Skip to Content

Stefan Löfven utmålar ofta Sverigedemokraterna som ett parti med ”bruna rötter”, men han om någon borde hålla tyst om partihistoria, menar veckans skribent. Foto: Riksdagen/Melker Dahlstrand
OPINION: TOMMY ULMNÄS

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

PappersupplaganNya Tider v. 4

Tommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Publicerad: 23 januari, 2020, 16:36

 • Svenska

Läs även

Nu står landets statsminister Stefan Löfven och säger att ”vi har varit naiva”. Vilka vi? Sanningen är den att det är vänsterpolitikerna som i över 50 år medvetet och systematiskt förstört hela det svenska samhället in i minsta detalj.

Att ”under galgen” vädja till svenska folket, med någonting som liknar en vädjan om förlåtelse, när katastrofen för vårt land nu är helt uppenbar för var och en, är ingenting annat än ett hån mot alla svenskar och hela väljarkåren.

Finns det någon som helst skam i kroppen på dessa förövare borde de avgå omedelbart från sina politiska positioner och överlämna landet till dem som har kompetens och handlingskraft för att rädda det som räddas går av Sverige.

Den 5 december 2019 ondgör sig vår statsminister inför den samlade median, över att två av de politiska partierna i vår riksdag nu ser ut att vara på väg att bryta dödläget med att inte prata med Sverigedemokraterna. Tvärtom vill dessa två partier tillsammans med SD nu se till att ta hand om det elände som vänsterpolitikerna under 50 år åstadkommit i Sverige, och för detta behövs ett gemensamt samlat grepp av de partier som ser på verkligheten med öppna ögon.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Ett av de värsta illdåden kom inte fram i artikeln. “BALTUTLÄMNINGEN” om hur socialisterna Hansson och Unden förpassade 2 518 personer till Sovjetunionen och en säker död, årsskiftet 1946-47. Mitt hat mot socialismen kommer aldrig att kunna utraderas, ingen hämnd kommer jag att utkräva men heller aldrig glömma. I dagarna gottar sig dessa socialister i strålkastarljuset från den judiska förintelsen men var finns den levande historien från alla dem socialisterna avrättade i Gulag, Ukraina, Polen och f.d DDR t.ex?

  • Knutkalas

   jag tycker det räcker långt med dom illdåd som framgår i artikeln. det ena utesluter inte det andra

  • RL, Vallentuna

   Bravo Samuel !!!

 • Knutkalas

  vi har ju en samlingsregerin som i mångt och mycket påminner oss om den tid som var då samma regeringar sossar å centern som då hette bondeförbundet nuvarande C allt går igen historien upprepar sig omän i ny skrud

 • Beer Drinker

  Sverige är, och har alltid varit en socialistisk skurkstat!

 • Knutkalas

  jag förstår inte hu SD kan vara så tysta om detta det är ju öppna dörrar att sätta dit dem vänsterblivna eller kanske efterblivna partierna

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Kallt i både norr och söder

KRÖNIKADagligen varnas vi för hotande global uppvärmning. Enligt EU:s klimatprogram Copernicus var årets september varmast sedan mätningarna började 1979.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Gå till arkivet

Send this to a friend