Skip to Content

Behöver Sverige utländska bärplockare, när det finns hundratusentals människor i landet som får bidrag och som skulle kunna sättas i arbete? På fotot bärplockare i uppländska Mehedeby. Foto: Nya Tider
OPINION: TOMMY ULMNÄS

Coronakrisen kan få svensken att vakna

PappersupplaganNya Tider v. 30

Det går emot allt förnuft att göra undantag i reserestriktionerna för bärplockare och annan okvalificerad arbetskraft, samtidigt som det finns hundratusentals i Sverige som går på bidrag. Pandemin kan bli en väckarklocka för att helt göra om bidragssystemet och börja kräva motprestationer. Det menar veckans debattör Tommy Ulmnäs, som arbetat som kommunjurist i 35 år och även varit kommundirektör i två kommuner.

Publicerad: 22 juli, 2020, 11:23

 • Svenska

Läs även

Som jag skrivit tidigare i artiklar och böcker så ska svensken alltid ha facit i hand innan något kan göras. Katastrofen måste vara ett faktum innan någon form av verklig åtgärd sätts in.

I Sverige råder således någon slags konsensus, att bara för att vi bor i Sverige så kan inget hända oss. Det är precis som Titanicsyndromet: Fartyget lutar redan 15 grader och det forsar in iskallt vatten i de nedre delarna av fartyget. De privilegierade på de övre däcken vill inte störas av några varningar, framför allt inte till desserten och när musiken spelar upp till dans.

Coronaepidemin har fått oss att raskt vakna upp, åtminstone en stor del av befolkningen. Det finns som vanligt folk som är resistenta mot fakta och som utgör de verkliga bromsklossarna för nödvändig förändring. Många av dagens unga som högaktningsfullt struntar i anbefallda rutiner för umgänge i vårt lands nuvarande situation är en sådan hämmande faktor för landets nödvändiga förändring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Att “tvinga ut bidragstagare i jordbrukssektorn, järnvägsbyggande, renoveringsarbeten, bostadsbyggande, vägarbeten norr om Dalälven…” fungerar endast om dessa har någon form av utbildning? Alla svenskar som arbetar inom dem nämnda sektorerna är utbildade inom sitt område. Vad kan en alfabet åstadkomma på en svensk arbetsplats där det ställs krav på kunnighet och – svenska språket? Vi har äldrevården som skräckexempel och samma resultat skulle uppnås genom att släppa in dessa där det ställs krav på kunnande? Om vi talar om 1800 tal där det räckte bra med korp, spett, hacka och spade hade det kanske fungerat bättre, men inte i dagens svenska samhälle.

 • samuelafugglas

  Varför vågar ingen säga det rakt ut. Svenska folket har blivit bestulna på EGENDOMSRÄTTEN!!!
  I RF 2 kap. 15 par. har inskrivits det vulgärsocialistiska ordet ALLEMANSRÄTT som utsläcker all enskild rätt att disponera egendom.
  Vad får svenska folket för ALLEMANSRÄTTEN?
  En nation ett folk i total upplösning som inte kommer att kunna försörja sig ens med livsmedel.

 • birgerr

  det där uttalandet blir väl hets mot folkgrupp att bidragstagarna skulle behöva jobba måste ju bli HMF

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

EU-motståndet ökar – 150 000 svenskar har svängt

EUROPEISKA UNIONENDet svenska EU-motståndet har de senaste åren varit på en historiskt låg nivå, men nu ökar det återigen. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som i juni presenterade sin stora EU-undersökning. Jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan ökar EU-motståndet med omkring två procentenheter. Fortfarande är dock en majoritet av svenskarna, 57 procent, för EU-medlemskapet. Nya Tider har talat med Johan Eklund, chef för enheten för demokratistatistik på SCB, som säger att det kan vara ett trendbrott.

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Gå till arkivet

Send this to a friend