Skip to Content

Rebell i norra Centralafrikanska republiken. Foto: Wikipedia/hdptcar

Centralafrikanska republiken erhåller ryska vapen

Digital utgåva

En last med ryska vapen anlände under sommaren till Centralafrikanska republiken. Vapnen är avsedda för republikens armé, vilken så småningom, enligt avtal med FN, skall ersätta de FN-trupper som för tillfället upprätthåller vapenvila i landet.

Publicerad: 3 september, 2019, 23:46

  • Svenska

Läs även

En leverans av ryska vapen ankom under augusti månad till Bangui i Centralafrikanska republiken. Det meddelar den franska antiglobalistiska nyhetssajten Réseau International, vilken i sin tur hänvisar till en källa i Nordafrika.

Den ryska vapenleveransen är den andra i ordningen sedan början av året och den första av femton delleveranser av vilka de återstående fjorton uppges kommer att följa under veckorna närmast efter den första.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Mats Loman

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend