Skip to Content

Dansk Folkepartis Pia Kjaersgaard och Peter Skaarup föreslår restriktioner för invandrargetton på grund av coronaspridningen. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Dansk Folkeparti vill spärra av invandrargetton – vill skydda etniska danskar mot corona

Digital utgåva

Det invandringskritiska Dansk Folkeparti, åtminstone två av deras ledande politiker, vill vidta kraftfulla undantagsåtgärder för att skydda etniska danskar mot coronaviruset. Bland annat vill DF-politikerna låsa in de i huvudsak icke-danska invånarna i migranttäta gettoområden och om nödvändigt också sätta fotbojor på dem.

Publicerad: 19 augusti, 2020, 11:16

  • Svenska

Läs även

Coronasmittan ökar återigen på flera håll i Danmark, även om det är för tidigt att tala om en stor andra våg. I vilket fall har de danska partierna i Folketinget börjat förhandla om hur man skall hantera den delvis försämrade situationen utan att för den skull tvinga på hela samhället en allomfattande nedstängning. Istället är man nu inriktad på att sätta in åtgärder där de verkligen behövs. Och om det är någonstans som danska myndigheter ser en otvetydig ökning av antalet coronasmittade, så är det bland etniska icke-danskar i de invandrartäta gettoområdena som finns i flera danska städer. Och siffrorna talar sitt tydliga språk. Av de test som myndigheterna hittills har genomfört var hela 63 procent av de coronapositiva av utländsk härkomst, trots att de bara utgör 14 procent av befolkningen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Snövit

    Löjligt. Det finns ingen corona man måste skydda sig särskilt mot. Ska de göra samma sak mot säsonginfluensor, vinterkräksjuka, TBC, mässlingen, vägglöss osv? Den mångkulturen kan inte fungera länge. Vad ska de ha mångkultur till, då? Eller är det bara för att de är tvingade av FN och EU?

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Krav på folkomröstning i Finland om EU:s skuldpaket – Över 50 000 finländare har tagit frågan till riksdagen

FINLANDI Finland har över 50 000 personer skrivit under ett så kal­lat medborgarinitiativ som kräver att en folkomröstning om EU:s gigantiska skuldpaket ska anordnas. Finland har ett system där alla medborgarinitiativ, som når upp till en gräns om minst 50 000 stödförklaringar, prövas i riksdagen. Det EU-kritiska initiativet fick ihop stödet på rekordtid, bara tre dagar.

Gryningsräder mot högt uppsatta franska politiker för deras hantering av Covid-19

CORONAPå morgonen den 15 oktober utfördes husrannsakningar mot ett antal högt uppsatta politiker och myndighetspersoner, som en del av utredningen av deras hantering av coronasmittan. Samtidigt utlyser Frankrike på nytt nödtillstånd, med anledning av Covid-19, och invånarna i flera stora städer beläggs med nattligt utegångsförbud.

Trots bristande resurser – Sverige skänker 1,75 miljarder kronor för att vaccinera utomlands

COVID-19Efter mer än ett halvår med corona, som resulterat i historiskt långa vårdköer när alla icke-akuta operationer ställts in, kommer Sverige att satsa 1,75 miljarder kronor på vård. Men inte i Sverige, utan pengarna går till vaccinationsalliansen Gavi som arbetar med vaccinationer i utvecklingsländer.

USA påstås ha planerat kidnappning av Julian Assange

UTRIKESTvå tidigare anställda vid ett spanskt säkerhetsföretag hävdar att amerikanska myndigheter avlyssnade Wiki­leaks-grundaren Julian Assange, och även övervägde att kidnappa eller förgifta honom, när han uppehöll sig på Ecuadors ambassad i London.

Gå till arkivet

Send this to a friend