||Chefredaktör Vávra Suk. Foto: Nya Tider

De låga förväntningarnas rasism, ny kulturrevolution och framtiden för Trump

Upploppen i Förenta staterna växer sig allt större, men vad vill egentligen Black Lives Matter? Som vår reporter Dan Malmqvist redogör för i detta nummer så är det en omfattande kravlista som rörelsen presenterat, en lista på olika förmåner som man kräver åt alla svarta. Allt fler påpekar nu att kvotering, öronmärkta bidrag och andra etniska förmåner inte är annat än rasism.

Black Lives Matter (BLM) är rasister. Det finns ingen tvekan om det. Man gömmer sig bakom paroller som att stoppa våld mot svarta, i synnerhet polisvåld – och det är väl bekant att USA har ett problem med polisvåld – men kravlistan omfattar en lång lista med olika etniska förmåner och särbehandlingar svarta ska förlänas av andra folkgrupper.

Redan i dag klagar intresseorganisationer som ”hispanics”, det vill säga invandrare från Latin- och Sydamerika samt Mexiko, på att svarta åtnjuter en rad fördelar, bland annat extra bidrag och mer resurser till skolan. Varför får inte hispanics samma fördelar, undrar de.

BLM vill alltså utöka den listan ytterligare. Jag kan fråga dig som läsare, hur skulle du känna om du hela livet skulle erbjudas jobb, högre utbildning och position bara för att fylla en etnisk kvot, inte på grund av dina meriter? Skulle du tycka att det var angenämt att bli erbjuden bidrag eftersom ingen skulle förvänta sig att du är kapabel att utföra ett vettigt jobb?

Allt fler pekar nu på att dagens amerikanska samhälle inte bara är rasistiskt mot minoritetsgrupper som inte är svarta och i synnerhet mot den vita gruppen, utan även – och kanske mest av allt – mot den grupp det påstår sig värna.

Det är de låga förväntningarnas rasism, där kriminella ursäktas med att de kommer från en ”segregerad” bakgrund, där i förlängningen slaveriet och kolonierna bär skulden. Där bidrag delas ut frikostigt för att man inte tror att individen ska kunna ordna en egen förläning eller ens skapa sig en ordnad tillvaro på egen hand.

Vi ser detta också från Sverige, där ”utsatta” grupper med låg läs- och skrivkunnighet får förtur till socialbidrag och där ungdomsgäng som rånar ”svennar” ursäktas med att deras föräldrar kommit från krig.

Visst, det är säkert många som tycker att det är förträffligt att få bidrag. En del känner sig så omhuldade och premierade att de börjar tro att de förtjänar det helt enkelt för att de är förmer än andra. Vi har sett skrämmande exempel på detta när migrantfamiljer kommer till socialen och skriker ”Var är min lön!?” när bidragsutbetalningen uteblivit. Detta leder dock till att dessa grupper hålls kvar i ett beroende, det bygger ingen framtid åt dem.

Faktum är att hela BLM-rörelsen utnyttjas för helt andra syften. De svarta får agera murbräcka för att riva ett samhällssystem som olika särintressen finner förhatligt. Av skilda anledningar men sällan för att de bryr sig om de svarta.

Jag är inte den förste att påpeka att BLM-rörelsen bär skrämmande likheter med andra samhällsomstörtningar i historien. Kommunisterna krävde ”bara” rättigheter åt arbetarna och jämlikhet. Men kravlistan var mycket längre. De började störta statyer av förhatliga personer som vittnade om det gamla, den ”förtryckande klassen” skulle be om förlåtelse, prygla sig själv och gladeligen låta sig förnedras på allehanda sätt för att botgöra sin synd. Traditioner och förfäders minne skulle dras i smutsen, gärna skulle man tvinga de som värnade dessa minnen högst att själva skymfa dem.

Allt som var heligt för det gamla, alla symboler, personer, gatunamn – allt som kunde påminna om den tidigare ordningen – väckte ett otyglat hat. Alla som inte var med revolutionärerna var emot dem. Vi vet hur det slutade med de socialistiska experimenten i Sovjet, Kina och Kambodja, men det är precis dessa metoder vi kan se i dag runt BLM.

Och det är samma krafter bakom denna omstörtning nu som då. Det är i dag välbelagt att den bolsjevikiska revolutionen finansierades av kapitalistiska krafter i USA och Europa. På samma sätt ser vi att skrupellösa miljardärer som George Soros nu finansierar BLM och liknande samhällsomstörtande rörelser som ska skapa ännu mer makt och förmögenhet åt de redan superrika.

Omvälvningar innebär möjligheter att berika sig. Jag blev själv förvånad när jag såg rubriker som ”Amerikanska miljardärer blev 434 miljarder dollar rikare under pandemin” på amerikanska CNBC, men så är det. Genom kaos skapas förutsättningar för de redan stora att äta upp de mindre. Detta under samma period som tiotals miljoner amerikaner gick utan jobb.

När det kommer till BLM och kravallerna i USA handlar det dock inte bara om vilken samhällsomstörtning som helst. Här finns det tydliga ideologiska motiv.
Som Dan Malmqvist redogör för i veckans artikel om BLM är rörelsen inte bara uppbackad av enorma resurser, där återfinns även extremister som globalisterna använt många gånger tidigare. Det är så kallade militanta antifascister, ofta vita människor som lurats eller betalats till att attackera den traditionella medelklassen och deras konservativa värden. De spelar nu en nyckelroll i att organisera upploppen i stad efter stad, alltid efter samma mönster. Målet är hela tiden att flytta fram den vänsterliberala agendan.

USA kommer allt närmare en öppen intern konflikt. Jag tänker inte bara på gatuprotesterna, utan på det som händer inom politiken och myndigheterna. President Donald Trump blir motarbetad nästan vad han än gör. När han försöker ta hem amerikanska soldater blir plötsligt den ”fredsälskande” vänstern de värsta krigshetsarna. Och nu när Trump vill ta i med hårdhandskarna för att få stopp på upploppen går myndigheter i stället ut med order om att poliser ska gå ned på knä och göra svart makt-tecken eller bokstavligen lägga sig platt på marken. Det är nog ingen slump att när en butik som tvingats hålla stängt i månader på grund av pandemin försiktigt släpper in en enskild kund som verkligen behöver köpa något, så slår polisen till och griper affärsinnehavaren, samtidigt som upplopp med massor med människor utan skyddsmask eller en pöbel som plundrar butiker inte möter något motstånd.

Genom protesterna vädrar Demokraterna morgonluft och hoppas att vid nästa val bli av med Trump. Så enkelt blir det nog inte. Jag kan tänka mig att det nu kokar i medelklassen. Många kanske inte är helt nöjda med Trump, men nu ser de vad alternativet innebär. Jag tror att det blir en rejäl kalldusch för vänsterliberalerna i USA nästa höst. Frågan är bara om Trump har viljan och kraften att i längden stå emot dem och Den djupa staten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.