Skip to Content

Anders Bergstedt Pensionerad kriminalpolis, numera samhällsdebattör. Foto: Privat
KRÖNIKA

Coronaviruset avslöjar globaliseringens svagheter

PappersupplaganNya Tider v. 12

Globaliseringen som skulle leda till ett jämställt paradis på jorden har istället blivit ett hot mot vår existens. Det har ingen räknat med.

Publicerad: 21 mars, 2020, 12:31

  • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Anders Bergstedt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    “Globaliseringen leder till ett paradis på jorden”? Jo, för oligarker/globalister skulle det blivit det, men för det arbetande folket – knappast. Att flytta företag från höglöneländer till låglöneländer, för att sedan sälja produkten tillbaka till höglöneländer, främjar inte investeringar i dessa? Målsättningen för globalisterna är att kunna konkurrera med så låga löner som möjligt och ett sätt är importera “billig” arbetskraft och det går bäst genom att upplösa arbetsrätten. Idag ser vi förödande konsekvenser av sådan politik? Våra gränsportar står öppna och in väller analfabeter som kommer att leva på socialbidrag hela sitt liv? Vi får ett ekorrhjul där företag flyttar från landet av brist på högutbildade, som ser sig tvingade att flytta p.g.a. för få jobb som passar den kvalificerade utbildningen. Med tiden blir vårt land mer likt invällarnas länder och fattigdomen står för dörren och då är det för sent att säga – är du nöjd nu?.

Samhällsansvaret som försvann

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSkulle du riskera ditt liv för andra som bor i Sverige? Skulle de göra det för dig? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, ställer saker på sin spets när han resonerar kring samhällspåfrestningar och jämför offerviljan i det homogena Japan med plundringsvågen i det mångkulturella Louisiana. Vilken väg väljer Sverige?

Vad mobilzombie-föräldrar lär sina barn: Du är ingen

OPINION: JULIA CAESARÖverallt ser vi dem: människor som går omkring som fjärrstyrda zombies, oavbrutet fjättrade vid en mobiltelefon i handen. Det gäller även föräldrar som är tillsammans med sina barn. Mobilstirrandet är en form av missbruk, och det skadar barnets utveckling. All tidig utveckling sker i samspelet mellan barn och föräldrar. Utan ett ”du” kan inget ”jag” bli till.

Mutor till migranter för att återvända hem: En halvmesyr vi kan vara utan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEU ska erbjuda migranter i flyktingläger på de grekiska öarna 2 000 euro, drygt 20 000 kronor, för att återvända till sina hemländer. Det är en patetisk halvmesyr som inte går att motivera vare sig moraliskt eller praktiskt.

Coronahaveriet – Handlings­förlamning utan facit i hand!

KRÖNIKAMed snigelfart, vankelmod och beslutsångest som främsta redskap vid katastrofer agerar våra politiskt valda företrädare utifrån ett mångårigt mönster – katastrofen ska vara fullbordad innan ett resolut agerande kan åstadkommas. Att vara ute i förebyggande syfte finns inte på kartan.

Avskaffa stödområdena – låt glesbygden få behålla sina rikedomar

KRÖNIKA

Lyssnar någon fortfarande på Tegnell?

LEDARE”Det är en hat- och mobbningskampanj i sociala medier mot mig just nu som jag tycker är väldigt otrevlig”, säger Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet den 5 mars. Vi tittar på några uttalanden för att se om kritiken är befogad.

Superidioternas paradis

OPINION: TOMMY ULMNÄSSamhällskontraktet mellan medborgare och politiker har ensidigt brutits av politikerna. Många av de politiker som styr vårt land är dessutom fostrade i den svenska flumskolan och saknar därmed helt förankring i Sveriges historia, traditioner och kultur. De har därför ingen aning om vad de ska besluta om. Bilden av Sverige som ett ”superidioternas paradis” är helt korrekt, menar veckans debattör Tommy Ulmnäs.

Hur får man ner antalet smittade? Man slutar testa!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet låter som ett skämt, men det är precis vad Sverige nu gör. I Region Stockholm har man beslutat att sluta testa personer, även om de uppvisar symptom. Det finns dock en viss logik bakom de till synes förvirrade besluten, som jag ska försöka skissa i denna ledare.

Gå till arkivet

Send this to a friend