Skip to Content

Den påstått politiska attacken mot Marie Pettersson i hemmet visade sig vara ett ordinärt bråk på campingplats. Foto: Privat

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

Digital utgåva

Det socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Publicerad: 18 februari, 2020, 21:45

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • DexterSverige

  Socialdemokratiskt martyrskap reduceras till ett fyllebråk på en camping. Vem kunde ana detta? 🙂

  • Old timer

   Du har så rätt. Först ljug o båg sedan skall vi tycka synd om dem och sympatirösta.

 • Old timer

  Utmärkt arbete av NT.

 • samuelafugglas

  Det går bra att konstruera vad som helst för att propagandan inte skall förlora tempo. Tänk om socialisterna snart voro uträknade? Ca 20.000 av dem lär sitta på nyckelpositioner i den svenska administrationen för utplundrade skattepengar?

  • Old timer

   Någon skrev att, (kommer inte ihåg var) de har suttit på makten under så många decenier att har byggt upp främst verk och myndigheter vars anställda upplever att deras anställning beror vem som sitter vid makten.
   Det finns de som arbetar inom stat o kommun som på fullt allvar tror att de skall bli arbetslösa om de inte röstar på sossarna. Man tar sig för pannan. Och inom dessa betongmyndigheter hasar det fram fackliga representanter som hela tiden betonar att utan LO och S så vet man inte vad som händer. Sverige lär ha mer än 500 verk och myndigheter så ditt inlägg var .mitt i prick.

   • RL, Vallentuna

    Man måste göra en total omorganisering –man börjar från 1…och alla får söka sina jobb på nytt.

    • Old timer

     Omorganisering? Nej, en kraftfull 42:a i dessa hycklares ändalyckt är vad som behövs.

 • SefastTronde

  Det finns ett lagrum som heter ”falsk tillvitelse”, Marie Pettersson borde rimligen åtalas efter denna lag.

 • RL, Vallentuna

  Swingers som blivit fulla och osams . Svartsjuka ?? Leif GW satt ju och muttrade om saken –och menade att (S) kompisarna var lite för snabba ut med sitt stöd.

 • Nima

  Påminner om den rasistiska fritösen i Eskilstuna som brände ner en källarmoske. Politiker och media är väldigt snabbt framme och försöker mjölka ”upvotes” på sitt godhetsknarkande.

  Sen tycker jag att det är helt otroligt att ett kommunalråd kan ha massvis med ärenden hos kronofogden men ändå kunna bli vald att styra en kommun. Hon vet inte ens hur man betalar en räkning men får ändå flest personkryss av alla i byn hon bor i, kollar inte folk upp vem dom röstar på?

  Har man skulder hos kronofogden så kan man inte bli väktare eller ens lagerarbetare, man kan inte skaffa ett mobilabonnemang eller hyra en lägenhet men att bli sossepolitiker och styra en hel kommun, ja det är inga problem…

Det kontantlösa samhället kommer närmare – unga storstadsbor positiva, äldre personer oroade

ANALYSKampen om kontanterna skärps och inställningen till kontanter och andra betalningssätt delar befolkningen mellan stad och land samt mellan ung och gammal. Det finns även en konflikt mellan synen på smidiga betalningar och ett stabilt betalningssystem. En annan aspekt är makten över betalningarna och vem som tjänar pengar på betalningstransaktioner. Striden om kontanterna närmar sig ett avgörande. Bankerna vinner på ett kontantlöst samhälle, medan den enskilde medborgaren förlorar.

Helsingborg överlåter mark för byggande av en stor moské

INRIKESDen 17 november beslutade Helsingborgs kommunfullmäktige att godkänna marköverlåtelse till den muslimska församlingen Al-Sunnah för uppförande av en moské. Samtliga partier i kommunen röstade för, utom SD. I debatten som föregick beslutet, menade Michael Rosenberg (SD) att de övriga partierna låter parallellsamhällen växa fram, utan att ens inse det.

Gymnasieskolor övergår till distansundervisning

INRIKESFram till vårterminen kommer gymnasieskolor att övergå till distansundervisning enligt ett nytt beslut från regeringen på rekommendation av Folkhälsomyndigheten. Men vissa elever kommer undantas de nya reglerna, bland annat invandrare på introduktionsutbildningar.

Gymnasieafghan försökte våldta mitt på ljusa dagen – döms till 14 månader och utvisning

BROTT & KRIMINALFALLShad Mohammad Ashori, 20, döms av Hovrätten för övre Norrland för att ha försökt våldta en kvinna i en vänthall vid busstorget i Kalix mitt på blanka eftermiddagen i somras. Han skulle egentligen ha utvisats tidigare men fick stanna i Sverige genom regeringens kontroversiella gymnasielag.

Utökade restriktioner för att öka stödet för massvaccinering i Sverige

INRIKESEfter att Storbritannien blivit det första landet i Europa som godkänt ett coronavaccin är det många som undrar hur lång tid det tar innan Sverige följer efter. Sverige har redan avtal med flera vaccintillverkare men har samtidigt en relativt stor andel av befolkningen som är skeptiska till de snabbt framtagna vaccinerna. En väg för att öka acceptansen för massvaccinering kan bli fortsatta och hårdare restriktioner och en ny pandemilag är redan under bearbetning för att ge regeringen mer möjligheter till just detta.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion ska kriminaliseras, samlades ett femtiotal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

Gå till arkivet

Send this to a friend