationsmakten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Carl Lundström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Igor Danowitz

  Helt sant och sanning är grym i det här fallet!

 • samuelafugglas

  Reinfeldts 20.000.000:kr för att ha lurat svenska folket. Vet alla om det?

 • samuelafugglas

  Det var någon i regeringen som fick 20.000.000:kr för att sälja ut svenska folket till en främmande folkgrupp.
  Vet alla vem det är?

 • latmask

  Quisling är omnämnd i artikeln. Om vi lägger till andra kända landsförrädare såsom Antonescu, Pierre Laval och Ferenc Szalasi,
  samt studerar vad de gjorde och blev dömda för så kanske vi kan få fram en måttstock för att döma nutidens förrädare.

  • burnedout

   Vi har en ganska nutida mâttstock: Ceaucescu, Rumänien befolkning 1989.

 • MånsMåne

  Inte så orimligt…

  Ja varför inte? Varför ska man kunna missbruka ett mandat som man fått av väljarna genom att medvetet undanröja deras och deras barns framtid.
  Att retroaktiv ändra lagar då deras lätthet och mildhet möjliggör för en sadistiskt förd politik. Detta då de stiftats åt ett sansat, nyktert och i varje fall till viss del bildar folk.

  Jodå, de måste hem. Tillbaka till de regioner de verkar för och vars religion de utövar. De önskar ju ändå inte oss i Sverige väl. Vi är till för att mjölkas, utnyttjas då vi i någon form för dem obegriplig empati delar ut vårt välstånd utan krav på motprestation…

  Krama varann i trafiken

 • När ska vi vakna och tillsammans agera, vår egen regering bryter och bänder lagar allt för att få hit så många som möjligt. iom att dem kommit hit genom lagbrott så anser jag att alla skall kunna skickas ut igen.

Nedgång och återfödelse

OPINIONÖsterrikiska FPÖ led en historisk förlust vid det nationella valet den 29 september. Andreas Mölzer, partiets före detta chefsideolog och tidigare ledamot i Europaparlamentet, förklarar i en exklusiv kommentar till Nya Tider hur FPÖ ska bära sig åt för att förnyas.

Nu får det vara nog!

Brottslingar som begått de vidrigaste rån och våldtäkter får kantänka inte utvisas! Och när detta någon enstaka gång inträffar är de välkomna tillbaka om fem eller tio år. Varför i herrans namn? Det kan ju inte finnas någon vettig förklaring till att på nytt välkomna oefterrättliga förbrytare som man lyckats bli kvitt. Det är väl inte utvisningar enligt ishockeyreglerna som skall tillämpas? Riksdagens viktigaste uppgift är att stifta lagar. Sätt i gång och sluta hitta på undanflykter!

Bokmässan – en döende koloss

OPINION: KATERINA JANOUCHNej, jag åkte inte till Bokmässan i Göteborg i år. Jag är absolut inte ”portad” på mässan, som någon försökt göra gällande, och jag hade kunnat delta om jag hade velat. Men lusten att besöka landets största litterära event har de senaste åren krympt i takt med att Bokmässan blivit alltmer av ett politiskt ställningstagande för det vänsterliberala etablissemanget. Framför allt för att mässan blivit ett sorgligt flaggskepp för strypt svensk yttrandefrihet, och därmed grovt polariserande i ett samhälle som redan är splittrat och som bara går sönder alltmer. Det skriver veckans debattör Katerina Janouch.

Bokmässan ska inte vara en plats fredad från kritiska frågor

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders reporter blev avhyst från årets bokmässa i Göteborg med anledning av att han ställt obekväma frågor till olika makthavare. Det visar på tillståndet för demokratin och yttrandefriheten i Sverige, men Nya Tider tänker se till att Bokmässan inte ska få bli en plats där makthavare och systemtrogna medier kan gömma sig för frågor.

Ödesstrid om EU:s demografiska framtid

OPINION: BILL RAVOTTI

Samma brott olika påföljder

DEBATT

Skolflickornas revolt

DEBATTSkolstrejkerna för klimatet med Greta Thunberg som galjonsfigur har spridit sig över världen. Det är förvisso ett känslomässigt och rentav pseudoreligiöst fenomen, men vad kan man förvänta sig? Ungdomarna får ju veta från förskolan att ”vetenskapen har fastslagit” att allt går åt pipan om ”vi” inte gör ”något”. Det är snarast märkligt att det dröjt så länge. Vi bör ta dem på allvar, skriver Åke Blomdahl, konstnär och återkommande skribent i Nya Tider.

Underhållande att vara journalist när verkligheten förnekas

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAtt vara systemkritisk journalist kan vara riktigt givande ibland, särskilt som verkligheten har hunnit ikapp makthavarna. De kan inte längre slingra sig och deras undanflykter blir allt mer löjeväckande. Oppositionella medier som Nya Tider har en stor uppgift i att konfrontera politiker och systemmedia, som nu låtsas som att de plötsligt kommit till insikt, med hur de aktivt motarbetat sanningen. Vi ska även påminna om de modiga människor som gått i bräschen och riskerat både rykte och karriär.

Gå till arkivet

Send this to a friend