Skip to Content

MJÖLK HÄLLS UT då efterfrågan på grund av Covid-nedstängningar plötsligt upphörde våren 2020 när skolor, restauranger och andra företag tvingades stänga. Bönderna hade inget val när tankarna i distributionskedjan, inklusive hos uppköparna, var fulla. Branschorganisationen Dairy Farmers of America gjorde då uppskattningen att 12-17 miljoner liter mjölk kasserades varje dag bara i USA. En ohållbar situation för mjölkbönder som i många fall tvingades slakta sina mjölkkor. Liknande skräckexempel gick under 2020 att hitta med de flesta färskvaror, något systemmedia talande nog sällan eller aldrig rapporterade om. Stillbild: US Farm Report
USA

Bidens presidentdekret förödande för USA:s lantbruk – Global matbrist hotar vid horisonten

PappersupplaganNya Tider v. 7

ANALYS: USA:s nye president Joe Biden har på kort tid undertecknat en mängd presidentdekret rörande Covid-19, klimathot och mycket annat. I skymundan hamnade sådana som kommer att bli förödande för amerikanskt jordbruk. Sammantaget med två års rekorddåliga skördar världen över, Covid-restriktioner, ekonomisk instabilitet, kraftigt höjda transportkostnader och Kina som dammsuger världsmarknaden på grödor så bådar det illa för matpriserna och den globala matsäkerheten. Fraktkostnader från Kina har gått upp 500 procent på ett år. Storhamnar världen över har på grund av Covid-restriktioner blivit flaskhalsar där fartyg och containrar fastnar och inte minst kyld mat blir förstörd. Detta adderar till alla djur som massavlivats och färsk mat som redan kasserats på grund av påtvingade Covid-nedstängningar.

Publicerad: 17 februari, 2021, 13:10

  • Svenska

Läs även

USA nye president Joe Biden, som anklagas för massivt valfusk, undertecknade inom ett dygn efter att ha installerats den 20 januari inte mindre än 17 presidentorder eller presidentdekret och promemorior (se NyT v.5/2021). Denna exempellösa rivstart följdes av än fler dekret och en dryg vecka senare, den 29:e januari, hade han undertecknat inte mindre än totalt 40 order och pm. Bland dessa finns några som kritiker anser är en direkt attack på lantbruket, det vill säga både jordbruk och djurhållning.

Några går så långt som att hävda att det är en attack på själva matproduktionen, vilken redan är mycket ansträngd på grund av köldknäppar och naturkatastrofer som drabbat de flesta av världens viktigaste odlingsområden sedan våren 2019 fram till idag och inte minst då Nordamerika.

Till det ska läggas diverse Covid-restriktioner, som infördes tidig vår 2020, vilka lett till stora förluster av mat på grund av nedstängningar, minskad efterfrågan, arbetskraftsbrist, logistikstörningar och kraftigt förlorad beredningskapacitet – inte minst hos västerländska slakterier, som av ej klara skäl drabbats mycket hårdare än andra arbetsplatser när en avvikande stor del av deras personal testat positivt för Covid-19. Bönder världen över har på grund av dessa problem tvingats avliva miljontals djur och gräva ned dessa samt kassera gigantiska mängder färskvaror. Dessutom har olika påstådda virusutbrott som drabbat främst höns och grisar framtvingat ännu mer masslakt.

FN varnade förra sommaren för att vi står på randen till en livsmedelskris värre än något världen sett på minst 50 år. FN uppmanade då också världens regeringar att agera skyndsamt för att undvika den kommande katastrofen (se bland annat NyT v.15 och v.45/2020).

PRESIDENT JOE BIDEN, 78, ses här redan dagen efter sitt tillträde signera en stor hög (t.v. i bild) med presidentdekret, där varje mapp innehåller ett. Den nye presidenten påtalade att den första och därmed indirekt viktigaste ordern han undertecknar gäller den påstådda pandemin med Covid-19:
– Den första [president]ordern jag kommer att skriva på här handlar om Covid och den påbjuder, som jag hela tiden sagt ... där jag har autkoritet ... påbjuder att mask bärs, att social distansering hålls på federal egendom och mellanstatlig handel etc, sade den åldrige Biden med masken på sniskan. Stillbild: Vita Huset, 21 januari 2020

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ecuador drar tillbaka Julian Assanges medborgarskap

YTTRANDEFRIHETEcuador har dragit tillbaka Wikileaksgrundaren Julian Assanges medborgarskap, som han fick år 2018. Assanges advokat Carlos Poveda, själv från Ecuador, är besviken och menar att beslutet fattats på ett felaktigt sätt och att Assange själv inte fick komma till tals.

Nederländernas parlament: Premiärminister Mark Rutte ertappas med grov lögn… inför rullande kamera

NEDERLÄNDERNAUnder en frågestund ställs Nederländernas statschef, som tvingat befolkningen till hårda covid-restriktioner, mot väggen av den nationalistiske parlamentarikern Gideon van Meijeren (FvD). Den amerikanska konservativa nyhetssidan Breitbart beskriver i en opinionstext honom som en ”hjältepolitiker” som ”skoningslöst förgör” den nederländske premiärministern. Therry Baudet, partiledaren för FvD, presenterade videon från händelsen med orden ”TITTA! Gideon van Meijeren avslöjar LÖGNAREN Rutte”. Premiärministern, som går under öknamnet ”Teflon-Mark”, förnekar under utfrågningen att han har någon kännedom om globalist­handboken COVID-19: The Great Reset. Detta trots att han är en flitig besökare i globalistsammanhang. Rutte skänker också miljarder av folkets skatte­pengar till den nu mest aktuella delen av globalist­agendan, att få hela världens befolkning injicerad.

Vancouvers flygplats, Rachel Marsden. Foto: Skytrax, privat

Inresande till Kanada tvingas i karantänläger – även om de är immuna

Den som kommer till Kanada ovaccinerad tvingas till en karantänanläggning på egen bekostnad. Detta även om man tidigare varit sjuk i Covid-19 och kan uppvisa att man är immun. Detta hände kolumnisten Rachel Marsden, som tvingades ta första flyget till Europa igen.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

Domen mot Cementas kalkbrytning på Gotland ett slag mot hela samhället

ANALYSMark- och miljööverdomstolen avvisar Cementas ansökan om fortsatt och utökad brytning av kalksten i Slite på Gotland. Orsaken är att domstolen inte anser att Cementas miljökonsekvensbeskrivning är tillförlitlig, trots att föregående instans godkände den i sin helhet. Domens effekter kan bli långt bortom vad någon tänkt sig, om den vinner laga kraft. Cementas kalkbrytning är avgörande för svensk industri. Cirka 75 procent av all cement som tillverkas i Sverige kommer från Cementas kalkbrytning på Gotland.

Ayaan Hirsi Alis Villebråd, om immigration, islam och kvinnors rättigheter

BOKRECENSION: VILLEBRÅDAyaan Hirsi Ali har tryckt på larmknappen. Nu är det upp till Europas ledare att ta det ansvaret som de hitintills undvikit. Många av de kvinnor som är födda i västvärlden i slutet av 1980-talet och framåt tar sin frihet för given, men är omedvetna om historien bakom kvinnlig rösträtt, jämlikhet och religionsfrihet. Om alla som i dag kal­lar sig för feminister läser denna bok skulle de förstå vad som är faran för dem. Och det gäller inte bara svenskar, även om Ayaan inte målar upp en ljus bild av Sverige, som dessvärre är sann.

Gå till arkivet

Send this to a friend