Skip to Content

Stefan Löfven utmålar ofta Sverigedemokraterna som ett parti med ”bruna rötter”, men han om någon borde hålla tyst om partihistoria, menar veckans skribent. Foto: Riksdagen/Melker Dahlstrand
OPINION: TOMMY ULMNÄS

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

PappersupplaganNya Tider v. 4

Tommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Publicerad: 23 januari, 2020, 16:36

 • Svenska

Läs även

Nu står landets statsminister Stefan Löfven och säger att ”vi har varit naiva”. Vilka vi? Sanningen är den att det är vänsterpolitikerna som i över 50 år medvetet och systematiskt förstört hela det svenska samhället in i minsta detalj.

Att ”under galgen” vädja till svenska folket, med någonting som liknar en vädjan om förlåtelse, när katastrofen för vårt land nu är helt uppenbar för var och en, är ingenting annat än ett hån mot alla svenskar och hela väljarkåren.

Finns det någon som helst skam i kroppen på dessa förövare borde de avgå omedelbart från sina politiska positioner och överlämna landet till dem som har kompetens och handlingskraft för att rädda det som räddas går av Sverige.

Den 5 december 2019 ondgör sig vår statsminister inför den samlade median, över att två av de politiska partierna i vår riksdag nu ser ut att vara på väg att bryta dödläget med att inte prata med Sverigedemokraterna. Tvärtom vill dessa två partier tillsammans med SD nu se till att ta hand om det elände som vänsterpolitikerna under 50 år åstadkommit i Sverige, och för detta behövs ett gemensamt samlat grepp av de partier som ser på verkligheten med öppna ögon.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Ett av de värsta illdåden kom inte fram i artikeln. “BALTUTLÄMNINGEN” om hur socialisterna Hansson och Unden förpassade 2 518 personer till Sovjetunionen och en säker död, årsskiftet 1946-47. Mitt hat mot socialismen kommer aldrig att kunna utraderas, ingen hämnd kommer jag att utkräva men heller aldrig glömma. I dagarna gottar sig dessa socialister i strålkastarljuset från den judiska förintelsen men var finns den levande historien från alla dem socialisterna avrättade i Gulag, Ukraina, Polen och f.d DDR t.ex?

  • Knutkalas

   jag tycker det räcker långt med dom illdåd som framgår i artikeln. det ena utesluter inte det andra

  • RL, Vallentuna

   Bravo Samuel !!!

 • Knutkalas

  vi har ju en samlingsregerin som i mångt och mycket påminner oss om den tid som var då samma regeringar sossar å centern som då hette bondeförbundet nuvarande C allt går igen historien upprepar sig omän i ny skrud

 • Beer Drinker

  Sverige är, och har alltid varit en socialistisk skurkstat!

 • Knutkalas

  jag förstår inte hu SD kan vara så tysta om detta det är ju öppna dörrar att sätta dit dem vänsterblivna eller kanske efterblivna partierna

Agenda 23 februari 2020 – ”Operation Dimridå”

KRÖNIKASom om det var en ödesfråga för hela landet, tas de sjunkande opinionssiffrorna för Stefan Löfven och hans parti upp i Agenda. Det är precis så här det går till hos etablissemangets mediehus. Nu beställer S-aktivister kraftfulla åtgärder av sina trogna drabanter. Det är bråttom.

Sveriges överlevnad kräver skalpellhand!

KRÖNIKAKenneth Sandberg arbetade under 1990-talet på Statens Invandrarverk, det som i dag bytt namn till Migrationsverket. Han såg redan då det ohållbara i utvecklingen och larmade genom inlägget i dagspressen om situationen. Resultatet var att han fick sparken från sitt jobb. Nu summerar han utvecklingen sedan dess och föreslår vad som måste göras.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

KRÖNIKADen 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Kulturdebatt: Musiken och eliten

INRIKESJust nu pågår Melodifestivalen, SVT:s mest populära program. Cirka tre miljoner svenskar bänkar sig framför programmet på lördagkvällarna. Vi bad musikern Fredrik Larson skriva om detta fenomen i svensk kultur, hur det hela började och vad det utvecklats till.

Kommunernas situation avslöjar lögnerna

KOMMENTAR

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Vad Karlssons nya tankesmedja kan säga om SD:s framtid

OPINION: ANTON STIGERMARKSverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har tagit initiativ till en ny konservativ tankesmedja. Ett förtroenderåd har presenterats i vilket ingår en ideologiskt heterogen skara medarbetare. I denna debattartikel resonerar skribenten Anton Stigermark om vad lanseringen kan säga om SD:s övergripande strategi samt vad den kan innebära för konservatismen.

Gå till arkivet

Send this to a friend