Skip to Content

PREMIÄRMINISTER DANIEL ANDREWS, 48, ses här den 24 augusti lämna chockbeskedet till Victoriaborna att de kan komma att låsas in till september 2021. Bakom honom på väggen står hans regerings motto ”Att förbli åtskilda håller oss samman”, som betraktare påpekat att Orwell skulle vara stolt över. And­rews har sedan beskedet kritiserats hårt och av den borgerliga oppositionen beskrivits bete sig som en ”diktator med storhetsvansinne”. Han är i dag troligen Australiens mest hatade person, men hyllad av en tillsynes omaka allians av systemmedia, kändisar, Antifa och miljardärer. Andrews är regeringschef sedan 2014 i den australiska delstaten Victoria. Premiärministern utses av guvernören i Victoria, som i sin tur utses av drottning Elisabeth II, och är partiledare för det parti som kan säkra en majoritet i det viktorianska delstatsparlamentet. Andrews är partiledare för Australiens arbetarparti (ALP) i Victoria. Partiet är medlem av Socialistinternationalen, har nära band till fackföreningsrörelsen och kan närmast liknas vid svenska Socialdemokraterna. Infällt syns uppifrån och ned Victorias, Kinas och Australiens flaggor. Stillbild: Sky News Australien
AUSTRALIEN

Chockbesked i Australien: Nedstängning kan förlängas till september… 2021

PappersupplaganNya Tider v. 36

Sista veckan i augusti fick de redan hårt prövade australierna i delstaten Victoria beskedet att nedstängningarna, som redan berövat tiotusentals deras inkomst och flera miljoner deras fri- och rättigheter, kan komma att förlängas med ett helt år. Rådande lag tillåter maximalt 6 månader. Lagar och mänskliga fri- och rättigheter kastas lättvindigt överbord i folkhälsans namn, en trend som kan ses globalt de senaste månaderna. Victorias alltmer hatade premiärminister Daniel Andrews visar sig ha ett lika nära förhållande med Kinas kommunistparti, som han är likgiltig till det egna folkets lidande eller det faktum att dödligheten för Covid-19 är mycket låg.

Publicerad: 1 september, 2020, 18:53

 • Svenska

Läs även

Invånarna i Australiens delstat Victoria fick en chock måndagen den 24 augusti då delstatens premiärminister Daniel Andrews meddelade att Victorias pågående undantagstillstånd kan komma att förlängas med tolv månader – ett helt år – efter att det löper ut den 13 september. Många Victoriabor, och då inte minst de i storstaden Melbourne, som låsts in i sina lägenheter, hade med närmast desperation sett fram emot att utegångsförbud och långtgående virusrestriktioner skulle hävas då. Över en miljon i Australien är redan arbetslösa, drygt 300 000 fler än innan nedstängningarna.

Chockbeskedet från delstatsregeringen kom kort efter att en undersökning visat att 70 procent av australierna inte vill ha något vaccin och 75 procent sade sig vara emot obligatoriska, av myndigheterna påtvingade, vaccinationer. Victorias undantagstillstånd infördes den 16 mars och har sedan förlängts var fjärde vecka.

Lagar och demokrati sätts ur spel

För att kunna förlänga undantagstillståndet i ett helt år till, måste nuvarande lag, Public Health and Wellbeing Act (sv: Folkhälso- och välbefinnandelagen) som tillåter max 6 månader rivas upp och ändras, eftersom det i september redan gått ett halvår. Undantagstillstånd ger delstatens premiärminister och myndigheter långtgående befogenheter och för att tredubbla den maximala perioden framförde Andrews som argument att Victoriaborna måste räkna med att ett vaccin inte skulle vara tillgängligt innan nästa år. Därför måste undantagstillståndet och virusrestriktionerna förlängas utöver den nu rådande sexmånadersgränsen menade han.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • LookMoo

  Val eller folkomröstning kan man absolut inte hålla.. precis som i Kina.

 • Esse Non Videri

  Covid-19 är en planterad opinionsbildningskuliss för att skyla över och dölja det ekonomiska haveriet som nu står inför dörren. Det valutafinansiella systemet är globalt överskuldsatt och skuldmättat och därför har man stängt ner alla länder. Det finns mer skulder än vad det finns pengar och nu bärs inte längre systemet. För mycket av den cirkulerande penningmängden i realekonomin går åt till att försörja räntekostnaden för tidigare skapade pengar som alltså är enskilt kontrollerad räntebelastad skuld. Ränta är en funktion över tid som gör att skulderna växer och bankerna måste därför hålla igång lånetakten på de digitala pengar som tillförs när stat, landsting, kommuner, företag eller privatpersoner skuldsätter sig. Skuldexpanderingen håller igång systemet men räntan käkar upp alla nya pengar som skapas. Svårare än så är det inte.

  Privata affärsbanker – Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken – skapar sedan kreditavregleringen 1985 pengar ur tomma luften när samhället skuldsätts via lån. Det som ej skapas vid lånetillfället är räntekostnaden vilket innebär att det finns ett evigt ökande underskott som växer tills det finansiella systemet når skuldmättnadspunkten. När detta sker sugs skulderna som vi använder som betalningsmedel ut ur realekonomin och återvänder till den finansiella delen av ekonomin där krediterna skapades. Eftersom bankernas räntebelastade krediter styr den ekonomi som kontrollerar politiken kan de fortsätta plundra samhället på fastigheter, mark, naturresurser och företag så att allt färre kan berika sig på allt fler människors bekostnad. Problemet ligger i att systemet med pengar för handel med varor och tjänster inte kontrolleras av staten – det kontrolleras av privata vinstmaximerande banker och globalist-familjerna som äger dem.

  Skuldmättnad uppstår vid en specifik punkt, när mer än 50% av varje nyskapad kredit går tillbaka till den finansiella delen av ekonomin. Ju mer krediter som skapas under ett skuldmättat tillstånd, desto mer kommer den finansiella belastningen att öka. Systemet befinner sig i en feedback-loop som blir värre för varje ny kredit som skapas, eftersom den finansiella kostnaden för skulden överstiger den produktiva delen. Med andra ord, när den punkten är passerad tillför varje nyskapad kredit mer finansiell belastning än produktiv nytta, eftersom mer än hälften av den nya krediten går till att täcka tidigare finansiella (icke-produktiva) kostnader. En ekonomi som har nått skuldmättnadspunkten och därmed inträder i skuldmättnad, kan rent matematiskt inte ta sig ur denna situation utan en finansiell kollaps eller reformåtgärder.

  • Maja Dacke

   Wow, det är därför som ingen låntagare ska börja amortera, eller hur?

   Men hur går det med quantumsystemet son lär har börjat röra på sig?

 • burnedout

  Australien är en kontinent som ingâr i Kinas geopolitiska expansionsplaner. Kinas och FNs korrumperande inflytande över landets politiker är pâtaglig.

Snabbfärja till Rügen startade den 17 september

UTRIKESStena Line fruktade sanktioner och lade ner en traditionsrik färjelinje när USA-senatorer uttalade förbannelser över Nordstream 2 och Sassnitz färjehamn. Svenska Pommern har varit helt avskuret från Sverige och turismen drabbas. Coronanedstängningar och olönsamma spritshoppare blev Stena Lines officiella förklaring och delstatsregeringen i Mecklenburg –Vorpommern rasade mot det svenska rederiet. Istället startade ett tyskt rederi snabbkatameranen Skane Jet till Ystad – under hösten endast på prov.

Knivattack i Paris utanför Charlie Hebdos gamla kontor

UTRIKESFranska medier uppger att ett knivdåd har skett i Paris i förmiddags. Ögonvittnen talar om minst fyra skadade, varav två allvarligt. Enligt uppgift skall det ha rört sig om ett macheteliknande vapen, och offren skall ha huggits i ansiktet och i huvudet.

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Gå till arkivet

Send this to a friend