Skip to Content

Anders Bergstedt Pensionerad kriminalpolis, numera samhällsdebattör. Foto: Privat
KRÖNIKA

Coronaviruset avslöjar globaliseringens svagheter

PappersupplaganNya Tider v. 12

Globaliseringen som skulle leda till ett jämställt paradis på jorden har istället blivit ett hot mot vår existens. Det har ingen räknat med.

Publicerad: 21 mars, 2020, 12:31

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Anders Bergstedt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  “Globaliseringen leder till ett paradis på jorden”? Jo, för oligarker/globalister skulle det blivit det, men för det arbetande folket – knappast. Att flytta företag från höglöneländer till låglöneländer, för att sedan sälja produkten tillbaka till höglöneländer, främjar inte investeringar i dessa? Målsättningen för globalisterna är att kunna konkurrera med så låga löner som möjligt och ett sätt är importera “billig” arbetskraft och det går bäst genom att upplösa arbetsrätten. Idag ser vi förödande konsekvenser av sådan politik? Våra gränsportar står öppna och in väller analfabeter som kommer att leva på socialbidrag hela sitt liv? Vi får ett ekorrhjul där företag flyttar från landet av brist på högutbildade, som ser sig tvingade att flytta p.g.a. för få jobb som passar den kvalificerade utbildningen. Med tiden blir vårt land mer likt invällarnas länder och fattigdomen står för dörren och då är det för sent att säga – är du nöjd nu?.

 • RL, Vallentuna

  Om man har en seriös och förtroendefull relation med sina grannländer minimerar man risken för krig.
  Det var vansinnigt av (S) att tvinga bort de småskaliga jordbruken.
  Lika knasigt som att ständigt centralisera allting.
  Ang virus och bakterier uppstår dessa i industriell uppfödning av djur. Nötkreatur vandrar runt inomhus i en sörja av bajs och kiss , får sår som inte kan läka , miljoner grisar lever i förhållanden ,- som får dödsläger vi hört talas om -att verka trivsamma, fjäderfä packade i burar osv….dessa arma krakar till djur proppas fulla med antibiotika för att inte dö. !!
  Det är därför vi människor börja bli immuna mot antibiotika.
  Djur som skall bli mat skall leva ett naturligt liv i friska luften . Problemet är att det bara är vi i väst har hörsammat ideer om familjeplanering. Med en mindre befolkning går det inte år så mycket mat , -och djuren kan leva ett naturligt liv .
  På det 1950-60 tal som jag minns hade Sverige 6 milj. invånare och att hålla djur inomhus fanns inte på kartan.
  Maten tog en större del av kassan..men vi hade iaf ett bättre liv.

Sverige behöver en kulturrevolution mot ungdomsbrott

KRÖNIKA

Sveriges hantering visar föraktet mot de äldre

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSpridda kommentarer i debatten antyder det som de svenska myndigheternas agerande visar i praktiken: Äldre ses inte som medborgare värda att skydda. Sverige utmärker sig nu genom den nonchalanta inställningen till coronavirusets framfart, men acceptansen för smittspridning säger också något om vår inställning till den äldre delen av befolkningen. Principen verkar vara att så länge främst personer som lämnat arbetsmarknaden dör, är det ett pris värt att betala.

Sverige och Ungern – en fallstudie i individualistisk kontra nationalistisk virushantering

OPINION: ERIK ALMQVISTEfter ett blodigt 1900-tal med två världskrig, våldsamma revolutioner och över fyra decennier av kommunistisk ockupation är ungrarna vana att hantera nationella kriser och utmaningar. Man vet hur man stålsätter sig, går samman och underordnar sig allmänintresset. Kanske blir coronavirusets 2020 året då även svenskarna får lära sig vikten av dessa dygder – den hårda vägen. Det berättar Erik Almqvist, före detta riksdagsman för Sverigedemokraterna, numera bosatt i Ungern.

Samhällsansvaret som försvann

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSkulle du riskera ditt liv för andra som bor i Sverige? Skulle de göra det för dig? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, ställer saker på sin spets när han resonerar kring samhällspåfrestningar och jämför offerviljan i det homogena Japan med plundringsvågen i det mångkulturella Louisiana. Vilken väg väljer Sverige?

Vad mobilzombie-föräldrar lär sina barn: Du är ingen

OPINION: JULIA CAESARÖverallt ser vi dem: människor som går omkring som fjärrstyrda zombies, oavbrutet fjättrade vid en mobiltelefon i handen. Det gäller även föräldrar som är tillsammans med sina barn. Mobilstirrandet är en form av missbruk, och det skadar barnets utveckling. All tidig utveckling sker i samspelet mellan barn och föräldrar. Utan ett ”du” kan inget ”jag” bli till.

Mutor till migranter för att återvända hem: En halvmesyr vi kan vara utan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEU ska erbjuda migranter i flyktingläger på de grekiska öarna 2 000 euro, drygt 20 000 kronor, för att återvända till sina hemländer. Det är en patetisk halvmesyr som inte går att motivera vare sig moraliskt eller praktiskt.

Coronahaveriet – Handlings­förlamning utan facit i hand!

KRÖNIKAMed snigelfart, vankelmod och beslutsångest som främsta redskap vid katastrofer agerar våra politiskt valda företrädare utifrån ett mångårigt mönster – katastrofen ska vara fullbordad innan ett resolut agerande kan åstadkommas. Att vara ute i förebyggande syfte finns inte på kartan.

Avskaffa stödområdena – låt glesbygden få behålla sina rikedomar

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend