Skip to Content

Migrantvågen 2015 innebar ytterligare individer med två utlandsfödda föräldrar. Foto: Nya Tider
INRIKES

Brå-rapport visar att invandrare är grovt överrepresenterade vid brott

Digital utgåva

En politiskt kontroversiell rapport har publicerats av Brå vilken fokuserar på invandrares brottslighet. Rapporten visar att det är två och en halv gånger vanligare att utrikesfödda misstänks för brott som inrikesfödda med två svenskfödda föräldrar. Den visar även att den svenska integrationspolitiken misslyckats – barn till invandrare begår nämligen ännu mer brott än sina föräldrar och är över tre gånger så ofta misstänkta för brott som svenskfödda till svenska föräldrar.

Publicerad: 27 augusti, 2021, 22:36

  • Svenska

Läs även

Brottsförebyggande Rådet (Brå) som arbetar på uppdrag av riksdagen har i det längsta dragit sig för att publicera statistik gällande invandrares brottslighet eftersom det politiska trycket mot denna statistik varit stort genom åren. Framförallt har anledningarna till detta motstånd varit att alla rapporter man gjort bekräftar det man kallar för ”rasistiska fördomar”, det vill säga att invandrare, speciellt från Afrika och Mellanöstern, är extremt överrepresenterade som förövare vid många former av brottslighet som mord, rån, misshandel och sexualbrott. Efter 16 år var det slutligen dock dags igen för en likaledes efterlängtad som fruktad rapport om invandrares brottslighet i Sverige, beroende på vilket politiskt läger man tillhör.

Rapporten från Brå visade det alla redan visste – att invandrare begår brott i mycket högre grad än svenskar.

Under onsdagen publicerades Rapport 2021:9, Misstänkta för brott bland personer med inrikes respektive utrikes bakgrund. En omfattande rapport på över 160 sidor som visar det invandringskritiker och realister hela tiden påtalat: att med massinvandringen till Sverige följer en avsevärd ökning av brott som drabbar svenskarna eftersom massinvandringen dessutom gäller de grupper som är mest benägna att begå dessa brott.

Bland utrikesfödda är det 2,5 gånger så vanligt att misstänkas för brott som för inrikesfödda. Men rapporten visar även något som blir ett svidande exempel på hur decennier av mångkulturell fördelningspolitik, sociala reformer och program ändå inte lyckats ens med invandrarnas barn som växer upp i Sverige. Istället för att begå mindre brott än sina invandrade föräldrar begår de mer. Störst är överrepresentationen nämligen bland svenska medborgare som har två utrikesfödda föräldrar. Där är det drygt tre gånger så vanligt att misstänkas för brott, enligt Brå.

I följderna av rapporten kommer även politiskt motstånd, för det är enligt vissa politiker ”en risk för att statistiken används i fel syfte”. Bland annat visar den med stor tydlighet att invandrare och deras barn från vissa regioner, framförallt Afrika och Mellanöstern, är grovt överrepresenterade när det kommer till ett flertal olika former av brott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Rekordhöga elpriser i Sveriges södra halva

INRIKESJust nu är elpriset rekordhögt i den södra halvan av Sverige. Detta beror på en mängd faktorer, berättar Björn Björnsson, affärsutvecklingsanalytiker på elhandelsbolaget Godel, för Nya Tider. Han säger att vi på sikt kan få lägre elpriser genom utbyggd vindkraft, men att det å andra sidan skulle bli större prisuppgångar i tider av lite blåst. Det som skulle kunna stabilisera prisbilden över tid skulle exempelvis vara utbyggd kärnkraft.

Rapport från kyrkovalet

INRIKESMarkant ökat valdeltagande. Köer in till vallokaler. Socialdemokraterna mobiliserar mot nationella högerpartier. En kvinnlig valfunktionär vid vallokal Pedagogen Park i Mölndal bekräftade klockan18.15 att betydligt fler röstat idag än vid tidigare kyrkoval.

IMF vill kartlägga internetvanor vid låneansökan – får mothugg av EU

INRIKESStrax innan årsskiftet 2020/2021 föreslog Internationella valutafonden (IMF) att kreditprövningar av privatpersoner även ska beakta människors internetvanor och hälsostatus. Detta får nu mothugg av EU:s datatillsynsman, EDPS, som avråder medlemsländerna från att göra ytterligare intrång i människors privatliv, i detta fall för att bedöma eventuell kreditvärdighet.

Sverige ska börja vaccinera barn – trots vaccinrisker för just barn

INRIKESUnder torsdagens extrainsatta pressträff bekräftade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer godkänna vaccinering av barn från 12 år efter höstlovet. Samtidigt har en ny studie från USA visat att just pojkar mellan 12-15 år kan löpa sex gånger högre risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation av coronavaccin, än risken de löper av att bli allvarligt sjuk i Covid-19. ”Det här gör vi för barnens skull”, sade Stefan Löfven.

Homopräst vägrar viga heterosexuella par

INRIKESDen homosexuella prästen Lars Gårdfeldt, i Carl Johans församling i Göteborg, har beslutat att vägra viga heterosexuella par.

SD i Region Skåne begär extradebatt om gäng- och klankriminalitet

INRIKESDen 15 september meddelade Sverigedemokraterna i Region Skåne att de nu lämnat in en begäran om extradebatt i Regionfullmäktige om den invandrarrelaterade gäng- och klankriminaliteten. Niclas Nilsson, SD:s gruppledare och regionråd i Region Skåne säger i en kommentar till Nya Tider att det bland annat är händelserna i Lund på senare tid som blev droppen.

Hanif Bali tillbakavisar anklagelserna om olämpliga sexuella kontakter med flicka

INRIKESHanif Bali, känd och kontroversiell politiker inom Moderaterna, står anklagad internt inom partiet för påstådda sexuella kontakter med en ung flicka, kontakter som ska ha börjat när flickan var 15 år gammal. I ett längre inlägg på Facebook klargör han att det rör sig om grundlösa anklagelser och kallar det hela för en komplott skapad av hans politiska motståndare.

Svensk man grep afghan som våldtagit barn på öppen gata

INRIKESDen svenske hjälten Håkan Johannesson var ute och provkörde sin nya bil med sina unga söner när han såg något som inte stod rätt till – det ledde till att han stoppade och grep en afghansk asylsökande pedofil.

Gå till arkivet

Send this to a friend