Skip to Content

Black lives matter framställer sig som en medborgarrättsrörelse, men har snabbt tappat allmänhetens stöd när dess mål och metoder blivit allt tydligare. Stillbild. Youtube
OPINION: DAN AHLMARK

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

PappersupplaganNya Tider v. 39

Black Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Publicerad: 24 september, 2020, 10:03

 • Svenska

Läs även

Efter att filmklippet med George Floyds död spreds över USA enades en förkrossande majoritet av amerikanska folket om att händelsen var oacceptabel. Sällan har ett dödsfall så enat nationen. Men enigheten splittrades snart, när organisationerna Antifa och Black Lives Matter (BLM) hävdade, att amerikansk polis är systematiskt rasistisk. De undersökningar som tidigare gjorts i frågan fann inte att så är fallet, men i en så stor yrkeskategori (det finns över 1,1 miljoner polisanställda i USA) finns självfallet poliser, som trots alla regler beter sig rasistiskt – både vita och svarta.

Inledningsvis deltog personer från alla delar av samhället i de demonstrationer mot polisvåld, som snabbt genomfördes över hela USA. I många orter togs dock efter kort tid många sådana fredliga demonstrationer över av medlemmar i Antifa och BLM. Det innebar att de urartade i slagsmål med poliser och förstörelse av butiker, byggnader och så småningom historiska minnesmärken. Propagandan från dessa organisationer gällde snart inte poliskåren, utan istället hävdades, att hela amerikanska samhället är rasistiskt med hinder och spärrar mot svarta och minoriteter, och att det politiska och ekonomiska systemet därför måste ändras radikalt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Ahlmark

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • SefastTronde

  Trump får i all anspråkslöshet så småningom tacka BLM för att han vinner presidentvalet. Det amerikanska folket lär inte uppskatta den marxisitiska ideologin och allt våld som BLM nu tydligt står för.

 • anders nyberg

  Vad är detta för rasistisk skitkommetar?! Vilka belägg har Dacke för att påstå något sådant? Förutom möjligtvis en idiotkommentar om Soros från Fox News – som är en utpräglad Fake News sida!

 • Dacke

  Intressant? När började Nya Tider kommentera mina kommentarer på N.T.? En skribent därifrån anser att min nedanstående kommentar är en “rasistiskt skitkommentar” utan att för den skull precisera sig varför den är så? Jag står för vart enda ord i min kommentar och undrar vad som är rasistiskt i den? Det kan knappast vara det som jag påstår om Soros då det är allmänt känt vad denne person står för? Knappast heller att svarta överger det Demokratiska partiet och röstar republikanskt? Det är bättre att anders nyberg träder fram och förklarar sig? Har svårt att tänka mig att Nya Tider står bakom denna policy att ifrågasätta de som kommenterar på Nya Tider?

  • Lasse Andersson

   Hej Dacke, Jag har svårt att se varför du tror att personen “Anders Nyberg” skulle vara associerad till Nya Tider. Denne Anders Nyberg är antagligen en person som inte har något med Nya Tider att göra som svarar på din kommentar. Mvh Moderator Lasse

   • Dacke

    Alla som kommenterar går att kolla (Disqus) men inte denne “anders nyberg”? Jag kommenterade “hans” kommentar om mig, men den låg “väntande” i två dagar innan den blev “removed” vilket kan tyckas märkligt? Tror det krävs en bra förklaring om hur det kan komma sig, att fullständigt anonyma kan skicka kommentarer till N.T:?

    • Lasse Andersson

     Hej igen, Det är en bra fråga hur det kommer sig att denna Anders Nybergs namn inte går att klicka på jag ska försöka undersöka om det kan vara en inställning man kan göra eller liknande. Anders Nyberg är som sagt inte någon person som är associerad med N.T. så vitt jag vet.

     Mvh Moderator Lasse

    • Lasse Andersson

     Kommentaren som jag raderade av misstag hade innehållet “Tror att denna kommentar är en skitkommentar!” jag uppfattade den inte som ett svar på något utan som en innehållslös kommentar om ingenting, kanske en test om det går att kommentera.

     Mvh Moderator Lasse

Vår förlorade yttrandefrihet – 50 nyanser av brunt

OPINION: ARNE WEINZYttrandefriheten utgör grundbulten för fri samhällsdebatt och är nödvändig för att demokratin ska kunna fungera. I Sverige har den dock satts på undantag genom en journalistkår som trycker ner frågvisa medborgare så att politikerna går fria från kritik. Det hävdar veckans debattör, författaren och företagsledaren Arne Weinz, som också menar att om brunsmetningen från media inte räcker för att tysta medborgarna, så hotas man i stället med fängelse eller utsätts för våldsdåd.

Nya Tider på Bokmässan 2016. Foto: Nya Tider

Nya Tider breddar åsiktskorridoren

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETHur kunde Nya Tider, som på den tiden trots allt bara hade några tusen prenumeranter, få så omfattande rikspublicitet inför Bokmässan, dessutom i flera år i följd? Varför är moderater och kristdemokrater så otroligt rädda för Sverigedemokraterna? Svaret är att de i själva verket är rädda för vad deras egna journalist- respektive politikerkollegor ska tycka om dem.

BLM är på fel spår

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det att dessa människor är svarta, som är problemet? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja på grund av hudfärg över huvud taget?

Kallt i både norr och söder

KRÖNIKADagligen varnas vi för hotande global uppvärmning. Enligt EU:s klimatprogram Copernicus var årets september varmast sedan mätningarna började 1979.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend