Skip to Content

Anders Bergstedt Pensionerad kriminalpolis, numera samhällsdebattör. Foto: Privat
KRÖNIKA

Coronaviruset avslöjar globaliseringens svagheter

PappersupplaganNya Tider v. 12

Globaliseringen som skulle leda till ett jämställt paradis på jorden har istället blivit ett hot mot vår existens. Det har ingen räknat med.

Publicerad: 21 mars, 2020, 12:31

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Anders Bergstedt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  ”Globaliseringen leder till ett paradis på jorden”? Jo, för oligarker/globalister skulle det blivit det, men för det arbetande folket – knappast. Att flytta företag från höglöneländer till låglöneländer, för att sedan sälja produkten tillbaka till höglöneländer, främjar inte investeringar i dessa? Målsättningen för globalisterna är att kunna konkurrera med så låga löner som möjligt och ett sätt är importera ”billig” arbetskraft och det går bäst genom att upplösa arbetsrätten. Idag ser vi förödande konsekvenser av sådan politik? Våra gränsportar står öppna och in väller analfabeter som kommer att leva på socialbidrag hela sitt liv? Vi får ett ekorrhjul där företag flyttar från landet av brist på högutbildade, som ser sig tvingade att flytta p.g.a. för få jobb som passar den kvalificerade utbildningen. Med tiden blir vårt land mer likt invällarnas länder och fattigdomen står för dörren och då är det för sent att säga – är du nöjd nu?.

 • RL, Vallentuna

  Om man har en seriös och förtroendefull relation med sina grannländer minimerar man risken för krig.
  Det var vansinnigt av (S) att tvinga bort de småskaliga jordbruken.
  Lika knasigt som att ständigt centralisera allting.
  Ang virus och bakterier uppstår dessa i industriell uppfödning av djur. Nötkreatur vandrar runt inomhus i en sörja av bajs och kiss , får sår som inte kan läka , miljoner grisar lever i förhållanden ,- som får dödsläger vi hört talas om -att verka trivsamma, fjäderfä packade i burar osv….dessa arma krakar till djur proppas fulla med antibiotika för att inte dö. !!
  Det är därför vi människor börja bli immuna mot antibiotika.
  Djur som skall bli mat skall leva ett naturligt liv i friska luften . Problemet är att det bara är vi i väst har hörsammat ideer om familjeplanering. Med en mindre befolkning går det inte år så mycket mat , -och djuren kan leva ett naturligt liv .
  På det 1950-60 tal som jag minns hade Sverige 6 milj. invånare och att hålla djur inomhus fanns inte på kartan.
  Maten tog en större del av kassan..men vi hade iaf ett bättre liv.

Österrikes tidigare vicekansler: ”Vill återskapa frihetens sanna värden”

INTERVJU: Heinz-Christian StracheHeinz-Christian Strache, Österrikes tidigare vicekansler och under lång tid partiledare för Frihetspartiet (FPÖ), berättar om sina framtida planer i en exklusiv intervju. Hans nya parti kommer att börja med att ställa upp i lokalvalen i Wien som skulle ha hållits tidigare i år men skjutits upp.

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentalise­rings­verket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Gå till arkivet

Send this to a friend