Skip to Content

Isaiah Jackson, 21, sitter med knäet på barnets nacke. Foto: Facebook
UTRIKES

BLM-aktivist satte knäet i nacken på vitt barn

Digital utgåva

Den 21-åriga Black Lives Matter aktivisten Isaiah Jackson har gripits efter att en bild på honom spritts över sociala medier. På bilden ses den vuxna mannen sitta med sitt ena knä i nacken på ett gråtande vitt barn samtidigt som en svart kamrat håller fast barnets armar bakom barnets rygg.

Publicerad: 25 juli, 2020, 13:03

  • Svenska

Läs även

Enligt Clark County Sheriff's Office har Isaiah Jackson, 21, gripits och sitter häktad för att ha brutit mot sin tidigare villkorliga dom genom det våld han utsatt ett litet barn för, samtidigt som han tog bilder av händelsen och lade upp på sociala medier. Bilden uppmärksammades först på tisdagen i veckan när en anonym källa skickade in en länk på den till Tv-kanalen News Center 7 i USA. Därefter har bilden fått en allt större spridning, främst i USA, men även internationellt.

Den avskyvärda bilden visar hur den halvnakne BLM-aktivisten sitter med knäet på ett gråtande 2-årigt vitt barns nacke, samtidigt som en annan svart gärningsman håller fast barnets händer. Bilden, som har texten ”Blm now”, ses som ett symboliskt ställningstagande och liknar det polisgripande av George Floyd som ledde till den drogmissbrukande brottslingens död. Bilden sprids nu snabbt över sociala medier där den orsakat stor upprördhet samtidigt som den belyser det anti-vita hat som sprids i BLM-kretsar.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Gör det rätta! Sätt den 21-årige Black Lives Matter aktivisten Isaiah Jackson i fängelse tillsammans med Brian Papin! Ingen skall gå ostraffad då någon kränkt en människa på detta avskyvärda sätt. Antagligen tiger msm om det och händelsen rinner ut i sanden? Det hade blivit andra rubriker om Isaiah Jackson satt knäet i nacken på en tvåårig svart pojke? Och tonläget hos Brian Papin hade med all säkerhet varit en oktav högre?

Apokalyps Beirut

UTRIKESDet enorma vita svampmolnet sträckte ut sig lågt och brett i hamnen i Beirut, och sedan kändes tryckvågen, som registrerades som en jordbävning med 3,3 i magnitud och som märktes så långt bort som Cypern. Det vita molnet lyfte sedan och avslöjade en mörk rostorangefärgad plym som steg långt upp i himlen strax efter klockan 18:00 den varma sommarkvällen den 4 augusti.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.

CNN kallar kvinnor för ”Individer med livmoderhals”

UTRIKESDen amerikanska Tv-kanalen CNN tar nu den politiska korrektheten till nya höjder. I slutet av juli sändes ett nyhetsinslag om kvinnor som testas för livmoderhalscancer, men istället för att använda termen ”kvinnor” benämndes de istället som ”individer med livmoderhals”, något som snart fick reaktioner på sociala medier.

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

UTRIKESSent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Terrorist i Storbritannien förlorar mål om tidig frigivning

STORBRITANNIENStorbritanniens högsta domstol har avslagit den begäran som den dömde terroristen Mohammed Zahir Khan lämnat in om att friges efter halva tiden. Khan hävdade att en lagändring som avskaffade den typen av straffrabatt kränkte hans mänskliga rättigheter och är diskriminerande mot muslimer.

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Vänsterextrema Antifa och BLM i gemensamma upplopp

USAI över en månad har upplopp dagligen ägt rum i Portland, där polis och federala byggnader angripits med gatstenar, raketer och sprängmedel. Polisens insats med tårgas lovordades av president Donald Trump som varnade att upplopp kommer att ”kväsas igen” om det behövs.

Gå till arkivet

Send this to a friend