Skip to Content

Stefan Löfven har motvilligt gått med på en kommission. Foto: Stillbild Youtube
KRÖNIKA

Coronakommission – om några år, säger Löfven

Digital utgåva

Det förfaller ytterst angeläget att undersöka vad som gick fel i Sveriges coronabekämpning. Ty att det i jämförelse med andra EU-länder är ett kapitalt misslyckande kan redan nu konstateras. Att vänta med en genomgripande undersökning i någon sorts morbid väntan på att omvärldens dödstal skall öka till svensk nivå är förkastligt. Men det ville ju Stefan Löfven. Bara detta motstånd mot en kommission talar ju ett tydligt språk om dåligt samvete.

Publicerad: 22 juli, 2020, 17:20

  • Svenska

Läs även

Han har visserligen till slut gått med på att tillsätta en kommission. Men ytterst motvilligt och med krav på att även personer med politisk anknytning skall kunna ingå bland experterna och att resultatet skall offentliggöras först två månader efter nästa val, något som oppositionen dock lyckades stoppa. Tydligare än så kan man inte visa att regeringsmakten går före allt annat och skall försvaras till varje pris. Även om det nu kostar livet för äldre medborgare och sedan länge tryggheten i vardagen för hela folket i mångkulturens utopiska folkhem.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Tacka fan för att Löfven inte vill ha en politisk fristående utredning om tillståndet på äldreboenden och sjukhem? Vi kan bara jämföra med våra grannländer (Norge, Finland) för att förstå om – varför? Det är många i vårt land som anser att det som händer och sker på våra äldreboenden är rent kriminellt, eller rättare ett brott emot mänskligheten. Därför bör en fristående utredning göras, fri från politiska rättningar och ”missförstånd” som annars är det vanliga sättet att sopa allt under mattan? I denna process emot stat/kommun måste alla som mist en anhörig (sjukhem, äldreboende) komma till tals och där alla frågor måste besvaras. Vi torde nog likna denna utredning, snarare som en ”Nürnberg process” och inte bakom lyckta dörrar. Skadeståndskraven från anhöriga som mist en mor, far, nära släkting kommer att vara i miljardklassen och advokaterna som för deras talan bör inte hämtas från den svenska sidan, utan internationell. Den här tribunalen är av stort internationellt intresse där inget spel under bordet kan komma ifråga. Det är stor risk för det om Stefan Löfven får bestämma utgångsläget.

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

KRÖNIKAI en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETIngen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Demokrati förutsätter kapitalism

KRÖNIKA

Farlig kunskap?

LEDAREKunskap är makt, sägs det. Men för vissa är den uppenbarligen farlig.

Gå till arkivet

Send this to a friend