Skip to Content

Vill skymma solen. Miljardären Bill Gates vill kyla jorden genom att släppa ut aerosolor från flygplan. Svaveldioxid är giftigt och orsakar bland försurning av mark och vatten. Nu har projektet fått finansiering av USA:s regering. Foto: chemtrails CA, World Economic Forum
MILJÖ

Bill Gates och USA:s regering vill blockera solljuset genom att spruta gifter i atmosfären

PappersupplaganNya Tider v. 6

Microsoft-grundaren Bill Gates sponsrar sedan ett par år tillbaka forskningsprojekt avsedda att blockera solljuset från att nå jordens yta. Avsikten uppges vara att minska eller rentav vända den globala uppvärmningen. Nu ansluter sig även USA:s regering till planerna på att bland annat spruta svaveldioxid i atmosfären för att göra himlen mörkare. Inspiration kommer från vulkanutbrott.

Publicerad: 7 februari, 2020, 08:58

 • Svenska

Läs även

Aldrig mera blå himmel? Det låter som något ur en dystopisk science fiction-film, men kan bli verklighet om Bill Gates och ett antal forskare får som de vill. Blockera en del av solljuset, lyder tanken, så kan klimatförändringar motverkas och den globala medeltemperaturen rentav sänkas.

Numera är projektet även sponsrat av USA:s regering. Gömda bland anslag om totalt 1,4 biljoner dollar som klubbades igenom av kongressen i december, sattes fyra miljoner dollar åt sidan för forskning kring bland annat ”insprutandet av material [i stratosfären] för att påverka klimatet, och utvärdering av solära klimatinterventioner”.

Rent konkret handlar det bland annat om planer på att spruta ut stora mängder svavel­dioxid och annan aerosol i atmosfären för att efterhärma stoft från vulkaner. Vulkanutbrott har visat sig ha förmågan att kyla ner planeten genom att blockera en del av solljuset.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  År 1816 var året utan sommar för Krakatoa fick ett stort utbrott. Vad säger Greta om detta?

  • Knutkalas

   hon vet inget om det

  • Old timer

   Riktigt.Utbrottet hände 1815 och med tiden så drev askmolnet in över Europa vilket resulterade i en mycket kall väderlek i Europa under 1816. Medeltempen i i Juli månad var -1 grad i Skandinavien.Detta tillsammans med det som kallas lilla istiden som varade mellan år 1300 och ca 1850. Låg aktivitet på solen.Detta vet man med säkerhet då askan från vulkanen även lade sig på Grönland och Nordpolen. Man borrar upp isstavar ur den ca 4000 m tjocka isen och analyserar dem. Vulkanaska har den egenskapen att den är som ett fingeravtryck, unik för varje vulkan.
   Greta lilla, det blev inte för många ord nu?

   • latmask

    Hur längesen var det som det var stort rabalder betr. billig olja som innehöll upp till 4% svavel? Svavel brinner till SO2 som luktar stickande samt framkallar hosta.
    Sedan oxideras SO2 till SO3 och regnar ner som svavelsyra vilket försurar marken och sjöarna. Det stod mycket om det i tidningarna, det var före internets tid.
    Har BILLionären Gates glömt detta?

 • Djago

  De har sprøytet side 50 tallet, i England tok de livet av 8000 personer i eksperiment over en mindre by. Nå sprøytes det barium, strontium, aluminium og en mengde andre nanopartikler. Jeg anbefaler alle å høre på Dane Wiggington geoengineering watch. https://www.youtube.com/watch?v=yehhndKsi9U detter verre enn all klima hysteri til sammen.

 • Gustav Svensson

  Jag skulle nog gissa på att det är nåt man redan experimenterat med under lång tid… Det har ju varit en av de klassiska ”konspirationsteorierna” som definitivt inte saknat belägg.

 • Knutkalas

  har dom här milardärerna fulständigt förlorat förståndet eller har dom svårt att göra av med sina pengar satsa dom i så fall på miljön eller skänk dom till dom fattiga länderna så dom slipper fly, ge fan i klimatet

  • latmask

   Ville de göra något för mänskligheten borde de satsa på familjeplanering. 1-barnsfamiljer och steriliseringsbidrag skulle sitta bra.

   • Knutkalas

    sossarna har ju den kunskapen sen inte så lång tid tillbaka många av dessa offer finns fortfarande i livet

   • Kentaru

    Nja! Bästa sättet att minska barnafödande är att göra folk lite rikare. När folk får välstånd och utbildning då minskar de på sitt barnafödande.

 • RL, Vallentuna

  Det är konstigt att vi ens överlevt när man inser vilka stollar och tokar som kan påverka oss. Jag häpnar också över hur lättlurade och enfaldiga människor är. Själv hyser jag en sund misstänksamhet mot allt som kommer från regimen samt dess knektar och hantlangare . Anar alltid ugglor i mossen !!
  Jag har genom åren känt många människor med politiska uppdrag , mest (C) (S) och (M) –genomgående var att dom privat var väldigt otrevliga , dryga, uppblåsta , högfärdiga , malliga , opålitliga , lömska , okamratliga , obildade , giriga , paragrafryttare , mm . Avstår att nämna namn.
  Å andra sidan var dom personer som kallade sig NS förvånande vänliga och sansade .. t.e.x : Pär Ö , V.O. m.fl. lugna , vettiga , lyssnade på andra och inte försökte trycka ner andra åsikter ..
  Kanske är det så att makt korrumperar och förändrar människor ??

  • Knutkalas

   helt klart är det så

 • Bergeloo

  släppa ut aerosolor från flygplan har förekommit i flera år,fördumningen av folkmassan har gjort att folk inte förstår

 • PerM

  Så vi ska använda bränslen utan svavel som kostar mer medans Gates och co. ska ha betalt för att sprida ut svaveldioxid…
  Låter som någon Greta T. skulle kunnat hitta på.

 • BrunoKarluno

  Dessa planer är nog en av de mest vansinniga jag hört talas om. Vem ger Bill Gates rätten att leka gud med klimatet? Blockerar man ut solljuset kommer alla levande varelser på jorden att påverkas negativt. Såväl människor, djur, växtlighet behöver solljuset för att kunna överleva. Och vad händer med det gift man sprutar ut om det når jorden? Och vad händer om en minskad solaktivitet sänker temperaturen utöver vad som åstadkoms på konstgjord väg? Jorden kan bli så kall att den blir helt obeboelig. Dessa vansinnesplaner måste givetvis stoppas. Ingen land eller någon miljardär äger atmosfären.

 • HandsomeHank

  Synd om kvinnan som inte fick bli statsråd för hon trodde på chemtrails och blev idiotförklarad

  • Kentaru

   Chemtrails är i högsta grad sanning. All information om vilka som håller på med chemtrails och anledningen till det finns, finns dokumenterar hos de som håller på med det, såsom amerikanska flygvapnet. De har bilder på sina flygplan och utrustning för detta ändamål. Det är inget hemligt.

 • belyst

  Och sen kommer det ett stort vulkanutbrott och medeltempen sjunker till -20-25 och stora delar av mänskligheten dör på grund av Bill Gates.

  • latmask

   Är det inte så att världseliten vill få ner folkmängden till max 500 miljoner?

   • Kentaru

    Det är sant. Sverige har skrivit på avtal om att så ska ske.

 • Gunilla Sundström

  Titta upp gott folk, det pågår för fullt sedan flera år!

 • appy

  den här skiten har ju pågått i flera år runt om i hela världen.. chemtrails har vi sett i sverige under lång tid också.. dem som har vågat prata öppet om detta har dumförklarats och blivit till åtlöje av den ned-dummade befolkningen och dess makthavare

 • Kentaru

  I vissa fall är de korkade. Eftersom solens aktivitet minskar just nu så kommer det att innebära att mer kosmisk strålning kommer att träffa jorden vilket med för att det bildas mer moln. Så några kemikalier behöver vi inte spruta ut i atmosfären. Så de forskare som håller på med det är korkade.

 • latmask

  Om det nu skulle vara så bra med SO2- och stoftutsläpp så föreslår jag stora fyrverkerifestivaler regelbundet. Då släpps det ut stora mängder med bl a stoft, barium och strontium.

Norra Italien är bättre på återvinning än Sverige

MILJÖLänge har Sverige sett sig som ett föredöme på miljövänligt leverne, bland annat sortering och återvinning av hushållsavfall. Nu har vi dock körts om av Italien, främst av regionerna i landets norra och centrala delar. I nationalkonservativt styrda Lombardiet kommer man i dag upp i 71 procents sorterat hushållsavfall, något ingen kommun i Sverige klarar av år 2020.

Klimatforskningsartikel drogs tillbaka – Osäkerhet om havstemperaturen

MILJÖEn forskningsartikel i Nature som felaktigt citeras i den senaste IPCC-rapporten dras nu tillbaka av den prestigefulla vetenskapsjournalen Nature. Artikeln påstods påvisa att havstemperaturen stiger kraftigt, men redan för tio månader sedan upptäcktes en rad fel som nu gör att den dras tillbaka. Historien väcker en rad frågetecken om klimatvetenskapens tillstånd.

Ta tåget till solsemestern – går det?

ANALYSMiljöpartiets paradfråga är att man ska ta tåget i stället för att flyga. Nu när man sitter i regeringsställning har man inte bara lagt på extra skatter på flyget, det har också gjorts till en fråga om moral. Nya Tider tar en titt på vad det kan innebära för en familj med två vuxna och två barn, att ta tåget till fjorton dagars solsemester i Spanien. Det blev dubbelt så dyrt och 23 procent kortare semestertid.

SD-väljare mest skeptiska mot klimatalarmismen

MILJÖKlimatalarmismen är i tilltagande i Sverige. Barnet Greta Thunberg sprider domedagsprofetior med hjälp av PR-byråer som tjänar pengar på det. Greta har vid flera tillfällen blivit jämförd med Jesus, bland annat av Svenska kyrkan, och nu börjar allt fler tycka att det mer och mer börjar likna en sekt. En nyligen genomförd undersökning visar att sverigedemokratiska väljare är de som är mest immuna mot klimatalarmismen, medan Miljöpartiets väljare är mest mottagliga.

Klimatförändringar utrotade INTE däggdjur

MILJÖI media har det rapporterats att gnagaren Melomys rubicola, eller Bramble Cay-råttan, är det första däggdjur som utrotats av klimatförändringar. Det visar sig dock att det inte ens säkert att arten är utdöd och beläggen för att klimatförändringar skulle ha bidragit till att populationen på Bramble Cay minskat är synnerligen svaga.

Sverige bas för ”globalt forskarnätverk om klimatförnekelse”

MILJÖVärldens första globala forskarnätverk om ”klimatförnekelse” etableras nu i Sverige. I spetsen står akademiker som kopplar misstron mot teorin om mänskligt orsakade klimatförändringar till ”höger­nationalism”, skriver chalmers.se.

Kritiska klimatböcker varnar för bisarra överdrifter

MILJÖTvå nya böcker om klimatet presenterar pedagogiskt fakta, fusk och analyserar argument. De varnar också för vart ”klimathysterin” leder, när det höjs krav på att kritik mot officiell klimatpolitik skall förbjudas och kritikerna skall behandlas som mentalt sjuka. En del forskare vill till och med medicinera befolkningen så att våra kroppar skall växa mindre och för att hindra oss att skaffa barn för att minska mänsklighetens klimatpåverkan.

Södra Skogsägarna allt närmare fossilfrihet

SKOGSINDUSTRINDe medlemsägda skogsindustrierna har haft några goda år. Mest nöjda kan de 51 000 medlemmarna i Sveriges största skogsägarförening Södra vara. Efter att ha investerat miljarder under flera års tid rapporterar koncernen bland annat att man 2017 nådde målet om att bli helt självförsörjande av energi.

Gå till arkivet

Send this to a friend