Skip to Content

Per Brinkemo, journalist och författare, har specialiserat sig på klansystem. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Brinkemo om kriminella klannätverk: ”Klart det är kopplat till invandringen”

Digital utgåva

Nyheten om att det finns ett 40-tal invandrarrelaterade, maffialiknande klannätverk som styr mycket av den organiserade kriminaliteten har fått stor spridning. Journalisten och författaren Per Brinkemo sade i början av veckan i en Tv-intervju att kriminella klaner är direkt kopplade till invandringen, något som statsminister Löfven förnekade. När Nya Tider når Per Brinkemo står han fast vid sitt uttalande från TV4 och menar att Löfven måste vara rädd för att förlora ansiktet.

Publicerad: 8 september, 2020, 16:09

 • Svenska

Läs även

Lördagen den 5 september sände Sveriges Radios P1 en lång intervju med vice rikspolischefen Mats Löfving. Där gjorde han ett mycket tydligt uttalande för att komma från Polismyndigheten, nämligen att en stor del av den gängrelaterade kriminaliteten i invandrartäta förorter har sin grund i flera maffialiknande klannätverk som lever på kriminell verksamhet. Enligt vice rikspolischefen skall det handla om minst 40 klan- och släktnätverk som alla har kommit till Sverige från utlandet enbart för att utvidga sin kriminella verksamhe. Att Mats Löfving verkligen var så tydlig med att problemen med klaner från början är ett helt och hållet importerat problem fick stor spridning i massmedia, trots att problemet med kriminella klannätverk har varit känt sedan tidigare. Dock har ingen myndighetsperson i så hög ställning påpekat problemets allvar och omfattning på det sätt som vice rikspolischefen gjorde den 5 september.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  De flesta av oss vet sedan lång tid att Polisen fått direktiv att hålla sig utanför invandrarområdena? Mest för att det gärna uppstår skador på polisfordonen och i mer sällsynta fall, personskada? Idag är den svenska Polisen helt tandlös, så det där med att få bukt med klanstrukturen i Sverige, är inte att tänka på? Vi måste få en helt ny polismyndighet som förstår hur man tar itu med grövre brottslighet? Att organisera barnlekar med kriminella där Polisen hoppar omkring med en käpphäst, eller leker charader med utstuderade brottslingar, är förnedrande för den svenska poliskåren.

 • Varmlandstok

  Löfvens parti är beroende av dessa klaner vid valurnorna.
  Han kan alltså inte trampa dom på tårna alltför mycket.

 • Maja Dacke

  Visst finns det klaner i Sverige! Sedan länge. Vi har adelsklanen sedan urminnes, prästklanen är nu uppdelad … och senare kom sosseklanen/vänsterklanen. Och vissa andra sammanslutningar .. hm-hm… finns det också. Så visst finns svenska klaner!

 • Lasse Andersson

  Din kommentar har inte blivit borttagen. Vi hade helst haft kommentasfältet öppet så att läsare kunde kommentera direkt. Tyvärr måste vi förhandsgranska kommentarer annars kan vi bli dömda för “hets mot folkgrupp” pga saker som besökare kan skriva. Det kan dröja innan din kommentar blir godkänd även om det inte är något fel med den. /Mvh moderator Lasse

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsväktare

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Gå till arkivet

Send this to a friend