Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
UTRIKES

Dansk professor vill bygga mur runt Europa

Digital utgåva

Den danske historieprofessorn Uffe Østergaard (74) vill bygga en mur runt Europa för att stoppa invandringen eftersom integrationen har misslyckats.

Publicerad: 12 juli, 2019, 23:20

 • Svenska

Läs även

”Efter andra världskriget fanns det en stark övertygelse om att den nordiska välfärdsmodellen var så robust och attraktiv att den kunde integrera alla 'främlingar'”, säger Uffe Østergaard i en opinionsartikel i den danska dagstidningen Politiken.

EU bör konstruera en gränsmur med ”fyra rader stängsel, strålkastare och vakttorn” för att skydda Europas gränser. Underlåtenhet att göra detta, hävdar Østergaard, medför att det snart blir en splittring mellan östra, västra och södra Europa gällande synpunkter på hanteringen av invandring, särskilt när det gäller välfärdsinvandring.

”Det är nödvändigt att skydda gränserna, annars kommer befolkningen att göra uppror mot regeringen”, underströk professor Østergaard. Han tillade att politiker bör erkänna att integrationen har misslyckats.

Han sade att han också hade delat idéerna om att integrera utlänningar tidigare men att han nu, efter djupa funderingar, tar avstånd från mångkultur. Assimilering av invandrare är bättre än integration, menar han, och lade till att de ”lutherska dygder” som är rådande i det danska samhället bör omfattas av alla.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Vethut

  Utomordentligt bra förslag. Tyvärr är det alldeles för sent att bygga muren. Minst 25 år försent.

  • Olga Sjöberg

   Det är inte försent, det är aldrig försent att ändra riktning. Den kraft som uppstår då när tillräckligt många människor samlar ihop sig kommer att sopa bort det sjuka i våra länder. Frågan är var det börjar, i vilket land. Elden kommer att sprida sig då människor, tillräckligt många, har bestämt sig.
   Denna rörelse har redan startat, kraftmätningen har börjat. Gud bevara vårt Sverige i denna strid.

 • Agne Torsson

  Ja, det vore underbart, en så hög mur eller så höga murar som möjligt.

Invandrargäng misshandlar pojke

UTRIKESVideoklipp från en brutal misshandel av där ett stort gäng med invandrarungdomar överfaller, sparkar, slår och stampar en ung nederländsk pojke i ansiktet sprids nu över sociala medier.

Google anklagas för att svartlista konservativa

UTRIKESEnligt Wall Street Journal så har Google svartlistat sidor baserat på deras politiska innehåll. Det är främst konservativa sidor som har svartlistats och man har även genomfört förändringar i algoritmerna som styr sökresultaten – med politiska motiv som orsak – hävdar den välkända publikationen. Google förnekar fortfarande de allt fler anklagelserna om politisk styrning.

Vänsterliberaler utraderade vid vitryskt parlamentsval

UTRIKESVid parlamentsvalet i Vitryssland den 17 november vann patriotiska och presidentvänliga partier en storseger. Redan samma kväll stod det klart att inte en enda vänsterliberal politiker blev invald av det vitryska folket, till stor besvikelse framför allt för västliga mainstreammedier och regeringar.

Gula västarna fyller ett år

UTRIKESTrots att bevakningen i media har avtagit sedan i våras så har de Gula västarnas manifestationer hållits varje lördag sedan den 17 november 2018. I lördags demonstrerades det alltså för den 53 veckan i följd, och arrangörerna hade uppmanat till en stor uppslutning. Nya Tider var på plats i Paris för att rapportera om manifestationerna där.

Hongkong: Väststödd våldsvåg förlamar finanscentrat – Patriotisk tvåbarnspappa bränd levande

HONGKONGDe inledningsvis tämligen folkliga protesterna i Hongkong, som ursprungligen handlade om en kontroversiell utlämningslag till Fastlandskina, har kapats av små väststödda extremistgrupper. Svartklädda och maskerade ligister ger sig på allt och alla som står i vägen för dem med inte sällan grovt våld. Hongkongbor misshandlas, polisen attackeras och politiker utsätts för rena mordförsök. Samtidigt försöker separatisterna åsamka maximal skada på det kinesiska finanscentrats ekonomi och infrastruktur.

Frankrikes högerrebeller vill enas

FRANKRIKEI Paris träffades under hösten representanter för olika höger- och konservativa partier och organisationer, i ett möte som organiserades av Marine Le Pens systerdotter Marion Maréchal. Mötet bojkottades av Rassemblement Nationals ledning och dess partiledare Marien Le Pen, men många medlemmar och folkvalda från partiet deltog ändå.

Tyska rekryter avlägger högtidligt soldateden

UTRIKESFör första gången sedan Bundeswehr grundades 1955 avlade de unga tyska soldaterna en högtidlig försäkran om att tjäna sitt land. I sex tyska städer ägde samma patriotiska ceremoni rum – från Plön och Stralsund i norra delen av landet till Rotenburg, Freyburg och Mainz i söder. Det mest storslagna arrangemanget ägde rum i Berlin framför riksdagshuset.

Socialdemokraternas chocksiffra i Finland: 13,9 procent

INRIKESEn färsk opinionsundersökning från Yle i Finland visar att regeringspartiet Socialdemokraterna sjunker till 13,9 procent av rösterna. Sannfinländarna ökar kraftigt och är med 23 procent Finlands klart största parti.

Gå till arkivet

Send this to a friend