Skip to Content

SENSATIONELLA UPPGIFTER FRÅN CDC, USA:s folkhälsomyndighet, fick nästan ingen uppmärksamhet i medierna efter att de släpptes den 26 augusti. När president Trump försökte förmedla de viktiga uppgifterna i en retweet så raderades den snabbt av Twitter. Foto: CDC Infälld bild: Modell av coronavirus.
COVID-19

Covid-19 enda dödsorsak för endast 6 procent av alla påstått pandemidöda

PappersupplaganNya Tider v. 37

USA:s folkhälsomyndighet CDC släppte nyligen en uppdatering som visar att 94 procent av alla amerikaner som officiellt påstås ha avlidit på grund av Covid-19 i genomsnitt hade 2,6 andra bidragande diagnoser eller till och med dödsorsaker. Detta framkommer en månad efter att det i Storbritannien avslöjats att de som en gång testat positivt sedan registrerats som avlidna i Covid-19 – oaktat hur långt senare eller av vilka skäl de sedan avled. Samtidigt tillkännages det nu att 90 procent av alla som testar positivt troligen inte ens har viruset, vilket kan förklara att just 90 procent sedan augusti rapporteras vara asymtomatiska. Trots dessa sensationella avslöjanden fortsätter samhällsförstörande nedstängningar och restriktioner runt om i världen som om inget hänt.

Publicerad: 9 september, 2020, 14:14

 • Svenska

Läs även

Lördagen den 26 augusti uppdaterade USA:s nationella folkhälsomyndighet Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sin hemsida. En sensationell uppgift gick då att läsa; av alla som officiellt avlidit av Covid-19 i USA, vilket den 2 september uppgavs vara nästan 190 000 personer, så var det egentligen bara 6 procent som inte haft en eller flera andra allvarliga sjukdomstillstånd eller dödsorsaker.

De övriga 94 procenten hade dessutom i snitt 2,6 (sic!) andra sjukdomstillstånd eller dödsorsaker. Många häpnade över nyheten och väntade på att det politiska och mediala etablissemanget i USA och kanske även omvärlden, inte minst de länder som totalförstört sin ekonomi och befolknings liv genom drakoniska virusrestriktioner, skulle ta upp den och omedelbart ändra sina riktlinjer och häva de nedstängningar som förlamat världen. Men det enda som hördes från världens ledare var en retweet av nyheten från president Donald Trump, som skrev:

Denna vecka har CDC i tysthet uppdaterat Covid-talen och medger att endast 6% av alla 153 504 registrerade dödsfall faktiskt beror på Covid.
Det blir 9 210 döda. Övriga 94% hade 2-3 andra allvarliga sjukdomstillstånd och den absoluta majoriteten var mycket gamla.

Tweeten raderades av Twitter. Den nästan totala tystnaden var öronbedövande.

Nyheten är på intet sätt unik för USA, utan det har i otaliga länder framkommit att siffrorna för Covid-19 är grovt överdrivna. Ett exempel är Storbritannien där landets hälsominister Matt Hancock i juli efterlyste en utredning gällande dödstalen för Covid-19. Detta efter att det avslöjats att de som någon gång testat positivt för coronaviruset sedan gavs det som dödsorsak – oavsett hur långt efter testet eller på vilket sätt de avled. Skottland och Nordirland nöjde sig med att ”bara” göra så upp till 28 dagar efter testet. Den häpnadsväckande skandalen gavs knappt något utrymme alls i systemmedia och samma sker nu återigen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Christopher Pedersen

  Jämförelsen som måste dras är till AIDS. Ingen dör av AIDS. Ändå menas miljontals människor ha dött i följderna av AIDS. Varför då det? Jo för att närvaron av detta sänker immunförsvarets förmåga och man dör således av andra sjukdomar. Den bidragande faktorn för dessa människors dödsfall ligger dock hos HIV-virusets effekter på kroppen. Samma sak är fallet med Covid-19, som bevisligen kan sätta en extremt stor belastning på kroppens immunförsvar över tid.

  Att människor dör av andra sjukdomar, eller kombinationen Covid-19 och t.ex. lunginflammation är inte märkligt. Vill man ställa sig frågan huruvida Covid-19 leder till att människor dör eller ej är det annars bara att titta på överdödligheten, vilken visat sig öka i samtliga länder med större utbrott av covid-19 under främst första halvåret av 2020. (Trots att man som i länder likt Sverige och Storbritannien samtidigt kunnat se ett minskat antal döda i influensa – sannolikt pga. de åtgärder som invånare i länderna tagit under året.)

  • Lasse Andersson

   Jag tycker inte AIDS/HIV är en rimlig paralell. Om en människa får HIV viruset kommer den avlida om den inte får behandling oavsett hur frisk den var från början. Förekomsten av HIV leder till de olika hälsoproblem som personerna som utvecklar AIDS i slutändan dör av. När det gäller Covid-19 viruset så verkar det vara så att endast ett fåtal dör av enbart av att ha virusinfektionen om de inte från början redan hade flera hälsoproblem som gjorde dem försvagade.

  • Linovati

   Precis min åsikt!

  • Snövit

   Jag håller delvis med. HIV i sin kända form är en Gain Of Function-produkt precis som SARS-CoV-2 och desinformationen kring HIV/AIDS har varit lika massivt omfattande som den är kring covid19. Skillnaden är att vi idag kollektivt sätt är bättre på att ifrågasätta desinformation eftersom vi genom internet har insett att den är mycket omfattande. Det är idag svårare att få med sig hela befolkningen på lögner som makten vill ha för att kontrollera markander och skatteuttag, vare sig det handlar om vilket vaccin som ska säljas mot vilken påstådd eller faktisk åkomma, hur klimatet ska “räddas” eller varför exploderade kärnkraftverk används som motiv för att öka exporten av olja till nettoimportörer.

  • AIDS är en ok jämförelse eftersom det viktiga, poängen, bör gå fram.

   Kollar man på den tabell som förekommer i artikeln, men i dess helhet, https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm framgår t ex att 28 483 av de som dött hade diabetes. Menar Christer Ericsson att diabetes är en dödlig sjukdom? Han vill i alla fall få diabetes och andra icke direkt dödliga sjukdomar att framstå som dödsorsaker i hans försök till förvanskning av fakta.
   Inte heller är det så att myndigheter eller mainstreammedia dolt det faktum att de som ligger främst i coronans farozon är de med vissa andra sjukdomar. Det har vi hela tiden blivit upplysta om.
   Faktum är att utan corona hade dessa, med många av de med de andra sjukdomarna, levt idag.

   Man måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt. T ex tanken på vad som är underliggande orsak och vad som är direkt dödsorsak. Utan det som orsakar den direkta dödsorsaken hade de med underliggande orsak levt idag. Ska det vara så svårt?

 • Snövit

  6 procent är jag säker på är extremt högt räknat. De har i så fall missat en del andra dödsorsaker vid enskilda dödsfall. Dessutom är statistiken sanningens fiende eftersom i USA tar staten på sig alla konstnader för covid19-döda. Därför skriver en del vinstmaximerande eller konstnadsminimerande läkare och chefer det på dödsattesten. Det gäller antagligen främst privata sjukhus men även offentliga sjukhus gör det för att stärka sina budgetposter.

 • Maja Dacke

  SARS-Cov-..har funnits i omlopp åtskilliga år, men nu var det ju annat som kom att aktivera världen. Själv drabbades jag 2018 av en flunsaförkylning som tog bort luktsinnet – fick lite tillbaka efter mer än ett halvår. Det ni!
  Det är mycket som observanta numera vet om plandemin och annat. Den globala skuldmättnaden!?? Och vad händer med det nya ekonomiska quantumsystemet som rullas ut??? Det som ska bli mer rättvist för jordens befolkning och därmed också för globalisterna som skott sig för mycket. Det lär sitta en spindel i Sverige och tack vare den hindras anti-drogverksamheten i USA …
  Vi väntar …

 • Maja Dacke

  I USA har man tomma sjukhusavdelningar och fältsjukhus för alla de barn och unga som man räddar från pedofiltunnlar – och det är många räddningsaktioner nu, tusentals räddade, och pågående aktioner. Lär vara på samma sätt runt om i världen – t ex i Australien. Men hur är det i Sverige?
  För en del år sedan tyckte “rättvisan” här att det kunde vara bra för pedofiler att få adoptera … Vi minns ett adoptionsfall i Helsingborg, eller hur?
  Det finns tunnlar även i Sverige … och bunkrar …

 • birgerr

  om detta är sant så är det en skandal utan like dett hörde jag först av ole dammegård

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend