George Soros. Foto: Wikipedia/Niccolò Caranti

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Det är den brittiska tidningen Daily Mail som kommit över interna dokument som visar att de ledande aktivisterna i den vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion, känd för att blockera trafikleder och sabotera flygplatser, inte bara drivs av idealism. Istället kan de kvittera ut heltidslöner för sin klimataktivism, pengar som tillförs till organisationen via donationer. Efter att Nya Tider även kommit över vissa av dokumenten och gått igenom dem kan vi konstatera att bland donatorerna syns ett namn som ofta återkommer i organisationer som verkar för massinvandring eller social omdaning av västvärlden: finansmannen och miljardären George Soros.

Rika donatorer möjliggör heltidsaktivister

Extinction Rebellion, en radikal klimataktivistorganisation som gjort sig kända för att genom civil olydnad och aktioner som ofta innefattar blockader av samhällsviktiga trafikleder och flygplatser i framför allt Storbritannien, har tusentals medlemmar. I stora demonstrationer har man samlat tiotusentals människor som alla delar övertygelsen om att vi står inför en stundande klimatkatastrof.

Bland dessa aktivister finns det samtidigt ett ledande nätverk vars aktivism fullt ut bekostas av de stora donationer och insamlingar som inkommer till Extinction Rebellion. Totalt har utgifterna till ledande aktivister kontinuerligt ökat månad för månad och uppgår till totalt 70 000 brittiska pund för de senaste fyra månaderna, eller nästan 870 000 kronor. De flesta ledande aktivisterna har kunnat kvittera ut upp till 400 pund eller cirka 5 000 kronor per vecka skattefritt. Deltidsaktivister får halva summan av detta. Totalt har man sedan starten i 2018 betalat ut 200 000 pund, eller nästan 2,5 miljoner kronor till dessa aktivister.

Rika aktivister kräver mer i ersättning – för klimatet

Bland de betalda aktivisterna som Daily Mail kontrollerat och som har mottagit kontinuerliga betalningar var 168 britter. Bland dessa finns Tamsin Omond, som är barnbarn till en brittisk baronett. Hon har tidigare synts till i den brittiska överklassens societetstidning Tatler och rör sig i den övre societeten. Hon skall ha bett om pengar efter att ha övergett några PR-kunder för att fokusera på protesterna, uppger Daily Mail. Den välbärgade kvinnans ekonomiska krav vilka endast rörde deltidsaktivism hamnade på cirka 8 000 kronor i månaden, en summa som Extinction Rebellion betalade ut.

Xtinction Rebellion genomför en aktion i Göteborg. Foto: Nya Tider
Extinction Rebellion genomför en aktion i Göteborg. Foto: Nya Tider

 

Roger Hallam, som är en av grundarna till organisationen, kvitterar ut ungefär 15 000 kronor skattefritt i månaden för sin aktivism. Mest anmärkningsvärt är att kostnaderna för antalet betalda aktivister ökar snabbt – med cirka 500 000 kronor i månaden i takt med att organisationen växer även internationellt.

Varnar för skattechock

Extinction Rebellions vana att betala ut dessa summor skattefritt och utan försäkringar för sina aktivister, vilka enligt brittisk lag blir löntagare, är något som riskerar att drabba organisationen längre fram. I ett dokument från den 13 augusti i år skriver man internt att man oroas över att det brittiska skatteverket kommer att ”köra över oss alla” och att i ”värsta fall” så kan man komma att tvingas betala mellan 1,8 och 2,5 miljoner kronor i böter och skatt. Man skriver också i de interna dokumenten att man framledes kommer tvingas påminna de ledande aktivisterna om att de själva ansvarar för att betala in skatter för pengarna de erhåller från organisationen.

Den brittiska Tory-ledamoten David Davis har krävt att det brittiska skatteverket granskar organisationens verksamhet.

”Det är helt enkelt upprörande om Extinction Rebellion inte betalar sin rättmätiga andel av skatten. Dessa självutnämnda, skenheliga väktare av planeten kanske tror att de på något vis står ovanför lagen men det gör de inte. Vad som krävs nu är en genomgående undersökning av hur denna organisation verkar, med början i en omedelbar utredning av deras skatteverksamhet” sade Davis i förrgår i ett uttalande.

På listan över donatorer – George Soros

Totalt har man samlat in stora summor pengar till den brittiska verksamheten, 2,5 miljoner pund eller motsvarande över 30 miljoner kronor bara under 2019 än så länge. De flesta av donationerna, 63 procent, menas komma från allmänheten. Men ett par större donationer utmärker sig och i dokumenten ses vilka handläggare som mottagit dem och från vem hur mycket har donerats.

En av de större donatorerna är bandet Radio Head som donerat tre miljoner kronor. En annan är miljardären Sir Christopher Hohn, som donerat 600 000 kronor.

Soros donerar okänd och dold summa till Extinction Rebellion.

 

Intressant, och ganska självmotsägande, verkar de flesta individer inom de klimatalarmistiska nätverken och organisationerna samtidigt för andra klassiska vänsterextrema och liberala företeelser likt massinvandring från fattiga länder till rikare – vilket direkt leder till en ökad konsumtion och därmed ökade utsläpp. Det är något de samtidigt delar med de individer som bidrar med stora summor pengar i form av donationer vilket möjliggör heltidsaktivister och ledande aktivisters fortsatta verksamhet.

På listan över donatorer ses en unik uppgift som skiljer sig från de övriga. Efter namnet George Soros står det Open Society Foundation vilket är en NGO som finansierar åtskilliga samhällsomdanande verksamheter i Europa med målet att öka invandring från tredje världen till Europa.

I donationsfältet har man märkligt nog strukit över donationsbeloppet.

Att finansmannen och George Soros, som spenderar miljardbelopp på olika verksamheter med ideologiska och politiska mål vilka historiskt visat sig vara extremt skadliga för västvärlden, dessutom är en hemlig bidragsgivare till Extinction Rebellion är intressanta nyheter. Precis som att beloppet han bidrar med, som det enda i sitt slag, ansågs viktigt att hålla hemligt även internt inom Extinction Rebellion. Hur mycket pengar det rör sig om vet bara George Soros och de ledande – och betalda – aktivisterna i organisationen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

🟠 Uppdaterad med svar från Journalistförbundet. Svenska Journalistförbundet samt Reportrar utan gränser i Sverige, alltså de organisationer som ska bevaka journalisters möjligheter att kunna utöva sitt yrke utan att utsättas för hot eller våld anser inte att de har tid att svara på frågor om hur de ser på det nyligen inträffade attentatet mot Exakt24:s reporter Christian Peterson samt vandaliseringen av samma nyhetskanals studio.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

🟠 UTRIKES Bangladeshs biträdande informationsminister Murad Hassan sade att ett lagändringsförslag snart kommer att läggas fram i parlamentet och sannolikt kommer att antas utan motstånd. Om beslutet blir verklighet kommer islam inte längre att vara det muslimska landets statsreligion. Islam gjordes till statsreligionen vid en konstitutionell ändring under general HM Ershads regeringstid i slutet av 80-talet. Murad Hassans utspel kom samma dag som Bangladesh drabbades av en mängd våldsamma islamistiska attacker mot hinduiska tempel.

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

🟠 UTRIKES Colin Powell, tidigare utrikesminister i USA, har avlidit efter sviterna av Covid-19 trots att han var fullvaccinerad. Powell blev 84 år gammal. Han var internationellt känd för att ha ljugit inför FN med påståenden om att Irak hade massförstörelsevapen vilket ledde till den amerikanska invasionen av landet – och över en miljon döda.

Krattat för Olaf Scholz som ny tysk förbundskansler

Krattat för Olaf Scholz som ny tysk förbundskansler

🟠 UTRIKES Sonderingssamtalen mellan SPD, die Grünen och FDP har genom ett gemensamt dokument lagt grunden för fortsatta koalitionsförhandlingar. Olaf Scholz (SPD) är därmed att betrakta som ny tysk Förbundskansler. Olika ultimatum från miljöpartiet gavs upp. Hastighetsbegränsning på Autobahn föreslås inte längre. Olaf Scholz garanterar en massiv utbyggnad av förnyelsebar energi och kolkraften kan komma att fasas ut åtta år tidigare. FDP vill att höga elkostnader löses genom skattesänkning och att Tyskland allmänt avbyråkratiseras.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.