Skip to Content

Varför är dödligheten så hög i Sverige jämfört med länder i vår omgivning? Foto: Pixabay/Sabine van Erp
KRÖNIKA

Corontän – men vad får vi veta?

Digital utgåva

Jag är 80 år och i riskgruppen. Dock inte på äldreboende som ju beskrivs som vår tids ättestupa. Nu dyker det också upp allt fler skrämmande exempel på hur gamla felbehandlas på sjukhusen. Där närstående måste ta strid med läkare som behandlar deras föräldrar. Det finns exempel på att läkare startar palliativ vård utan att ens ha träffat patienten!

Publicerad: 2 juni, 2020, 18:25

  • Svenska

Läs även

Jag är naturligtvis, liksom mina barn, väldigt orolig. Särskilt som jag får en smygande känsla av att ansvariga undanhåller en del besvärande sanningar. Att Sverige har väldigt mycket högre dödlighet än andra länder tycker jag att man försöker dölja med siffergymnastik på politikers vis. Sverige har faktiskt flest dödsoffer per capita i världen.

Den senaste tiden har i jämförbara länder dödstalen handlat om enstaka fall och i flera länder har man inte haft coronarelaterade dödfall alls på senare tid. Våra grannländer har tiofalt färre offer. Något är misstänkt konstigt. När omvärlden öppnar sina gränser gäller det inte för svenskar. Vi är inte välkomna någonstans. Till och med vänstern i England kritiserar nu vår regering för diktaturfasoner och nyhetsmanipulation.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Mr. Bilbo

    Att vänta med att utvärdera och ev. ändra på strategin är tydligen omöjligt i Sverige fast vi har så uselt skydd för de äldsta. Hemlighetsmakeri, stelbenthet och total brist på ödmjukhet präglar regeringen och berörda myndigheter.

  • birgerr

    den väljargrupp som S stött sig på under hela 19 hundratalet var inte intressant längre nu är det nya grupper som gäller ett syniskt spel med människor

  • burnedout

    Du tillhör samma generation som konstnären Peter Tillberg, han som i början av 70-talet mâlade tavlan med kultstatus: ”Blir du lönsam, lille vän?” Den dystopiska bilden som visar ett dâtida blekt upplyst klassrum med radvis av smâ ”uppsträckta ljus” (utom en elev). Kanske har du varit en av de ”lönsamma” under ditt produktiva liv. Nu när du inte längre, som skattesubjekt eller skatteobjekt, har nâgot av materiellt värde att tillföra har du inte heller längre ett existensberättigande. Det är signalen du fâr frân det samhälle i vilket du sannolikt, som sâ mânga andra, pliktskyldigt öst in dina pengar i. Svaret pâ din frâga i rubriken blir ju: Ju mindre du vet, desto bättre” för oss.

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentalise­rings­verket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend