Skip to Content

PREMIÄRMINISTER DANIEL ANDREWS, 48, ses här den 24 augusti lämna chockbeskedet till Victoriaborna att de kan komma att låsas in till september 2021. Bakom honom på väggen står hans regerings motto ”Att förbli åtskilda håller oss samman”, som betraktare påpekat att Orwell skulle vara stolt över. And­rews har sedan beskedet kritiserats hårt och av den borgerliga oppositionen beskrivits bete sig som en ”diktator med storhetsvansinne”. Han är i dag troligen Australiens mest hatade person, men hyllad av en tillsynes omaka allians av systemmedia, kändisar, Antifa och miljardärer. Andrews är regeringschef sedan 2014 i den australiska delstaten Victoria. Premiärministern utses av guvernören i Victoria, som i sin tur utses av drottning Elisabeth II, och är partiledare för det parti som kan säkra en majoritet i det viktorianska delstatsparlamentet. Andrews är partiledare för Australiens arbetarparti (ALP) i Victoria. Partiet är medlem av Socialistinternationalen, har nära band till fackföreningsrörelsen och kan närmast liknas vid svenska Socialdemokraterna. Infällt syns uppifrån och ned Victorias, Kinas och Australiens flaggor. Stillbild: Sky News Australien
AUSTRALIEN

Chockbesked i Australien: Nedstängning kan förlängas till september… 2021

PappersupplaganNya Tider v. 36

Sista veckan i augusti fick de redan hårt prövade australierna i delstaten Victoria beskedet att nedstängningarna, som redan berövat tiotusentals deras inkomst och flera miljoner deras fri- och rättigheter, kan komma att förlängas med ett helt år. Rådande lag tillåter maximalt 6 månader. Lagar och mänskliga fri- och rättigheter kastas lättvindigt överbord i folkhälsans namn, en trend som kan ses globalt de senaste månaderna. Victorias alltmer hatade premiärminister Daniel Andrews visar sig ha ett lika nära förhållande med Kinas kommunistparti, som han är likgiltig till det egna folkets lidande eller det faktum att dödligheten för Covid-19 är mycket låg.

Publicerad: 1 september, 2020, 18:53

  • Svenska

Läs även

Invånarna i Australiens delstat Victoria fick en chock måndagen den 24 augusti då delstatens premiärminister Daniel Andrews meddelade att Victorias pågående undantagstillstånd kan komma att förlängas med tolv månader – ett helt år – efter att det löper ut den 13 september. Många Victoriabor, och då inte minst de i storstaden Melbourne, som låsts in i sina lägenheter, hade med närmast desperation sett fram emot att utegångsförbud och långtgående virusrestriktioner skulle hävas då. Över en miljon i Australien är redan arbetslösa, drygt 300 000 fler än innan nedstängningarna.

Chockbeskedet från delstatsregeringen kom kort efter att en undersökning visat att 70 procent av australierna inte vill ha något vaccin och 75 procent sade sig vara emot obligatoriska, av myndigheterna påtvingade, vaccinationer. Victorias undantagstillstånd infördes den 16 mars och har sedan förlängts var fjärde vecka.

Lagar och demokrati sätts ur spel

För att kunna förlänga undantagstillståndet i ett helt år till, måste nuvarande lag, Public Health and Wellbeing Act (sv: Folkhälso- och välbefinnandelagen) som tillåter max 6 månader rivas upp och ändras, eftersom det i september redan gått ett halvår. Undantagstillstånd ger delstatens premiärminister och myndigheter långtgående befogenheter och för att tredubbla den maximala perioden framförde Andrews som argument att Victoriaborna måste räkna med att ett vaccin inte skulle vara tillgängligt innan nästa år. Därför måste undantagstillståndet och virusrestriktionerna förlängas utöver den nu rådande sexmånadersgränsen menade han.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

UTRIKESPå onsdagsmorgonen den 13 januari meddelade den estniske premiärministern Jüri Ratas (Centerpartiet) att han avgår i svallvågorna av en misstänkt muthärva som berör hans eget parti. Därmed faller regeringen som hittills har bestått av Centerpartiet, det värdekonservativa Isamaa (Fosterlandet) samt det nationalkonservativa EKRE.

Big Tech konsoliderar sin makt genom att angripa motståndare

UTRIKESFlera av de största internetföretagen har gått samman för att försöka krossa en snabbväxande konkurrent till dem under förespeglingen att man motverkar ”uppmaningar till våld”. Det rör sig om den sociala medieplattformen Parler. Medan Amazon stängde ner deras servrar plockade Google och Apple bort appen från sina tjänster. Kritiker till agerandet menar att det sker för att behålla en monopolställning bland sociala medier, som alla gör stora inskränkningar av yttrandefriheten baserat på användarens politiska åsikter. Parler tar däremot tydlig ställning för yttrandefrihet och används främst av konservativa i USA.

Tyskland fortsatt nedstängt

UTRIKESFörbundskansler Angela Merkel beslutade häromdagen att utvidga och förlänga nedstängningen av det tyska samhället, då regeringens test-strategi visat att coronaviruset, trots den stränga restriktionspolitiken, fortsatt breder ut sig.

Zimbabwe vill betala kompensation till fördrivna vita farmare

UTRIKESZimbabwes regering säger sig nu vilja kompensera de vita farmare som fördrevs från sina ägor under den förre presidenten Robert Mugabes styre. Landet har dock inte råd att betala utan kommer att vända sig till internationella finansiärer för att få ihop pengarna.

Påven: Rätten att äga privat egendom saknar stöd i kristen tradition, WEF: ”Du kommer ingenting äga och du kommer att vara lycklig”

UTRIKESI månadsskiftet november-december gjorde påven ett utspel som beskrivits som chockerande av många. Han hävdade att kristendomen inte stödjer rätten till att äga ett eget hem. Det ledde till förvånade och upprörda reaktioner, där flera påtalade att den som tvingas hyra eller tigga tak över huvudet aldrig kan vara fri. Nya Tider kan här avslöja att påvens uttalande ligger i linje med de planer globalisteliten sedan länge diskuterat och även mer eller mindre tydligt kommunicerat med allmänheten, något som gått de flesta förbi. Vi presenterar bland annat World Economic Forums 8-punktsvison för 2030. Dessa världsomvälvande planer börjar på olika sätt materialisera sig nu, bland annat i Kina.

Facebook ska radera hat mot svarta, men inte mot vita eller män

CENSURFöretaget Facebook, som länge har använt maskininlärning och artificiell intelligens för att automatiskt identifiera och radera vissa uttalanden på sin sociala plattform, ska hädanefter göra ett undantag för kränkningar som riktas mot män eller vita. Som skäl uppges att hat som riktas mot andra grupper är mer skadligt.

Vårdpersonal vägrar Covid-19-vaccination

UTRIKESKaliforniens hälso- och sjukvårdspersonal är inte särskilt entusiastiska över de nya Coronavaccinerna – mer än hälften av den behandlande medicinska personalen på ett sjukhus har sagt ”nej”. Även i Tyskland och Frankrike kan liknande fenomen observeras.

Wikileaks grundare Julian Assange utlämnas inte till USA – för tillfället

UTRIKESWikileaks grundare Julian Assange kan inte utlämnas till USA, har en domstol i London beslutat. Domaren blockerade begäran på grund av oro över Assanges psykiska hälsa och risken för självmord i USA. USA har meddelat domstolen sin avsikt att överklaga beslutet.

Gå till arkivet

Send this to a friend