Skip to Content

Ulf Lundell och Camilla Läckberg har en långvarig konflikt med varandra. Foto: Wikipedia/Larv/Frankie Fouganthin
INRIKES

Camilla Läckberg skrev rashatisk kommentar om vita män – ansvarig förlagschef kallar det humor

Digital utgåva

I mitten av maj skrev den kända deckarförfattaren Camilla Läckberg en hatkommentar på Instagram riktad mot författaren och rockpoeten Ulf Lundell. Kommentaren innehöll både klar rasism och könsförakt. Den kommentaren återgav de stora systemmedierna utan någon som helst uppföljning eller kritiska frågor till Camilla Läckberg, och när Nya Tider når ansvarig chef på Forums bokförlag som ger ut Läckbergs litteratur, kallar han den rasistiska kommentaren för ”humor”.

Publicerad: 23 september, 2019, 19:11

  • Svenska

Läs även

Sedan ett par år har det pågått ett smärre ordkrig mellan deckardrottningen Camilla Läckberg och författaren, tillika rockpoeten, Ulf Lundell, en konflikt som då och då har blossat upp för att sedan lägga sig för ett tag.

I mitten av maj var det åter dags för drabbning. Då släppte nämligen Lundell sin nya roman, Vardagar 2, en uppföljare till den förra boken som kort och gott hette just Vardagar. Precis som i den första boken får många kändisar sig kraftiga örfilar och hårda omdömen. I Vardagar 2 går Ulf Lundell åter till attack mot deckarförfattaren Camilla Läckberg och kallar hennes författarskap för ”en litterär komposthög”.

Rashatisk kommentar om Lundells vita hudfärg och könstillhörighet

Som svar skrev hon en kommentar på sitt Instagram-konto där hon först skrev att hon absolut inte kunde påstå sig vara en beundrare av vad Lundell skriver. Men det slutade inte där. Dessutom lade hon till följande:

”Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också är hem för mannen som gett 'kränkt vit man' ett ansikte”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Hmm..Hur skulle humorn uppfattas om Lundell skrev; “Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också är hem för kvinnan som gett ‘kränkt vit kvinna’ ett ansikte”? Förläggaren kanske inte uppskattar Uffes humor?
    Kan förstå att Läckberg är purken, då Ulf Lundell placerar hennes alster den “litterära komposthögen”?
    Men å andra sidan ger Camilla Läckberg inte så mycket för Ulf Lundells författarskap, så det jämnar nog ut sig? Tror inte U. L. uppfattar sig som kränkt av att bli kallad “vit man”?

Gymnasielags-afghan tafsade på flickor i badhuset

INRIKESNoorallah Sanjar fick tillstånd att stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som drevs igenom förra året. Samtidigt hängde han på Gustavsviksbadet i Örebro där han tafsade på flickor i nedre tonåren.

2 miljoner utrikesfödda i Sverige – etniska svenskar blir snart minoritet

INRIKESEnligt SCB har mängden utrikesfödda nu nått drygt 2 miljoner och det demografiska skiftet – där etniska svenskar utgör en allt mindre del av befolkningen – fortgår med oförminskad takt. Över en tredjedel av Sveriges befolkning är nu av annat ursprung än majoritetsbefolkningen. Slutresultatet av en fortsatt invandring blir att de etniska svenskarna till slut blir en minoritet i sitt eget land, och det är något som sker inom bara några decennier visar flera rapporter.

Stor risk för ekonomisk brottslighet i bostadsrättsföreningar

ANALYSI efterspelet till några uppmärksammade bedrägerier mot bostadsrättsföreningar har Fastighetsägarna låtit Sweco genomföra en undersökning av hur utsatta bostadsrättsföreningar i allmänhet är för ekonomisk brottslighet. Resultatet av undersökningen, som presenterades i en rapport den 1 oktober i år, visar att risken för att utsättas för bedrägerier är mycket stor. Stora brister i den ekonomiska förvaltningen, dålig styrning och bristande engagemang från medlemmarna anges som viktiga riskmoment.

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

INRIKESInte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Samhällskritisk akademiker frihetsberövad av över tio poliser

Det fattades inga polisiära resurser när Stockholmspolisen frihetsberövade, kroppsvisiterade, och i ilfart förde bort den flerfaldigt examinerade akademikern och samhällskritikern Bilyana Martinovski från Arlanda flygplats. Orsaken? Hon var misstänkt för förtal av Kajsa Klein på #jagärhär, men det fick hon inte reda på förrän flera timmar senare.

Göteborgs rånvåg – senaste offret tolv år gammal

INRIKESVarje månad utförs i Göteborg i genomsnitt över 30 personrån, där vanligen både gärningsmän och offer är unga. Hot och våld utövas vid dessa attacker, men bytena begränsar sig till mobiltelefoner och jackor. ”Under ett par års tid har vi haft en ganska kraftig ökning, och det fortsätter”, säger en polischef till Nya Tider.

Rasismen mot vita markägare i Sydafrika tas upp i Sveriges riksdag

INRIKESDen allt mer trängande situationen för vita markägare i Sydafrika kommer att tas upp i Sveriges riksdag. Detta sedan Roger Richtoff och Björn Söder från Sverigedemokraterna uppmärksammat frågan i en fristående motion. Nu vill de att den svenska regeringen agerar för att förmå Sydafrikas regering att stoppa planerna på rasistisk mark­expropriation. Richtoff säger till Nya Tider att motionen är ett sätt att uppmärksamma frågan.

Astrid Lindgrens värld söker barnskådespelare – efterfrågar särskilt ickesvenskar

Inför säsongen år 2020 söker Astrid Lindgrens värld i Vimmerby nya barnskådespelare. I jobbannonsen efterfrågar man särskilt ickesvenska barn som kan ”berika verksamheten” med etnisk och kulturell mångfald. När Nya Tider vill ställa frågor till ansvariga vid temaparken tycks ledningen ha fått kalla fötter och vill inte kommentera jobbannonsen över huvud taget. Diskrimineringsombudsmannen menar dock att detta skulle kunna vara fråga om möjlig diskriminering av svenskar.

Gå till arkivet

Send this to a friend