Skip to Content

George Soros. Foto: Wikipedia/Niccolò Caranti, Nya Tider

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Digital utgåva

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Publicerad: 16 oktober, 2019, 00:16

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Det är exakt samma personer som bildat FN, Bilderberg, WWF, Romklubben och David Rockefellers egen Trilaterala kommissionen.Det är därför inte så förvånande att dessa oligarker understöder allt från Greenpeace till mer extrema grupper. Visst har alla dessa “finansmän” en agenda. Deras målsättning framgår i sin tydlighet med den här länken. http://www.larouche.se/svenska/media/Mon4-2019_0.pdf

  • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

   FN började bra, Bilderberg er staden där Bilderberg hotell ligger, WWF bildades av miljönissar, Romklubben og Trilaterala kommisionen är David Rockelfellers fula ungar ja, men de är utan betydelse.

   Att säga att FN. WWF och Bilderberg bildades av samma människor är nog bevis på en kognitiv svikt hos dig.

   • Dacke

    Rockefeller, Julian Huxley var intiativtagare till FN:s bildande och ävsn Unesco. Kanske inte så konstigt då att Huxley blev dess första chef? Det är riktigt att Bilderberggruppen fick sitt namn efter Bilderberg hotell, då deras första möte hölls där efter intiativ av Prins Bernhard som även var en drivande kraft bakom grundandet av WWF tillsammans med Huxley. Förste ordförande var Prins Bernhard (andre Prins Philip). Romklubben grundades således i kölvattnet av de tidigare org. med syftet att förhindra tillväxt i tredje världen vilken deras skrift “Tillväxtens gränser”ger en tydlig fingervisning om. Om inte alla tidigare organasationer varit tydliga i sin framtoning och syfte grundade David Rockefeller, Trilaterala kommissionen för att ytterligare ge en anledning för “open soceity”.
    Kan tillägga att Julian Huxley stod i nära vänskap med D. Rockefeller.
    Att föringa någon som kommenterar, slår alltid tillbaka på den som gör detta. Så försök atthålla en god ton i kommentarerna.

    • Bossebuss

     Tack för en saklig redovisning! Är det någon som inte tror på denna, kan jag bara rekommendera dessa att ta till sig innehållet i Daniel Estulins bok “Den sanna historien om Bilderberggruppen”.
     Den finns säkert att låna på biblioteket!

     Rubrikerna i kap 5 är:
     – En internationell identitet.
     – Centraliserad kontroll av folket.
     – Ett samhälle med noll tillväxte
     – Ett tillstånd av evig obalans.
     – Centraliserad kontroll över all utländsk och inhemsk politik.
     – Ett FN med självbestämmande makt.
     – Ett västligt handelsblock.
     – En utvidgning av NATO.
     – Ett rättssystem.
     – En social välfärdsstat.

 • Lunkentuss

  Ja, lyfter man på några stenar så hittar man alltid en slibbig liten “filantrop”, tydligen.

 • burnedout

  Det mest ledsamma med sâdana aktivistiska projekt, mestadels organiserade av NGO:s, är att de ofta finansieras av skattepengar (du och jag) som slussas till dessa genom politiska beslut. Typ olika SIDA-projekt. Alltsâ inte bara donationer frân välbärgade personer.

SYRIEN: Eldväxling mellan syrisk och turkisk militär, Eskalerande situation i Idlib

SYRIENSyriska regeringsstyrkor har säkrat landets viktigaste motorväg mellan huvudstaden Damaskus och Aleppo. Händelsen är en milstolpe i det nu nio år långa kriget i Syrien. Turkisk militär försökte blockera syrierna och skydda ”rebellerna” vid flera strategiska platser, men turkiska observationsplatser kringgicks och eldgivning bemöttes av syrisk militär. Turkiska soldater dödades vid minst två tillfällen. Ankara utlovar hämnd, men har hitintills nöjt sig med att hitta på hämndattacker som inte ägt rum. Syriska regeringsstyrkor har nu befriat runt halva den tidigare terroristkontrollerade Idlib-provinsen och står nu bara några få kilometer öst om provinshuvudstaden Idlib.

Syriska framgångar hyllas av LNA

Libyska nationella armén (LNA) hyllar i ett unikt uttalande den syriska armén och ger sitt stöd till landets regering under president Bashar Assad. LNA kallar även Turkiets president för ”imbecillen”, efter att syriska regeringsstyrkor med framgång skjutit tillbaka mot turkisk militär som försökte hjälpa terrorgrupper i Idlib-provinsen. För Damaskus innebär det ett kliv framåt på världsarenan.

Politiskt kaos efter att AfD hjälpte fram liberal ministerpresident

TYSKLANDDen 5 februari orsakade AfD i Thüringen politisk turbulens som skakar det politiska Tyskland. Med hjälp av AfD och kristdemokratiska CDU röstades en liberal fram till ministerpresidentposten istället för ex-kommunisten Bodo Rammelow. Liberalen kunde dock inte acceptera AfD-hjälpen och hoppade av redan följande dag. Händelserna har nu även fått följder för CDU på riksplanet, där Angela Merkels kronprinsessa lämnar sina uppdrag.

Macron under press

UTRIKESSkandalerna runt Emmanuel Macrons närmaste krets fortsätter, samtidigt som protesterna mot hans politik fortsätter. Det senaste bakslaget är naturligtvis Benjamin Griveaux avhopp som kandidat till borgmästarposten i Paris med mindre än en månad kvar till valet.

Stadsmuren som skiljer gamla stan från det nya Baku. Foto: Nya Tider

Azerbajdzjan om islamism: Lek inte med elden

INTERVJUTrots att islam är statsreligion och cirka 95 procent av befolkningen bekänner sig till islam är Azerbajdzjan förvånansvärt sekulärt. Antalet slöjor man ser i huvudstaden Baku är färre än på gatorna i Stockholm och man gör tydlig åtskillnad mellan religion och politik. För Nya Tider berättar ansvariga att det gäller att sätta stopp för radikala grupper direkt när de visar sig.

Mer än 120 knivdåd om dygnet i Frankrike

UTRIKESMellan 2015 och 2017 blev omkring 44 000 människor offer för en knivattack i Frankrike visar färska siffror. Nu lägger regeringen ner den franska motsvarigheten till BRÅ.

Kidnappade och gruppvåldtog skolflicka

UTRIKESTre män har befunnits skyldiga efter att de kidnappat en 16-årig skolflicka och med hot om att hugga ner henne med en machete hållit henne fången och gruppvåldtagit henne i norra London, rapporterar tidningen Evening Standard.

Skandal i Paris

UTRIKESAtt vara oppositionell i Ryssland framkallar i regel stort intresse och nyhetsinslag inom de internationella medierna. Särskilt spektakulära framträdanden är tacksamma objekt för kameralinser. Nu har en rysk konstnär, Pjotr Pavlenski, lyckats röra om i det franska politiska etablissemanget så till den grad att den Femte Republiken har fått en ny hälsominister.

Gå till arkivet

Send this to a friend