Nyårsnatten i Köln. Stillbild: Journeyman Pictures

Berlin skapar “säkra zoner” mot sexuella trakasserier

I år kommer nyårsfirandet i Berlin att omfatta en "säker zon" för kvinnor för den första gången någonsin, berättar organisatörerna.

Vid firandet vid Branderburger Tor kommer nya säkerhetsåtgärder att vara på plats för att stävja sexuella övergrepp och rån, något som ägde rum i stor skala i Köln för två år sedan.

Inledningsvis ignorerades händelserna i Köln av myndigheterna, något som ökade spänningarna kring det stora inflödet av migranter till Tyskland 2015. Hundratals kvinnor anmälde att de hade attackerats av migrantgäng, men politiker försökte att tysta ned dessa brott.

Kvinnor som har attackerats eller känner sig trakasserade kommer att få hjälp i den “säkra zonen” på Ebertstrasse, där personal från tyska Röda Korset finns på plats. Stadens polis har också uppmanat kvinnor att bära en liten väska utan värdesaker, då hundratusentals människor väntas besöka nyårsfirandet. Stora väskor, och ryggsäckar, kommer att var förbjudna, liksom alkohol, under evenemanget.

En särskild zon för kvinnor vid stora offentliga tillställningar har inte välkomnats av alla. Kritiker menar att det är förövarna som bör tas om hand, medan andra menar att det är diskriminerande.

Kölns stadstjänstemän satte upp en “säkerhetspunkt”, med socialarbetare och psykologer, vid stadens karneval 2016, efter attackerna på nyårsafton. Kölns polischef Jürgen Mathies sade då också:
– Identiteterna på 650 personer kontrollerades och enligt polisers uppskattningar var runt 98 till 99 procent, nästan samtliga, från Nordafrika.

Han berättade vidare för BBC att man genomförde massförhör av nordafrikaner “eftersom vi noterade ett sådant aggressivt beteende bland dem”.

Samtidigt har flera fall av exhibitionism rapporterats från Augsburg, där migranter har blottat sig på bussar, spårvagnar och tåg, inklusive trakasserier av små barn. Polisen i Augsburg utreder nu två serieförövare. De båda männen, asylsökande från Syrien och Afghanistan, har häktats, medan man söker efter en tredje blottare. Den misstänkte afghanen erkände fyra fall av blottning, enligt en talesperson för polisen. Mannen blottade sig på spårvagnar inför flickor, som var runt tio och elva år gamla, enligt Augsburger Allgemeiner. Gripandet av de misstänkta skedde genom att en kommissarie gjorde en slumpmässig upptäckt då han befann sig i stadens centrum på sin lediga tid. Han råkade möta en 20-åring, som han kände igen från spårvägarnas övervakningskameror, och kontaktade då sina kollegor som kunde gripa mannen.

Nästa dag grep polisen ytterligare en man, som ska vara skyldig till minst sju fall av blottning. Denne 32-årige syrier har ännu inte erkänt, men polisen tror att han har trakasserat främst unga flickor och kvinnor, även det i kollektivtrafiken, särskilt i Oberhausen. Han ska inte bara ha blottat sig, utan också vidrört sina offer, varav den yngsta var tio år gammal. Bland offren finns också tre pojkar mellan tio och elva år.

Polisen söker också en 30-årig afrikan, som ännu inte är gripen.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Där kungen valdes

Där kungen valdes

🟠 HISTORIA På Mora äng, som ligger söder om Uppsala, låg en gång i tiden en samling stenar. Dessa är kända som Mora stenar. Vid dessa stenar har åtta kungar blivit valda i samband med ting.

Läs även:

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

EU:s ELV-förordning hotar fordonshobbyn

EU:s ELV-förordning hotar fordonshobbyn

🟠 – Kan svenska politiker försvara vårt rullande kulturarv? EU vill införa en förordning som enligt kritiker riskerar att förstöra den svenska folkrörelsen kring historiska fordon. Enligt Motorhistoriska riksförbundet finns det en bred enighet i regering och riksdag om att försvara det svenska regelsystemet. Frågan är om det räcker för att hindra förslaget, som annars kan gå igenom i höst.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.