Behöver jag ett VPN hemma?

Vi går nu in i 2022 och våra liv förflyttas alltmer online, samtidigt som den personliga integriteten brister. Myndigheter, annonsörer och till och med hackare kan försöka övervaka din webbaktivitet samtidigt som din internetleverantör (ISP) kan logga den och sälja till högstbjudande. Som en reaktion vänder sig allt fler till Virtuella privata nätverk (VPN). Men frågan är; behöver du verkligen ett VPN hemma?

 

Ja, du behöver ett VPN hemma

Det är det lättaste och effektivaste sättet att skydda dig själv online. VPN krypterar dina data och omdirigerar dem via en säker VPN-server. Du kan surfa online och agera som vanligt, men utomstående observatörer kommer inte att kunna se vad du gör eller spåra din plats.

Vad händer om du inte använder VPN? Först och främst riskerar du din integritet och säkerhet. Du kan bli hackad, dina onlineaktiviteter kan övervakas och vissa tjänster nekas. Ett VPN förbättrar din digitala säkerhet och ger dig en krypterad sköld.

Men låt oss bryta ned fördelarna med ett VPN hemma ytterligare.

 

Skydda din personliga integritet online

Alla har rätt till integritet, både i den verkliga världen och online. Men det råder ingen brist på människor och företag som vill ta del av din surfaktivitet. Faktum är att många internetleverantörer enligt lag har rätt att sälja dina data till företag, annonsörer, forskningsorgan och statliga myndigheter.

Det grundläggande sättet på vilket ett VPN skyddar din personliga integritet är genom att det ändrar din IP-adress. Denna är som din hemadress, men för internet och du lämnar den var du än går online. Du delar inte med dig av din hemadress i verkligheten, så varför skulle du göra det online? När du väl är ansluten till en VPN-server, lämnar du bara serverns adress, som inte kan spåras tillbaka till dig. Detta förstör för spårnings- och annonsverktyg som är beroende av IP-adresser.

Dessutom krypteras dina webbläsardata, skickas till en säker VPN-server och dekrypteras innan de skickas vidare till sin ursprungliga destination. Samma process sker när information skickas tillbaka till dig. Så att även om en hacker snappat upp dina data på vägen, skulle allt de skulle se vara ett virrvarr av otydlig kod. Ett VPN ger dig således tillbaka kontrollen över din internetintegritet. När du slår på den kommer inte ens din internetleverantör att kunna spåra dig.

 

Skydda hela din familj online mot cyberattacker

Det kan vara bra att komma ihåg att ett VPN hemma inte bara hjälper dig. Om du inte är den enda i ditt hushåll med en onlinenärvaro, är det viktigt att skydda även de som inte har ett intresse av onlinesäkerhet och integritet. Med ett bra VPN kan du även skydda resten av din familj.

Dessutom finns förmodligen mer än hälften av dina mest värdefulla ägodelar numera digitalt. För cyberbrottslingar är din identitet och ekonomiska detaljer en guldgruva. Ett av de bästa sätten att skydda dig själv är således med ett VPN, eftersom det försvårar för angripare att komma åt din personliga information och dekryptera dina data.

 

Ta dig förbi brandväggar och nätverksbegränsningar

VPN kan hjälpa dig att kringgå brandväggar som införts av regeringar och institutioner som universitet. För att begränsa dina onlinerörelser måste dessa organisationer se rörelserna i realtid. Ett VPN kan maskera dina aktiviteter och låta dig glida igenom brandväggarna. Dessutom kan du kanalisera dina data via en IP-adress i ett annat land, för att kringgå lokala begränsningar för surfning.

Skydda dina enheter hemma

Kom ihåg att du inte bara förbättrar integriteten på telefoner, surfplattor och datorer, utan även andra enheter i hemmet såsom kameror, IoT-babymonitorer, dörrklockor och andra apparater. Dessa kan vara en sårbarhet om du surfar oskyddat. Att ha ett VPN hemma kan minska risken för att dina enheter hemma blir hackade, att någon spionerar på dig eller att de spelar ovälkommet innehåll.

Spara pengar online

Prisdiskriminering finns på riktigt. De flesta tjänster som flygbolag, uthyrning och onlinebutiker kommer att debitera olika priser beroende på var du befinner dig och hur många gånger du besökt webbplatsen. Att använda ett VPN och regelbundet rensa dina cookies kan hjälpa dig att hitta fynd och spara pengar.

Vad kan hända om du inte använder VPN?

Vår data blir mer värdefull för varje år som går, vilket även ökar riskerna att förlora dem till skadliga tredje parter. Att inte använda ett VPN hemma kan utsätta dig för fara på flera sätt:

Internetleverantörer kan samla in och sälja dina data

Utan ett VPN kan din internetleverantör och tredjeparter övervaka, följa och sälja information om dina onlineaktiviteter. Detta kan leda till exempelvis riktad reklam. Ett VPN döljer din trafik från din internetleverantör genom att kryptera den, vilket säkerställer att de inte snokar, samlar in och säljer dina data.

Dataintrång

Varje år utsätts miljontals människor för cyberbrott som nätfiske på grund av dataintrång. Läckor inträffar vanligtvis eftersom de företag som samlar in och lagrar dina data inte skyddar den ordentligt. Det bästa sättet att förhindra att du utsätts för dataintrång är att inte ge dem dina uppgifter i första hand.

Bli offer för olika typer av hack

Alla typer av hack där en illvillig tredje part kan snoka i din internettrafik kan avslöja dina data och kosta dig dyrt. Om din trafik är okrypterad kan du utsättas för allt från cookiestöld, falska Wi-Fi-hotspots till Man-in-the-Middle-attacker. Genom att använda ett VPN kan du undvika dessa attacker och använda offentligt Wi-Fi i lugn och ro.

Din plats kan spåras

Utan ett VPN är din IP-adress exponerad. Din IP-adress och IP-adresserna för alla enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi hemma kan stjälas av cyberbrottslingar för att spåra din plats ända ner till gatunivå, om de vill.

Avslutande tankar

Så, är ett VPN i hemmet nödvändigt? Att inte använda ett VPN är ganska riskabelt i dessa tider, så överväg ett VPN för att skydda din säkerhet och din familjs integritet. Om du fortsatt är osäker på huruvida du behöver eller vill använda ett VPN i hemmet, erbjuder exempelvis NordVPN möjligheten att testa deras VPN gratis. På så sätt kan du i 30 dagar prova på tjänsten och om du inte är 100% nöjd kan du säga upp prenumerationen.

 

 

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Julmarknad påtvingas restriktioner och säljförbud av 350 produkter

Julmarknad påtvingas restriktioner och säljförbud av 350 produkter

🟠 Krucifix förbjöds på ”Jesusbarnets marknad”. Frankrikes äldsta och största julmarknad Christkindelsmärik (Jesusbarnets marknad) i kulturstaden Strasbourg lockar runt två miljoner besökare varje säsong. Men i år hotas den inte bara av den pågående svåra energikrisen, utan också av politisk korrekthet. Det gröna styret har upprättat en förbudslista på 350 produkter, inklusive kristna krucifix. Det väckte ramaskri och stadshuset tvingades backa och tillåter nu försäljning om krucifixen kal­las ”JC-kors”. Förbudet för övriga produkter kvarstår dock med en mängd olika nya ursäkter. Inga av dessa visar sig dock hålla vid en närmare granskning.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Odins väg – nordbons andlighet och väg till personligt uppvaknande

🟠 Bokrecension. Odins väg är skriven som en andlig vägledning för nordbon, förankrat i våra förfäders visdom och kynne, format av vårt karga land och dess prövningar. Boken är dock långt ifrån en beskrivning av gudar släktskap och fejder, utan skissar en väg till personligt inre uppvaknande. Författaren Anders Nilsson har livslång erfarenhet av andligt arbete inom indoeuropeisk tradition och har samlat sina lärdomar och åratal av undervisning i denna bok.

V som i visklek

🟠 Magnus Utviks senaste bok om Vänsterpartiet är en väl sammansatt varning för politisk ondska. I partiets retoriska fluff och omskrivningar gällande kommunismen, syns en tydlig ovilja att lämna en ideologi som mördat miljoner världen över. Frågan är bara vilken skepnad kommunismens ande tagit sig idag, och om samtiden också borde granskas.

Till krigarkungens minne – om hyllandet av Karl XII den 30 november

🟠 Den 30 november i år är det dags att återigen samlas vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården i Stockholm. Karl XII stupade i Fredrikshald i Norge den 30 november 1718 och sedan år 1818 har minnet av denna händelse och Karl XII själv uppmärksammats av nationellt sinnade, då denne krigarkung redan på 1800-talet blev en symbol för motståndet mot yttre hot, i synnerhet Ryssland.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Finlands sista SS-veteran avliden

🟠 UTRIKES Finlandssvenska Hufvudstadsbladet meddelar att den siste finske SS-soldaten avlidit, 99 år gammal. Till skillnad mot de vanliga soldaterna som stred på den egna fronten mot Sovjetryssland har de frivilliga i Waffen-SS inte lyfts fram – av förklarliga orsaker. Deras öppenhet om krigsförbrytelser var mer ärlig än andras och finns i dagböcker som först på senare år publicerats för allmänhetens läsning.

Den verklige mördaren?

🟠 HISTORIA Folkskolläraren, postmästaren och klockaren Petrus Blomberg anklagades för Östervålamordet och utsattes för hårda förhör av den hänsynslöse åklagaren Carl Fredrik Köhler. Han friades dock i rätten, tack vare sin skicklige försvarsadvokat, Eliel Löfgren. Det hade kunnat vara slutet på vändningarna när det gällde mordet i Östervåla, men i januari 1927 skedde något oväntat.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.