Skip to Content

Bild vänster: President Trump vill se lättnader i de restriktioner många delstater infört, eftersom han anser att en nedstängning av samhället gör mer skada än nytta, inte minst för ekonomin och företagens anställda. Foto: Vita Huset. Bild höger: Neel Kashkari, ledamot i Federal Reserve, hävdar att några veckors ”hård nedstängning” är mest gynnsam för ekonomin. Skärmavbild CBS
USA

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

PappersupplaganNya Tider v. 33

Federal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Publicerad: 11 augusti, 2020, 15:32

 • Svenska

Läs även

Neel Kashkari, ordförande för Federal Reserve Bank of Minneapolis och ledamot i USA:s centralbank Federal Reserve, förordade i en intervju i tv-kanalen CBS den 2 augusti en ”riktigt hård nedstängning” av det amerikanska samhället. Detta för att ”rädda ekonomin”.

Han medgav att en sådan nedstängning skulle göra människor frustrerade, men fortsatte:

− Men om vi skulle stänga ned ordentligt under en månad eller sex veckor, skulle vi kunna få ned antalet fall så att våra tester och vår smittspårning faktiskt skulle vara tillräckliga för att kontrollera smittan på det sätt som nu sker i nordost.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Sedan länge har det stått klart att Demokraterna hellre vill att det går åt h-vete med ekonomin, än att Trump blir återvald? Nu får vi svart på vitt att Federal Reserve spelar på D:s planhalva för att sabotera Trumps planer på en ny ämbetsperiod? Desperationen lyser igenom och finansoligarkerna börjar bli panikslagna då valet närmar sig med stormsteg. Det är många som nu frågar sig om inte Covid-19 ingick i en av planerna, tillsammans med BLM och nu kommer Federal Reserve in som en ytterligare fas, för att få Joe Biden till USA:s näste president?

  • LookMoo

   Något sådant går inte att planera.

   Men man kan vara beredd på att utnyttja alla tillfällen som kommer. Efter att man misslyckats med Riksrätt och Ukraina etc. Så började man bli desperat. Normalt vill man ha maskot som framstår som ”god”. I stället fick man nöja sig med en kriminell våldsman.

  • Snappherren

   Verkar som om Kashkari har blankat sina värdepapper.

 • birgerr

  det är inte svårt att förstå vem det är som vill stänga ner usa gliobalisterna jobbar på att få bort trumpen vilket dom gjort under hela hans period i vita huset nu hoppades dom på coronan han får inte vinna en gång till man måste väl ha möjlighet att rätta till när man skrivit fel utan att man blir ifrågasatt

 • samuelafugglas

  Blir det det amerikanska folket som kommer att rensa ut socialisterna?

Snörekord sätts över hela världen

KLIMATETMassiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA.

Ungern och Polen fattar ett betongbeslut

UTRIKES”Detta är ett betongbeslut och kommer inte att ändras!” klargjorde Ungerns premiärministern Victor Orbán när Polens regeringschef Mateusz Mazowiecki under två dagar, den 25-26 november, gästade Budapest. Måndagen den 30 november besökte Victor Orbán Warszawa. Beslutet gäller ländernas suveränitet vid utnämningar av högsta domare till ländernas beslutande rättssystem. När man inom EU kopplade ihop denna ohörsamhet med budgetfrågor blockerade Polen och Ungern hela processen.

Brittiska armén förklarar krig mot vaccinmotståndare – skall övervakas och bekämpas

UTRIKESEnligt tidningen Sunday Times så har den brittiska armén valt att gå i ”krig” mot motståndare till de stundande massvaccineringarna som planeras. Det är den 77:e brigaden, den så kallade DCSU, eller ”Defence Cultural Specialist Unit” som skall övervaka och motverka ”nätpropaganda mot vacciner”.

Israels lönnmord riskerar starta krig

UTRIKESI fredags mördades Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi i en avancerad attack mot en bilkonvoj. Mohsen var en iransk fysiker som ansågs vara ”fadern” till det iranska kärnenergiprogrammet, vilket av Israel hävdas vara ett försök till att skapa kärnvapen. Nu riktar Iran allvarliga hot mot Israel, som av militära experter pekas ut som den troligaste staten skyldig till mordet. Om Iran gör allvar av hoten är risken stor att regionen dras in i ett storkrig – ett krig som Israel sannolikt vill kunna få igång medan Trump ännu är vid makten.

Kyle Rittenhouse frisläppt i väntan på rättegång

USAKyle Rittenhouse, 17-åringen som sköt tre så kal­la­de antifascister i Kenosha, Wisconsin, den 25 augusti, har släppts mot borgen. Hans försvarsadvokater samlade ihop de två miljoner dollar som hade satts som borgenssumma. Rittenhouse står fortfarande anklagad för mord och dråp, men kommer att vara fri i väntan på rättegång.

Spanska regeringen tömmer migrantläger på Kanarieöarna

UTRIKESDe provisoriska anläggningarna i Arguineguín på Gran Canaria är tomma för första gången sedan augusti, men smugglare fortsätter att skicka människor på farliga sjöresor till arkipelagen

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Storbritannien påbörjar: ”Massiv grön återställningsplan”, Nytt skatteförslag: Betala för varje körd mil

STORBRITANNIENStorbritanniens premiärminister Boris Johnson har som en del av en ”Grön revolution” proklamerat slutet för alla bensin- och dieselfordon på önationen, inga nya sådana fordon får säljas från år 2030. För att täcka upp för uteblivna framtida skattein­täkter på runt motsvarande 450 mil­jarder kronor från fossilbränsledrivna fordon så vill finansminister Rishi Sunak redan nu börja pungslå brittiska bilister för varje mil de kör. Detta sker inom ramen för det FN-lanserade begreppet ”Bygga tillbaka bättre” och en tiopunktsplan för Storbritannien som Boris Johnson nu lagt fram. Nya Tider går här igenom den punkt för punkt. Flera länder runt om i världen har beslutat om eller diskuterar samma eller liknande planer.

Gå till arkivet

Send this to a friend