Skip to Content

Ulf Lundell och Camilla Läckberg har en långvarig konflikt med varandra. Foto: Wikipedia/Larv/Frankie Fouganthin
INRIKES

Camilla Läckberg skrev rashatisk kommentar om vita män – ansvarig förlagschef kallar det humor

Digital utgåva

I mitten av maj skrev den kända deckarförfattaren Camilla Läckberg en hatkommentar på Instagram riktad mot författaren och rockpoeten Ulf Lundell. Kommentaren innehöll både klar rasism och könsförakt. Den kommentaren återgav de stora systemmedierna utan någon som helst uppföljning eller kritiska frågor till Camilla Läckberg, och när Nya Tider når ansvarig chef på Forums bokförlag som ger ut Läckbergs litteratur, kallar han den rasistiska kommentaren för ”humor”.

Publicerad: 23 september, 2019, 19:11

  • Svenska

Läs även

Sedan ett par år har det pågått ett smärre ordkrig mellan deckardrottningen Camilla Läckberg och författaren, tillika rockpoeten, Ulf Lundell, en konflikt som då och då har blossat upp för att sedan lägga sig för ett tag.

I mitten av maj var det åter dags för drabbning. Då släppte nämligen Lundell sin nya roman, Vardagar 2, en uppföljare till den förra boken som kort och gott hette just Vardagar. Precis som i den första boken får många kändisar sig kraftiga örfilar och hårda omdömen. I Vardagar 2 går Ulf Lundell åter till attack mot deckarförfattaren Camilla Läckberg och kallar hennes författarskap för ”en litterär komposthög”.

Rashatisk kommentar om Lundells vita hudfärg och könstillhörighet

Som svar skrev hon en kommentar på sitt Instagram-konto där hon först skrev att hon absolut inte kunde påstå sig vara en beundrare av vad Lundell skriver. Men det slutade inte där. Dessutom lade hon till följande:

”Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också är hem för mannen som gett 'kränkt vit man' ett ansikte”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Hmm..Hur skulle humorn uppfattas om Lundell skrev; “Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också är hem för kvinnan som gett ‘kränkt vit kvinna’ ett ansikte”? Förläggaren kanske inte uppskattar Uffes humor?
    Kan förstå att Läckberg är purken, då Ulf Lundell placerar hennes alster den “litterära komposthögen”?
    Men å andra sidan ger Camilla Läckberg inte så mycket för Ulf Lundells författarskap, så det jämnar nog ut sig? Tror inte U. L. uppfattar sig som kränkt av att bli kallad “vit man”?

Alexander Bard lämnar MED

INRIKESDen frispråkige liberalkonservative debattören lämnade Medborgerlig Samling efter att under en tid ha upplevt att MED blivit allt ängsligare. Bards kritik går bland annat ut på att hanteringen av Katerina Janouch och utvecklandet av en ekonomisk politik präglats av ängslighet.

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Paneldebatt om alternativmedia

Paneldiskussion om alternativmedia och dess roll i Sverige. Medverkande: Torbjörn Sassersson (Newsvoice), Jonas Nilsson (Palaestra media), Mikael Willgert (Swebbtv), Lennart Matikainen (debattör) och Vávra Suk (Nya Tider).

Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man

Emilia Lundberg, 20, som varit försvunnen i en vecka och hittades död igår, var egentligen en transsexuell man som tidigare hette Emil Lundberg och var prostituerad. Nu har en jämnårig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Inte ens polisen har velat använda sig av offrets juridiska kön i sina pressmeddelanden och blir besvärade när vi ställer frågor till dem om detta.

Sverige åter i fokus: Våldsvåg med politiska följder

INRIKESI senaste nummer av den invandringskritiska veckotidningen National-Zeitung ägnas en hel sida åt situationen i Sverige. Det handlar inte om elaka formuleringar skrivna av bittra motståndare utan om en förvåning att ingenting görs och en frustration å de arma människorna, fotfolkets, vägnar. De arma människorna, det vill säga de som bor i så kallade utsatta områden har ingen att vända sig till.

SD klar vinnare i SCB:s partisympatiundersökning

INRIKESSverigedemokraterna får ett rekordstort stöd i den senaste väljarundersökningen från Statistiska centralbyrån, den högsta siffran som någonsin uppmätts för partiet i motsvarande undersökningar från SCB. Socialdemokraterna sjunker däremot som en sten och får till och med sämre siffror än vad som kunde noteras under kristiden med Håkan Juholt som partiledare.

Polisens nya insikt: Bilder på gärningsmän gör att de kan identifieras av allmänheten

INRIKESUnder hösten har flera gärningsmän identifierats av allmänheten efter att polisen lagt ut efterlysningar på sin hemsida. Nu tänker polisen öka användningen av detta arbetssätt – något som allmänhet och alternativmedier krävt under en längre tid.

Gå till arkivet

Send this to a friend