Skip to Content

Polisen saknar resurser att verkställa utvisningar av de som faktiskt efterlysts, samtidigt som Migrationsverket kopplar in polis som en sista åtgärd efter att andra möjligheter anses vara uttömda. Foto: Polisen
INRIKES

Bara 1 092 tvångsutvisade under första kvartalet – Polisen har inte resurser att utvisa fler illegala

PappersupplaganNya Tider v. 23

Under det första kvartalet i år utvisades endast 1 092 personer med hjälp av polisen, trots att antalet utvisningsärenden uppgick till 17 386 stycken i slutet av mars. Gränspolisen menar att det är regeringen som inte prioriterar frågan tillräckligt och att man därför saknar de resurser som behövs.

Publicerad: 6 juni, 2018, 16:02

 • Svenska

Läs även

Enligt polisens egen statistik för de första tre månaderna 2018 mottog man från Migrationsverket 2 893 ärenden, där verket alltså behövde polisens hjälp med själva verkställigheten. Antalet verkställningar uppgick under dessa tre månader till 1 092. Polisen påpekar dock för Nya Tider att man inte rakt av kan jämföra på detta sätt, då det kan handla om personer som härrör från olika perioder.

Totalt sett hade polisen 17 386 ärenden på sitt bord i slutet av mars 2018 med ej verkställda utvisningar, det man kallar för den utgående balansen. Av dessa var 12 409 personer efterlysta.
Antalet som tvångsutvisas är ändå en ökning jämfört med samma period 2017, då det var 591 personer.

I en rapport hänvisar gränspolisen till otillräckliga resurser och menar bland annat att det klena resultatet beror på att det ”inte tillskjutits nödvändiga resurser från regeringen”. Att runt hälften av dessa asylsökande saknar id-handlingar komplicerar också hanteringen. Anders Ygeman själv menade i Sveriges Radio att de blygsamma siffrorna kanske berodde på att många återvände frivilligt:

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • sarah

  Den nya foldern “när krisen eller kriget kommer”kan översättas när “muslimerna tar över”

 • Dacke

  Illegala invandrare? Vad jag lärt mig kallas dessa för “papperslösa” och har samma rättigheter som legala? Var det inte Fredrik Reinfeldt som gladdes över dessa kulturberikare och välkomnades med orden, “tack för att ni valde Sverige”? Nu när vi sitter med facit i hand och skulder upp över öronen och en brottslighet som sedan länge, slagit i taket. Är det någon som då begär att polisen skall fortsätta jobba som “på den gamla goda tiden” när en cykelstöld utreddes? Idag hinner inte Polisen utreda grova brott, utan dem läggs ned innan “bläcket” torkat. Polisen måste tycka det är meningslöst att fortsätta och mycket riktigt, runt tusen poliser säger upp sig varje år och skaffar ett nytt jobb som känns meningsfullare än, att fåfängt försöka göra en insats mot den stigande kriminaliteten i landet. Skulden till att det blivit så, är politikerna som “stuckit huvudet i sanden” och låtsas som inget hänt. Några som har ett stort ansvar till den ohämmade brottsligheten är pk-media som i 40 år försökt att påskina att svenskarna är minst lika kriminella. Naturligtvis är det lätt att motbevisa genom svensk brottsstatistik ifrån 50 talet.
  Det är knappast någon överraskning att vi idag, inte har resurser att utvisa illegala invandrare och vem vill bli polis i dagens Sverige?

 • YOTHI_TARZAN

  Be till GUD att det blir bättre efter valet

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

En ”mycket mörkhyad” man överfaller svenska kvinnor i Eskilstuna

INRIKESEfter ett flertal oprovocerade fall av misshandel och ofredande under veckan går nu polisen ut med en varning. En ”mycket mörkhyad” man slår och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna. Nu vill polisen ha hjälp med att stoppa den svenskfientliga afrikanens härjningar.

Gå till arkivet

Send this to a friend