Skip to Content

Polisen saknar resurser att verkställa utvisningar av de som faktiskt efterlysts, samtidigt som Migrationsverket kopplar in polis som en sista åtgärd efter att andra möjligheter anses vara uttömda. Foto: Polisen
INRIKES

Bara 1 092 tvångsutvisade under första kvartalet – Polisen har inte resurser att utvisa fler illegala

PappersupplaganNya Tider v. 23

Under det första kvartalet i år utvisades endast 1 092 personer med hjälp av polisen, trots att antalet utvisningsärenden uppgick till 17 386 stycken i slutet av mars. Gränspolisen menar att det är regeringen som inte prioriterar frågan tillräckligt och att man därför saknar de resurser som behövs.

Publicerad: 6 juni, 2018, 16:02

 • Svenska

Läs även

Enligt polisens egen statistik för de första tre månaderna 2018 mottog man från Migrationsverket 2 893 ärenden, där verket alltså behövde polisens hjälp med själva verkställigheten. Antalet verkställningar uppgick under dessa tre månader till 1 092. Polisen påpekar dock för Nya Tider att man inte rakt av kan jämföra på detta sätt, då det kan handla om personer som härrör från olika perioder.

Totalt sett hade polisen 17 386 ärenden på sitt bord i slutet av mars 2018 med ej verkställda utvisningar, det man kallar för den utgående balansen. Av dessa var 12 409 personer efterlysta.
Antalet som tvångsutvisas är ändå en ökning jämfört med samma period 2017, då det var 591 personer.

I en rapport hänvisar gränspolisen till otillräckliga resurser och menar bland annat att det klena resultatet beror på att det ”inte tillskjutits nödvändiga resurser från regeringen”. Att runt hälften av dessa asylsökande saknar id-handlingar komplicerar också hanteringen. Anders Ygeman själv menade i Sveriges Radio att de blygsamma siffrorna kanske berodde på att många återvände frivilligt:

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • sarah

  Den nya foldern “när krisen eller kriget kommer”kan översättas när “muslimerna tar över”

 • Dacke

  Illegala invandrare? Vad jag lärt mig kallas dessa för “papperslösa” och har samma rättigheter som legala? Var det inte Fredrik Reinfeldt som gladdes över dessa kulturberikare och välkomnades med orden, “tack för att ni valde Sverige”? Nu när vi sitter med facit i hand och skulder upp över öronen och en brottslighet som sedan länge, slagit i taket. Är det någon som då begär att polisen skall fortsätta jobba som “på den gamla goda tiden” när en cykelstöld utreddes? Idag hinner inte Polisen utreda grova brott, utan dem läggs ned innan “bläcket” torkat. Polisen måste tycka det är meningslöst att fortsätta och mycket riktigt, runt tusen poliser säger upp sig varje år och skaffar ett nytt jobb som känns meningsfullare än, att fåfängt försöka göra en insats mot den stigande kriminaliteten i landet. Skulden till att det blivit så, är politikerna som “stuckit huvudet i sanden” och låtsas som inget hänt. Några som har ett stort ansvar till den ohämmade brottsligheten är pk-media som i 40 år försökt att påskina att svenskarna är minst lika kriminella. Naturligtvis är det lätt att motbevisa genom svensk brottsstatistik ifrån 50 talet.
  Det är knappast någon överraskning att vi idag, inte har resurser att utvisa illegala invandrare och vem vill bli polis i dagens Sverige?

 • YOTHI_TARZAN

  Be till GUD att det blir bättre efter valet

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­- lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng- ­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hem utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Gå till arkivet

Send this to a friend