Skip to Content

Minnesstund för Justine Damond den 11 augusti. Bilden visar hur många som kommit för att sörja, något de stora tv-kanalerna gjorde allt för att dölja när de trots allt blev tvungna att rapportera från ceremonin. Stillbild: Privat/KARE11

Australisk kvinna mördad av somalisk-amerikansk polisman

PappersupplaganNya Tider v. 33

En yogalärare i Minneapolis ringer polisen när hon hör vad som verkar vara en pågående våldtäkt utanför sitt hem. När hon iklädd sin pyjamas går ut för att möta polisen skjuter en av poliserna ihjäl henne. Myndigheterna var från start väldigt fåordiga. Det visade sig snart varför. Polismannen som sköt ihjäl henne är en muslimsk somalie-amerikan och affischpojke för inkvoterade poliser som trots flera anmälningar och klagomål tillåtits arbeta kvar. Händelsen har väckt bestörtning bland allmänheten i både USA och Australien.

Publicerad: 18 augusti, 2017, 10:19

  • Svenska

Läs även

Sent på lördagskvällen den 15 juli ringer Justine Damond till polisen i Minneapolis (MPD) för att rapportera att hon hörde vad som lät som rop på hjälp från en kvinna som våldtas i en gränd bakom hennes hus. Hon ringer ytterligare en gång efter cirka åtta minuter för att försäkra sig om att hjälp är på väg. Justine är en 40-årig australisk yogalärare som bor med sin fästman Don Damond i Fulton, en stadsdel i sydöstra Minneapolis. De planerade att gifta sig i augusti och Justine hade redan antagit sin blivande makes efternamn.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Bertil Andersson

    Minnesota, det var där, med omnejd 1,3 milj. Svenskar utvandrade till under åren 1860 – 1930.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend