Transsexuellt-barn. Foto: Stillbild Youtube

Barn ska få byta juridiskt kön – om regeringen får bestämma

INRIKES
Regeringen vill nu sänka åldersgränsen för att få ändra sitt kön i folkbokföringen, från det nuvarande 18 till 16 år.

Förslaget finns i en ny lagrådsremiss, rapporterar Sveriges Radio. Förslaget kommer skilja på processen att byta det så kallade juridiska könet och den medicinska processen i vilken barn tar stopphormoner för att avbryta sin fysiska utveckling innan de lagligt, som vuxna, kan genomgå hormon- och kirurgiska ingrepp för att till det yttre få dem att i någon grad likna det motsatta könet de på grund av sin könsdysfori tror sig tillhöra. Behandlingen är kontroversiell och skadar flera barn varje år.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Faktaruta: Könsdysfori

Könsdysfori, könsinkongruens eller transsexualism innebär att någon upplever sig vara ”född i fel kön”.

Tillståndet har tidigare varit mycket sällsynt. En svensk undersökning från 1996 uppskattade att det drabbar en person av drygt en halv miljon invånare per år.

Sedan 1972 har människor som klassats som transsexuella haft möjlighet att ”byta kön” i Sverige, både juridiskt och genom kirurgiska ingrepp. Tidigare var villkoren bland annat att man skulle vara ogift och steril, alltså inte kunna få barn, samt svensk medborgare. Alla tre kraven skrotades 2013.

Att byta kön i biologisk bemärkelse är omöjligt eftersom man är en man eller kvinna i varje cell av sin kropp, med undantag för människor med extremt sällsynta kromosomfel som faktiskt kan vara ”både och” eller ”varken eller” (hermafroditer, idag kallade intersexuella).

Orsakerna till transsexualism är inte säkerställda, men det tycks som om det finns både biologiska och psykologiska orsaker. Det har påvisats att transpersoners hjärnor skiljer sig från normala hjärnor och i vissa avseenden är mer lika det motsatta könets. Tänkbara orsaker är bland annat miljögifter och sjukdomar som ger upphov till abnorma hormonnivåer i livmodern under fosterutvecklingen – att ett kvinnligt foster utsätts för onormalt höga nivåer av testosteron och utvecklar en mer manlig hjärna än normalt, eller vice versa.

En studie av enäggstvillingar (Diamond, 2013) visade emellertid att ifall en tvilling är transsexuell, är sannolikheten för att den andra tvillingen också ska vara det ”bara” 28 procent, vilket antyder en relativt låg grad av biologisk påverkan och att orsakerna mestadels är psykosociala.

Tidigare har tillståndet till omkring 75 procent drabbat män. Under de senaste åren har det emellertid skett en kraftig förskjutning bland unga, och 2017 var omkring 550 flickor och 180 pojkar diagnostiserade med könsdysfori i Sverige. Samtidigt har det också skett en förskjutning i ålder och könsdysfori drabbar numera oftast tonåringar, ofta utan att de tidigare har uppvisat ett könsotypiskt beteende.

Detta har fått många att undra om denna ”nya våg” verkligen rör sig om samma sällsynta fenomen som tidigare eller om ett nytt fenomen som till större del är socialt betingat. Läkaren Lisa Littman lanserade i augusti 2018 en teori om ”Rapid-Onset Gender Dysphoria” (ROGD, snabbt uppkommen könsdysfori) där hon, enkelt uttryckt, gör gällande att ungdomar som rör sig i HBTQ-kretsar skaffar sig en mer eller mindre inbillad könsdysfori på grund av grupptryck.

Bland annat kunde Littman visa att många (en tredjedel) av de unga i studien umgicks i kompisgrupper där över hälften definierade sig som ”trans”, något som är oförenligt med att samma tillstånd beror på sällsynta biologiska defekter. Littmans studie blev hårt kritiserad av HBTQ-lobbyn och stora dagstidningar som The Guardian, men efter att ha utsatts för en extra granskning av ett flertal forskare visade den sig hålla god akademisk standard och anses av många förklara den enorma ökningen av könsdysfori.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ingen plats för normala människor

Läkarlarmen efter att allt fler barn och unga ”byter kön”: Könsbyten på barn är oetiska experiment

🟠 Antalet barn som får diagnosen könsdysfori ökar lavinartat i Sverige och andra västländer. Barn så unga som tolv får hormonbehandlingar som förberedelse för att opereras till en imitation av det motsatta könet, något som i dag kan ske vid 18 års ålder. Regeringen vill ändra reglerna och låta femtonåringar opereras utan föräldrars medgivande. Samtidigt växer kritiken mot verksamheten, som läkare och visselblåsare anser kan ge skador som aldrig går att reparera för tusentals barn och unga.

Läs även:

Riksåklagaren vill att uttalande om IQ-skillnader mellan folkgrupper prövas i Högsta domstolen

Riksåklagaren vill att uttalande om IQ-skillnader mellan folkgrupper prövas i Högsta domstolen

🟠 Bertil Malmberg (SD) uttalade sig i Sörmlands regionfullmäktige år 2021 om sydsudanesers låga genomsnittliga intelligensnivå. Malmberg menade att gruppen kan förväntas bli svårintegrerad på den svenska arbetsmarknaden. Uttalandet väckte ramaskri och Malmberg uteslöts sedermera från Sverigedemokraterna. Han dömdes av Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och dagsböter, en dom som sedan fastställdes av Svea hovrätt i år. Trots att Malmberg förlorat i båda instanserna, vill nu riksåklagaren att fallet prövas i Högsta domstolen. En fällande dom där skulle leda till ett prejudikat där diskussioner om folkgruppers IQ-nivåer kriminaliseras. Nu reagerar den världsberömde professorn Richard Lynn, som är författare till boken IQ and the Wealth of Nations. ”Politikern från Sverige­demokraterna som dömdes för hets mot folkgrupp efter att ha uttalat att sydsudaneser har låg IQ, han sa bara sanningen”, säger Lynn i en kommentar till Nya Tider.

Tredje tonåringen skjuten på lika många dagar

Skjutningar och sprängningar inledde veckan

🟠 INRIKES Sverige har snart passerat förra årets antal sprängningar och skjutningar, trots att det är nära nog tre månader kvar av året. Att takten av våldsdåd inte avstannar visar natten till måndagen med all tydlighet när ett flertal bombdåd och skottlossningar skedde runt omkring i Sverige.

Journalist dömd för grovt förtal

Journalist dömd för grovt förtal

🟠 Rapporterade om en lärare som tvingade elever att bekänna sig till islam. Katerina Janouch dömdes av Uppsala tingsrätt för grovt förtal sedan hon namngivit en lärare som tvingat elever i lågstadiet att inom ramen för religionsundervisningen låtsas vara muslimer och bland annat recitera den islamiska trosbekännelsen. ”Eleverna var offer för en grov kränkning från lärarens sida, men tingsrätten gjorde läraren till offer”, säger hon till Nya Tider.

USA tänker vaccinera småbarn – trots att de inte är en riskgrupp

Folkhälsomyndigheten: Barn bör inte vaccineras mot Covid-19

🟠 INRIKES Efter att Sverige började vaccinera barn förra året väljer Folkhälsomyndigheten nu att ta bort den allmänna rekommendationen om att friska barn ska vaccineras. Anledningen är att det är en mycket låg risk för allvarlig sjukdom och död hos barn och unga menar myndigheten. Flera studier har tidigare visat omfattande risker för framförallt pojkar att drabbas av allvarliga skador och död till följd av vaccineringen. Mer oroväckande än så är att hundratals svenska barn fått allvarliga biverkningar och tre barn rapporterats även ha dött efter vaccinering, visar ny statistik.

Riksdagen röstade ja till utgiftsramarna och inkomsterna i budgetpropositionen (FiU1) för 2020

Sverigedemokraterna får viktiga poster i riksdagens utskott

🟠 INRIKES Efter lyckade förhandlingar i högerblocket har Sverigedemokraterna fått viktiga poster i riksdagens utskott. Det bäddar för att förhandlingarna gällande regeringsbildningen går framåt. Men samtidigt som Sverigedemokraternas väljare kan glädjas över att de får politisk representation i viktiga poster höjs upprörda röster från valets förlorare.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

”Metoo” och burop i Bayreuth

🟠 KULTUR Under arbetet inför årets Bayreuthfestspel blev flera kvinnor antastade sexuellt, även Katharina Wagner själv drabbades, men ”löste problemet”. Internationella media försökte öppna ett Metoo-drev med sökarljuset på sexism hos dirigenter. Men när den europeiska eliten samlats till sin årliga musikfest reagerade de istället mot en modernistisk produktion med burop. Bayreuther Festspiele presenterade en hel del nyheter och avslutades den första september.

Storbritannien går med i rymdkapplöpningen igen – fast bara genom privata initiativ

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Det amerikanska företaget Virgin Orbit, grundat av den brittiske miljardären Richard Branson, kommer att skjuta upp satelliter från Storbritannien för första gången, vilket skulle ge satellituppskjutningsförmåga inom Europa. ESA, den europeiska rymdstyrelsen, har som bekant sin stora uppskjutningsbas i Franska Guyana, i Sydamerika.

NASA:s Mars-rover gör ”fantastiskt” fynd i sin jakt på tecken på liv

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Sedan juli har Perseverance (Percy för sina vänner) borrat och samlat in fyra smala kärnor av sedimentärt berg, bildat i det som en gång var en sjö på Mars. De är de första proverna av denna typ av mineral som samlats in på en annan värld – och forskare är glada eftersom minst två av kärnorna förmodligen innehåller organiska föreningar.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.