Armin Laschet, Tysklands näste förbundskansler? Foto: Stillbild Youtube

CDU-ledaren vill utvisa kriminella afghaner

Den som begått brott i Tyskland har förbrukat sin gäststatus, sade Armin Laschet, partiledare för CDU. Brottslingar måste återbördas till sina hemländer, även till Afghanistan påpekade han efter att Seehofer och Söder drivit på. CSU och Bayernplanen står för Unionens progressivitet i valrörelsen.

Armin Laschet ledare för de tyska kristdemokraterna CDU är ministerpresident i Nordrhein-Westfalen och förmodas efter Förbundsdagsvalet kunna tillträda som förbundskansler för hela Tyskland. Efter att ha fått mottaga omfattande kritik och sett sina personsympatier minska avseende ”folkets favoritkansler”, som mäts av parallellt med partisympatierna, så har Unionen (CDU och CSU) redan tidigare i sommar återfått ledningen efter att miljöpartiet en kort tid var största parti.

Under översvämningskatastroferna i mitten av juli var Laschet starkt engagerad för offren och återuppbyggnaden. Men för att bättra på sin popularitet som person måste han också göra lite modigare utspel av det slag som kommer från CSU:s ledande profiler Söder och Seehofer. Den 2 augusti förordade Armin Laschet att kriminella och skurkaktiga invandrare ska utvisas från Tyskland. Dagarna innan hade olika vänsterpolitiker krävt totalt stopp för utvisningar och debattens vågor böljade. Särskilt utvisning av afghaner lyftes fram:

”Vi bevakar situationen i Afghanistan mycket noga. Talibanernas frammarsch och följderna för befolkningen kan vi inte ignorera. Läget fordrar en fortlöpande utvärdering och varsamhet vid utvisningarna” sade Armin Laschet till boulevardtidningen Bild den 2 augusti. Efter den försiktiga inledningen av utspelet slog han sedan till mot flyktingkramarna: ”Men vår linje står fast: Den som straffats i Tyskland har förbrukat sin gästrätt. Vår grundsats nolltolerans mot kriminella tillåter inga undantag. Förbrytare måste konsekvent utvisas, också till Afghanistan”.

Seehofer hade satt ner foten innan

Redan dagen innan hade inrikesministern Horst Seehofer (CSU) sagt ifrån efter att företrädare för SPD och Linke begärt att utvisningar måste stoppas. ”Vi förhandlar redan med Afghanistan om formerna för återupptagna utvisningar av brottslingar”, sade Seehofer till Bild am Sonntag. ”Hur kan man ta ansvar för att brottslingar inte skickas hem till sina hemländer?” var Seehofers frågeställning riktad till godhetsmänniskorna som kräver utvisningsstopp. ”Vi måste även överväga om det finns möjligheter att förstärka [möjligheterna till] frivillig utresa. Om en fängslad slipper en del av sitt straff, reser han kanske självmant hem” föreslog Seehofer. Den 72-årige Horst Seehofer kommer lägga politiken på hyllan efter valet och han försökte stå upp mot Merkel under den värsta flyktingkrisen, men bayrarna blev överkörda av kanslerkansliet i Berlin. Han har också stått för vissa formuleringar som inte uppskattats vänsterut, även den här gången fick han mottaga en del pajkastning och rasismanklagelser. Det var efter en debatt i olika tongivande tidningar där flera vänsterpolitiker, inklusive miljöpartiets manliga språkrör Habeck, uttalat sig om fortsatt stopp för utvisningar till bland annat Afghanistan, som inrikesminister Seehofer gjorde sitt bestämda uttalande. Även liberala FDP:s partiledare Christian Lindner positionerade sig på liknande sätt som Horst Seehofer (CSU). ”Hotfulla riskelement och brottslingar får inte känna sig säkra hos oss”, de måste utvisas ur Tyskland till sina hemländer, sade Lindner.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Fladdermusen som flög iväg

Fladdermusen som flög iväg

🟠 UTRIKES Främst gamla och mycket sjuka har dött i pandemin som har skakat världen i snart två år. Det har funnits en anmärkningsvärd trend att främja iatrogen behandling (där botemedlet är värre än sjukdomen) inklusive överdriven användning av invasiva mekaniska respiratorer och dyra läkemedel med diskutabel effektivitet, som Remdesivir, för att behandla en pandemi som påstås ha skapats av en fladdermus från Wuhan i Kina.

Känd konservativ britt mellan- ­­landade på Arlanda – deporterades

Känd konservativ britt mellan- ­­landade på Arlanda – deporterades

🟠 Nya Tider granskar Kommer du från Storbritannien och har inte gjort PCR-test? Då deporteras du tillbaka – och det spelar ingen roll om du är dubbelvaccinerad och bara ska mellanlanda på väg till ett EU-land som är öppet för dig. Så var det i alla fall tills nyligen då Sverige ändrade reglerna. En av dem som råkat illa ut är den kände brittiske konservative förgrundsgestalten Gregory Lauder-Frost, 70, som skulle resa från Skottland till Litauen, dit han var inbjuden av landets parlament Seimas. I Sverige beslagtogs hans pass och han var inlåst i terminalen i 19 timmar utan mat eller sovplats. ”Jag var svimfärdig”, berättar 70-åringen, som till slut sattes på ett plan till London, 60 mil från Edinburgh.

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.