Skip to Content

Polisen saknar resurser att verkställa utvisningar av de som faktiskt efterlysts, samtidigt som Migrationsverket kopplar in polis som en sista åtgärd efter att andra möjligheter anses vara uttömda. Foto: Polisen
INRIKES

Bara 1 092 tvångsutvisade under första kvartalet – Polisen har inte resurser att utvisa fler illegala

PappersupplaganNya Tider v. 23

Under det första kvartalet i år utvisades endast 1 092 personer med hjälp av polisen, trots att antalet utvisningsärenden uppgick till 17 386 stycken i slutet av mars. Gränspolisen menar att det är regeringen som inte prioriterar frågan tillräckligt och att man därför saknar de resurser som behövs.

Publicerad: 6 juni, 2018, 16:02

 • Svenska

Läs även

Enligt polisens egen statistik för de första tre månaderna 2018 mottog man från Migrationsverket 2 893 ärenden, där verket alltså behövde polisens hjälp med själva verkställigheten. Antalet verkställningar uppgick under dessa tre månader till 1 092. Polisen påpekar dock för Nya Tider att man inte rakt av kan jämföra på detta sätt, då det kan handla om personer som härrör från olika perioder.

Totalt sett hade polisen 17 386 ärenden på sitt bord i slutet av mars 2018 med ej verkställda utvisningar, det man kallar för den utgående balansen. Av dessa var 12 409 personer efterlysta.
Antalet som tvångsutvisas är ändå en ökning jämfört med samma period 2017, då det var 591 personer.

I en rapport hänvisar gränspolisen till otillräckliga resurser och menar bland annat att det klena resultatet beror på att det ”inte tillskjutits nödvändiga resurser från regeringen”. Att runt hälften av dessa asylsökande saknar id-handlingar komplicerar också hanteringen. Anders Ygeman själv menade i Sveriges Radio att de blygsamma siffrorna kanske berodde på att många återvände frivilligt:

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • sarah

  Den nya foldern “när krisen eller kriget kommer”kan översättas när “muslimerna tar över”

 • Dacke

  Illegala invandrare? Vad jag lärt mig kallas dessa för “papperslösa” och har samma rättigheter som legala? Var det inte Fredrik Reinfeldt som gladdes över dessa kulturberikare och välkomnades med orden, “tack för att ni valde Sverige”? Nu när vi sitter med facit i hand och skulder upp över öronen och en brottslighet som sedan länge, slagit i taket. Är det någon som då begär att polisen skall fortsätta jobba som “på den gamla goda tiden” när en cykelstöld utreddes? Idag hinner inte Polisen utreda grova brott, utan dem läggs ned innan “bläcket” torkat. Polisen måste tycka det är meningslöst att fortsätta och mycket riktigt, runt tusen poliser säger upp sig varje år och skaffar ett nytt jobb som känns meningsfullare än, att fåfängt försöka göra en insats mot den stigande kriminaliteten i landet. Skulden till att det blivit så, är politikerna som “stuckit huvudet i sanden” och låtsas som inget hänt. Några som har ett stort ansvar till den ohämmade brottsligheten är pk-media som i 40 år försökt att påskina att svenskarna är minst lika kriminella. Naturligtvis är det lätt att motbevisa genom svensk brottsstatistik ifrån 50 talet.
  Det är knappast någon överraskning att vi idag, inte har resurser att utvisa illegala invandrare och vem vill bli polis i dagens Sverige?

 • YOTHI_TARZAN

  Be till GUD att det blir bättre efter valet

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

FALSKA NYHETERDet socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Regeringen vägrar utvisa utvisningsdömd etiopier

INRIKESDen HIV-smittade etiopiske mannen dömdes 2005 till sluten rättspsykiatrisk vård och utvisning efter att ha begått en brutal överfallsvåldtäkt mot en svensk kvinna. Mannen har till dags dato kostat skattebetalarna över 27 miljoner kronor och han har nu begärt att få återvända till sitt hemland Etiopien. De etiopiska myndigheterna är beredda att ta emot honom samt har begärt att Sverige utvisar mannen – men regeringen vägrar.

Migrationsverkets generaldirektör i hård attack mot slappa regler för terrormisstänkta asylsökande

INRIKESMigrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik går i en artikel på DN Debatt till hård attack mot vad han anser vara en slapp lagstiftning när det gäller terrormisstänkta som söker asyl i Sverige. Regeringen duckar och vägrar kommentera kritiken när Nya Tider försöker ringer upp.

Förre kommuntoppen friad från islamisters anklagelser

INRIKESDe båda muslimska aktivisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil anmälde Göteborgs dåvarande ordförande för kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal. Skälet var att Hermansson utmålat de båda som extremister. Den 11 februari avhandlades målet i Göteborgs tingsrätt och Hermansson friades. Domstolen fann bland annat att det fanns skälig grund för påståendet att de båda anmälarna försvarat terrorister.

Invandrad serievåldtäktsman härjar

INRIKESEfter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Polisen drönarövervakar Uppsala

INRIKESTill följd av den ökade kriminaliteten i Uppsala väljer polisen att sätta in drönare som skall bevaka och spana i de centrala delarna av staden. Det övergripande syftet med kamerabevakningen är att, i realtid, kunna förhindra och upptäcka brottslig verksamhet, främst kopplat till narkotikabrottslighet, skriver polisen i ett officiellt uttalande.

Folkstorm mot SAS efter skandinavfientlig propagandafilm

INRIKESDet finns ingenting som är skandinaviskt och allt som är bra med Skandinavien kommer utifrån. Det var budskapet i SAS nya reklamfilm. Många reagerade med ilska och flygbolaget såg sig tvungna att ta ner filmen. Bolagets hantering av PR-katastrofen får nu kritik från alla läger.

Antirasistisk lobbygrupp försvarar rasstolthet – bara den inte är vit

INRIKESDen 27 januari uttryckte den kände festfixaren Micael Bindefeld stolthet över sin etniska tillhörighet till det ”kulturbärande, judiska folket”. Detta gjordes på bästa sändningstid i Sveriges Radio utan att programledarna ifrågasatte vad han sade. Den så kallat antirasistiska lobbyorganisationen Teskedsorden, som annars pläderar för nolltolerans mot alla former av både så kallad rasism och ”medrasism”, försvarar utspelet. Teskedsordens generalsekreterare säger till Nya Tider att det är rätt att känna stolthet över sitt folk, bara man är en förtryckt minoritet.

Gå till arkivet

Send this to a friend