Skip to Content

Våldsamma upplopp har brutit ut på hundratals platser över hela USA. Foto: Wikipedia/Hungryogrephotos
UTRIKES

Blodiga rasupplopp i USA

PappersupplaganNya Tider v. 24

Efter att George Floyd, en 46-årig afroamerikan, avlidit vid ett polisingripande har demonstrationer åtföljda av våldsamma upplopp brutit ut på hundratals platser i USA. Nationalgardet har redan kal­lats in i över hälften av landets delstater, och presidenten hotar med militära insatser ifall inte delstaterna lyckas återupprätta ordningen på egen hand.

Publicerad: 8 juni, 2020, 15:33

 • Svenska

Läs även

Protesterna började den 26 maj i Minneapolis efter ett brutalt polisövergrepp mot den svarte brottslingen George Floyd, som vi berättade om i förra numret av Nya Tider. Floyd hade gripits misstänkt för att ha använt förfalskade sedlar och dog efter att upprepade gånger ha sagt att han inte kunde andas då polismannen Derek Chauvin hade sitt knä på hans nacke. Chauvin och hans kollegor som var med vid gripandet har tagits ur tjänst och Chauvin står nu åtalad för dråp eller grovt vållande till annans död.

Protesterna urartade snart i upplopp som spridit sig till över 400 städer över hela USA. Minst tretton människor har dödats under upploppen och hundratals skadats allvarligt – upploppsmakare, plundrare, poliser och oskyldiga som drabbats av mobbens vrede, däribland en del som tycks ha angripits endast därför att de är vita. Bland de döda finns minst två poliser. I St Louis skadesköts fyra poliser under kravallerna där butiker slogs sönder och plundrades och bränder anlades på flera håll, precis som i många and­ra amerikanska städer. Det har även inträffat att plundrare skjutits av affärsidkare som försvarat sina butiker, varvid minst en person dödats.

Hat mot amerikanska flaggan. En medelålders motdemonstrant som höll en fanstång i händerna i Portland, Oregon attackerades av mobben och fick ta emot sparkar från alla håll innan han kunde ledas iväg, svårt medtagen, av några medborgare. Demonstranterna lyckades inte slita fanan ur hans händer trots upprepade försök. Skärmavbild: Conservative Treehouse

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • LookMoo

  Det här handlar inte om några rättigheter. Det här är en statskupp.

  Vita Antifa ungdomar från universiteten åker ut till svarta förorter och vandaliserar butiker som ägs av svarta.

  Genom oroligheter vill man skapa en kritiska massa som blir till en katalysator för större saker (valet 2020).

 • Swatch

  Läs på vem denna Floyd var och då ser ni direkt vad BLM + AFA är ute efter.

  • Kentaru

   Det spelar inte så stor roll vem Floyd var, det hela blev bara en utlösande faktor. Dock. Hade Floyd varit vit hade inget skett.

   Det hela handlar inte om att rättigheter för svarta i USA, utan det är en klick svarta som helt enkelt hatar vita och det är förmodligen den klick svarta som presterar sämst bland svarta. Sedan har vi en klick vita som är totala nollor som kanaliserar sitt misslyckade genom BLM, Antifa, genusvetenskap och liknande meningslösa idéer.

   Och, alla dessa har någon form av barnslig tro att om vita försvinner så kommer de att få det bättre. Men det är totalt fel, för de kommer bara att få det sämre. Exempelvis. Utan vita i Sydafrika skulle alla svarta i landet svälta. Inte ett enda av de jordbruk som konfiskerades staten i Zimbabwe fortsatte att vara ett jordbruk, utan blev bara ödegårdar. Alla svarta som jobbade på gårdarna blev arbetslösa.

   Jag skulle nog kunna säg att den barnsliga tron även är underutvecklad kunskap.

 • Dacke

  Exakt! Det handlar om en planerad statskupp i kölvattnet av corona. Genom att stänga ned hela USA så vet de som ligger bakom BLM att det är de svarta som i första hand drabbas av nedstängningen? Elitisterna väntade bara på den utlösande faktorn, som nu råkade bli George Floyd. Sedan var det en enkel sak att mobiliser upplopp i varenda storstad? En av de störst donatorerna till BLM är bl.a. George Soros som har en organisation om hur man blixtsnabbt når publicitet (se Greta). För oligarkerna är det ”ny världsordning” som står högst upp på agendan och det gäller att smida medan järnet är varmt. Målet är att Trump blir avsatt, eller förlorar valet i höst, så det är därför viktigt att inga positiva nyheter om Trump, kommer till väljarnas kännedom.

 • RL, Vallentuna

  Det dom vita sysslar med är rent perverst. Jag skulle vilja vräka iskallt vatten över dom. Sedan direkt iväg till ett Camp som sysslar med avprogrammering från sektbeteende.

 • RL, Vallentuna

  De svartas beteende är så oerhört provocerande. Så skamlöst !! Så genomjäkligt att man knappast kunnat föreställa sig sådan otacksamhet och oförskämdhet.
  Dagen vita som inte har ett skvatt med slaveri för flera hundra år sedan att göra , krälar och gör allt för att hjälpa fram svarta.
  Vita flickor utnyttjas hela tiden av svarta hallickar . Ni vet dom där i pråliga kläder ….det är helt OK för svarta gangsters att avhumanisera vita flickor…..och tro mig ..dessa dumma tjejer lever i ett helvete som får svenska skökors förhållanden att framstå som Paradisiska.
  Detta är en verksamhet med svarta förövare och vita offer som pågått i 40 kanske 50 år…utan att någon uppmärksammat saken.
  Efter polis och allmänhet som nu krälar inför okända svarta….blir det ju ännu svårare för vita brottsoffer att uppmärksammas.
  Vi kan jämföra med brittiska skolflickor som utnyttjas av utlänningar…ingen hjälper offren och visselblåsare jagas med en orättfärdig lag om ” Hat tal ”

  Jag såg ett totalt vidrig foto …vita som låg på knä framför svarta och tvättade deras fötter i medhavda baljor.
  Fy f*n ..det var något av det äckligaste jag sett …..så totalt avskyvärt.
  Jag finner inte ord….jag mår illa…ont i huvudet…

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Vänsterextrema Antifa och BLM i gemensamma upplopp

USAI över en månad har upplopp dagligen ägt rum i Portland, där polis och federala byggnader angripits med gatstenar, raketer och sprängmedel. Polisens insats med tårgas lovordades av president Donald Trump som varnade att upplopp kommer att ”kväsas igen” om det behövs.

IMF kräver nedstängning av Vitryssland för att bevilja lån

VITRYSSLANDVitryssland och dess president Aleksandr Lukasjenko har valt att gå sin egen väg och ignorerat krav från omvärlden att införa olika drakoniska åtgärder mot coronapandemin. Presidenten avslöjar att även Internationella valutafonden (IMF) ställt sådana villkor för att bevilja lån. Protester mot regeringen utbröt kort efter att presidenten avslagit IMF:s krav på nedstängning av landet och de övergick i mitten av juli till att bli våldsamma. Minsk har sedan start motstått flera liknande påtryckningar från Världshälsoorganisationen (WHO).

Uteslutningen av AfD-ledaren Kalbitz står fast – fortsatt oenighet i partiet

UTRIKESDen 25 juli meddelade partiets högsta skiljedomstol att uteslutningsbeslutet gällande Andreas Kalbitz, gruppledaren för partiet Alternativ för Tyskland i delstatsparlamentet i Brandenburg, är giltigt. Kalbitz väntas nu vända sig till statlig civil domstol och kräva att beslutet förklaras ogiltigt. Kalbitz förklarades utesluten ur partiet av partistyrelsen för hela Tyskland den 15 maj. Han överklagade beslutet till den högsta instansen bland partiets interna skiljedomstolar.

New Yorks borgmästare förbjuder alla stora sammankomster – förutom BLM:s

USANew Yorks borgmästare Bill de Blasio förbjöd den 9 juli alla tillståndspliktiga sammankomster för att minska spridningen av Covid-19. Demonstrationer organiserade av BLM undantas dock från förbudet.

Baden-Württemberg vill förbjuda niqab och burka i skolorna

UTRIKESDen tyska delstaten Baden-Württemberg vill förbjuda heltäckande muslimsk klädsel för både lärare och elever, allt enligt ett förslag från delstatens utbildningsministerium. Det hela görs enligt myndigheterna för att främja så kallat ”tillsammansskap i skolan”.

IKEA:s personalchef åtalas i Polen – sparkade troende katolik

UTRIKESPolska åklagare väcker åtal mot en kvinnlig personalchef på IKEA. Detta sedan chefen beslutat att sparka en troende katolik som uttryckt sig kritiskt mot homosexualitet. Åklagarna menar att IKEA inkräktat på den anställdes religiösa frihet. Nu riskerar personalchefen upp till två år i fängelse.

Beväpnad svart milis marscherade i Georgia

USADen 4 juli marscherade cirka ett tusen beväpnade svarta medlemmar av en ny milisgrupp, ”No Fucking Around Coalition” (NFAC), genom Stone Mountain Park i delstaten Georgia i södra USA.

Gå till arkivet

Send this to a friend