Skip to Content

Stefan Löfven utmålar ofta Sverigedemokraterna som ett parti med ”bruna rötter”, men han om någon borde hålla tyst om partihistoria, menar veckans skribent. Foto: Riksdagen/Melker Dahlstrand
OPINION: TOMMY ULMNÄS

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

PappersupplaganNya Tider v. 4

Tommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Publicerad: 23 januari, 2020, 16:36

 • Svenska

Läs även

Nu står landets statsminister Stefan Löfven och säger att ”vi har varit naiva”. Vilka vi? Sanningen är den att det är vänsterpolitikerna som i över 50 år medvetet och systematiskt förstört hela det svenska samhället in i minsta detalj.

Att ”under galgen” vädja till svenska folket, med någonting som liknar en vädjan om förlåtelse, när katastrofen för vårt land nu är helt uppenbar för var och en, är ingenting annat än ett hån mot alla svenskar och hela väljarkåren.

Finns det någon som helst skam i kroppen på dessa förövare borde de avgå omedelbart från sina politiska positioner och överlämna landet till dem som har kompetens och handlingskraft för att rädda det som räddas går av Sverige.

Den 5 december 2019 ondgör sig vår statsminister inför den samlade median, över att två av de politiska partierna i vår riksdag nu ser ut att vara på väg att bryta dödläget med att inte prata med Sverigedemokraterna. Tvärtom vill dessa två partier tillsammans med SD nu se till att ta hand om det elände som vänsterpolitikerna under 50 år åstadkommit i Sverige, och för detta behövs ett gemensamt samlat grepp av de partier som ser på verkligheten med öppna ögon.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Ett av de värsta illdåden kom inte fram i artikeln. “BALTUTLÄMNINGEN” om hur socialisterna Hansson och Unden förpassade 2 518 personer till Sovjetunionen och en säker död, årsskiftet 1946-47. Mitt hat mot socialismen kommer aldrig att kunna utraderas, ingen hämnd kommer jag att utkräva men heller aldrig glömma. I dagarna gottar sig dessa socialister i strålkastarljuset från den judiska förintelsen men var finns den levande historien från alla dem socialisterna avrättade i Gulag, Ukraina, Polen och f.d DDR t.ex?

  • Knutkalas

   jag tycker det räcker långt med dom illdåd som framgår i artikeln. det ena utesluter inte det andra

  • RL, Vallentuna

   Bravo Samuel !!!

 • Knutkalas

  vi har ju en samlingsregerin som i mångt och mycket påminner oss om den tid som var då samma regeringar sossar å centern som då hette bondeförbundet nuvarande C allt går igen historien upprepar sig omän i ny skrud

 • Beer Drinker

  Sverige är, och har alltid varit en socialistisk skurkstat!

 • Knutkalas

  jag förstår inte hu SD kan vara så tysta om detta det är ju öppna dörrar att sätta dit dem vänsterblivna eller kanske efterblivna partierna

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Gå till arkivet

Send this to a friend