Skip to Content

UTRIKES

Dansk professor vill bygga mur runt Europa

Digital utgåva

Den danske historieprofessorn Uffe Østergaard (74) vill bygga en mur runt Europa för att stoppa invandringen eftersom integrationen har misslyckats.

Publicerad: 12 juli, 2019, 23:20

 • Svenska

Läs även

”Efter andra världskriget fanns det en stark övertygelse om att den nordiska välfärdsmodellen var så robust och attraktiv att den kunde integrera alla 'främlingar'”, säger Uffe Østergaard i en opinionsartikel i den danska dagstidningen Politiken.

EU bör konstruera en gränsmur med ”fyra rader stängsel, strålkastare och vakttorn” för att skydda Europas gränser. Underlåtenhet att göra detta, hävdar Østergaard, medför att det snart blir en splittring mellan östra, västra och södra Europa gällande synpunkter på hanteringen av invandring, särskilt när det gäller välfärdsinvandring.

”Det är nödvändigt att skydda gränserna, annars kommer befolkningen att göra uppror mot regeringen”, underströk professor Østergaard. Han tillade att politiker bör erkänna att integrationen har misslyckats.

Han sade att han också hade delat idéerna om att integrera utlänningar tidigare men att han nu, efter djupa funderingar, tar avstånd från mångkultur. Assimilering av invandrare är bättre än integration, menar han, och lade till att de ”lutherska dygder” som är rådande i det danska samhället bör omfattas av alla.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Vethut

  Utomordentligt bra förslag. Tyvärr är det alldeles för sent att bygga muren. Minst 25 år försent.

  • Olga Sjöberg

   Det är inte försent, det är aldrig försent att ändra riktning. Den kraft som uppstår då när tillräckligt många människor samlar ihop sig kommer att sopa bort det sjuka i våra länder. Frågan är var det börjar, i vilket land. Elden kommer att sprida sig då människor, tillräckligt många, har bestämt sig.
   Denna rörelse har redan startat, kraftmätningen har börjat. Gud bevara vårt Sverige i denna strid.

 • Agne Torsson

  Ja, det vore underbart, en så hög mur eller så höga murar som möjligt.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend