Skip to Content

Black Lives Matter-demonstranter har upprepade gånger misshandlat oskyldiga människor på öppen gata (här i Kalifornien, USA). Skärmavbild: Sky News
REPORTAGE

Black Lies Matter: Detta behöver du veta om polisvåldet i USA

PappersupplaganNya Tider v. 25

Black Lives Matter ställer just nu till med demonstrationer och upplopp i USA . Rörelsen har även spridit sig till Sverige och andra europeiska länder, där många nu är övertygade om att svarta utsätts för ett starkt rasförtryck inte bara på andra sidan Atlanten, utan även här hemma i Europa. Men rörelsens verklighetsbild är helt enkelt falsk enligt all tillgänglig statistik. Nya Tider har tagit fram de fakta som systemmedia mörkar.

Publicerad: 17 juni, 2020, 16:16

 • Svenska

Läs även

Efter demonstrationerna i Stockholm genomförde Erik Berglund och Jonas Nilsson från Palaestra Media en enkätundersökning på gatorna för att kontrollera kunskapsläget med avseende på polisvåldet och det mellanrasliga våldet i USA. Man ställde sju frågor till ett ganska representativt urval av befolkningen: alla åldrar, båda könen, och till svenskar, invandrare och utlänningar. En video från undersökningen och ett efterföljande samtal mellan de två journalisterna lades ut på Youtube.

Antalet våldsbrott med svart gärningsman och vitt offer är över nio gånger så många som motsatsen.

Ingen av de tillfrågade lyckades få mer än två rätt av sju. Samtliga deltagare underskattade kraftigt våldet mot vita och överdrev våldet mot svarta.

– Raka motsatsen mot vad jag trodde, kommenterar en kvinna som besvarat enkäten när Jonas Nilsson berättar vilka de verkliga siffrorna är.
När Nilsson frågar vad hon tror att det beror på tvekar kvinnan länge innan hon svarar:

– Jag har ingen aning... på grund av medierna?

Stora framgångar. En våg av ”vit skuld” har svept över västvärlden under de senaste Black Lives Matter-demonstrationerna. Vita människor har gått ner på knä för svarta och hållit ritualer där de tvättar fötterna på svarta och lovar trohet till kampen mot rasism. The Lifeline Expedition (bilden) samlar regelbundet vita människor – även barn – att paraderas i kedjor och slavok för att sona sina förfäders roll i slaveriet. Foto: The Lifeline Expedition

 

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Vita som förnedrar sig på olika onämnbara sätt är vämjeligt. Hellre död än vanära.
  Jag skulle vilja gripa vita som gör sådant och tvinga dom att se filmer och höra berättelser om hur vita behandlas i Syd Afrika. Det är hjärtskärande.
  Varför inte ??
  Civilbefolkningen i Tyskland tvingades under vapenhot från segrarna att vandra runt i olika läger där det låg döda kroppar.
  Att lägren sedan skulle inrymma dem själva och deras söner visste dom inte och att lägren sedan sköttes av judar som torterade fångarna till döds på de mest utstuderade sätt man kan tänka sig.

  • Capt Nemo

   Och 9 miljoner Tyskar dog av bland annat av planerad svält, ca 2 miljoner Tyska kvinnor blev våldtagna ,
   människan är ett otrevligt djur.

 • Dacke

  En bra och informativ krönika av Dan Malmqvist om sanningen bakom amerikansk brottsstatistik. I vårt land är det närmast rasistiskt att visa svensk sådan? Däremot hävdade Morgan Johansson att brottsligheten går ned med ökad invandring? Det skulle betyda att vi hade ”fruktansvärt” med brott på 40-50 och i början på 60 talet?

  ”Det kunde varit min son” sade Obama efter Trayvon Martins död. Samtidigt dödades en vit fransk student i New York av ett gäng svarta? ”Det kunde varit min son” kunde Trump ha sagt, men det hade antagligen skapat stora upplopp, så bäst att tiga? Obama tog däremot tillfället i akt för driva på rasmotsättningarna i landet. Det är det bestående avtrycket Obama gjort under sin ämbetsperiod, förutom att utarma landet?

  • Varmlandstok

   Orsaken till att Obama utbrast på det sättet är nog den, att han är så mycket mer rasmedveten än vad en sådan som Donald Trump är.
   Frågan är, om västerlänningarnas öppna inställning till inflyttade människor långt ifrån verkligen är till gagn för dom själva och för resten av världen.
   Problemen här i Sverige tornar nu upp sig och etniska svenskar känner sig osäkra pga av alla överfall och våldtäkter.
   Dessutom ska alla dessa människomassor försörjas, och ekonomi verkar inte vara den styrande klassens starka sida.

 • Swatch

  Vem är intresserad av fakta när BLM rörelsen kan slå sönder städer, välta statyer, misshandla vita – -med andra ord göra verklighet av filmerna Apornas planet.
  Och då vet vi också vem är aporna i sammanhanget.
  Mycket ”roligare” att slåss än prata.
  …men men mina små afrikaner, blir ni blåsta, för ni är bara de nyttiga idioterna i sammanhanget. Något mycket större än Floyd är igång.
  Resultatet kommer ni inte gilla , inte ni heller: kommunisternas intåg på allvar.

 • birgerr

  jag undra om den där flojd verkligen blev dödad bara en reflektion jag har börjat tvivla det luktar false flag bara en reflektion?

  • LookMoo

   Gubben dog alright. Men inte av strypning utan av knark och överansträngning. Strypning var inte orsaken enligt första obduktionen, så man fick göra om den 🙂

   Genom att beröva en befolkning dess symboler (t.ex statyer) undergräver man befolkningens självkänsla och motståndskraft. Normalt så sugs nya upp i majoritetskulturen, men om majoritetskulturen är svag och undermineras så uppstår överdriven splittring (i stället för den berömda ”smältdegeln”).

   Det här är vi ser i USA är ett statskuppsförsök. Sådana BLM händelser används för att skapa en kritisk massa för att få ett förlopp som kan tjäna som katalysator för odemokratiska förändringar. Någon styr, reglerar och kontrollerar informationen som får massor att gå ut och demonstrera mot ett problem som inte finns.

   Erich Ludendorff (Tysk General under första världskriget) sa att den brittiska propagandan var en stark bidragande orsak till den Tyska kollapsen på västfronten. Rent militärt var Tyskland i ett bra läge då man fått separatfred med Ryssland och kunde omplacera 50 divisioner.

   Erich Ludendorff menade på att propaganda (informations krig) måste ske före militära och politiska förändringar.

 • Peter Dalin

  Afrosvenskarna kom inte hit som slavar

 • SefastTronde

  Ja, vad svarta lögner betyder har vi börjat lära oss vid det här laget. Att det är förljuget så det förslår syns tydligt på de våld, hat och upplopp som det resulterar i.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend