Skip to Content

Jeff Ahl, riksdagsledamot för Alternativ för Sverige, och Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige.
DEBATT

Debatt: Ge våra äldre en värdig ålderdom

PappersupplaganNya Tider v. 18

Publicerad: 8 maj, 2018, 20:39

 • Svenska

Läs även

Annika Strandhäll har i en intervju med Aftonbladet den 26 april pekat ut våra svenska åldringar som det stora problemet för sjukvården. Det uttalandet är ett moraliskt underbetyg för Annika Strandhäll, hon pekar alltså ut den grupp som med slit och strävsamhet, under helt andra förutsättningar än de yngre generationerna, byggde upp ett starkt Sverige.

Ett Sverige som nuvarande regering och tidigare borgerliga samt socialistiska regeringar successivt nedmonterat och urholkat genom massinvandring samt införandet av en mångkulturell stat.

Vårt parti, Alternativ för Sverige, menar att den enda lösningen är massåtervandring – bara det kan rädda den svenska välfärdsstaten och sjukvården från kollaps. De invandrare som ska skickas hem är de som kommit hit för att begå brott eller för att gå på bidrag, de har ingen plats i vårt Sverige.

Om dessa skickas hem minskar trycket på svensk sjukvård samt att det frigör resurser till att få fler händer i vården. Många invandrare överutnyttjar välfärden, ett flertal oberoende utredningar från riksdagens utredningstjänst pekar på detta. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) konstaterade även att invandringsvågen som drabbade Sverige 2015 innebar en enorm belastning för både sjukvården och annan välfärdsservice.

Annika Strandhälls parti Socialdemokraternas enorma svek mot våra äldre är vida känt. Till exempel har den socialdemokratiskt ledda regeringen behållit ordningen där illegala invandrare får betala 50 kronor för all tandvård, en reform vilket den tidigare borgerliga regeringen genomförde med stöd av Miljöpartiet. Detta samtidigt som våra pensionärer får betala tusentals kronor för motsvarande tandvård.

Alternativ för Sverige vill som enda parti likställa tandvård med sjukvård, det vill säga att den ska omfattas av samma generösa högkostnadsskydd. Samtidigt vill vi dra in rätten för illegala att få sin tandvård betald av svenska skattebetalare. De illegala ska istället skickas ut – och det omedelbart.

Alternativ för Sverige konstaterar att det finns logistiska, ekonomiska och organisatoriska möjligheter att genomföra en mass­återvandring av hundratusentals invandrare som överbelastar välfärdssystemen, inklusive sjukvården. Genom ett minskat tryck på sjukvården när dessa har skickats hem kommer våra äldre att få den vård de förtjänar.

Socialdemokraterna har slängt sina visioner om ett samhälle där vi tar hand om våra äldre – istället ses de nu som en belastning. Vi ser det här som en förolämpning mot de äldre generationer som var med och byggde upp Sverige.

Alternativ för Sverige vill ge våra äldre en värdig ålderdom, som ett tack för det samhälle de har byggt upp åt oss. Den 9 september är det dags för dig som väljare att rösta. En röst på Alternativ för Sverige är en röst för att ge våra äldre en värdig ålderdom.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • I love PJ

  Så jäkla rätt AfS har! Äntligen någon som vågar säga sanningen!

  • Jeff Ahl

   Vi kommer att fortsätta basunera ut sanningen, hur obekväm den än är!

 • elfyma

  Tror faktiskt att Kasselstrand menar vad han säger.
  Det kan man inte säga om de andra partierna.
  Han ville satsa på de äldre redan som SDU-ordförande.
  https://varjager.wordpress.com/2014/09/03/valet-2014-sdus-valtal-i-nykoping-blev-lyckad/

 • Henrik Samuelsson

  Men nu är inte AFS det enda parti som har detta som mål!

  Detta är ett förslag redan från valet 2014 från Vänsterpartiet och läser man deras artikel så finner man att redan är flera av vallöftena i denna uppfyllda – Utan att sitta i regering, men genom förhandlingar.
  Bara målet med att likställa tandvården med kroppen kvar 🙂
  https://www.svt.se/nyheter/val2014/v-vill-se-billigare-tandvard

 • SefastTronde

  ”En röst på Alternativ för Sverige är en röst för att ge våra äldre en värdig ålderdom.” Knappast!

  Även om intentionerna är goda, och alla vi sverigevänner och flertalet av svenska folket håller med, så kommer knappast AfS in i Riksdagen vid höstens val. En röst på AfS är alltså för en sverigevän troligtvis en bortkastad röst.

  • carl

   Synd att du inte kan förstå!

   • SefastTronde

    Vad är det som du förstår, och du tror att inte jag förstår? Att AfS inte kommer in i Riksdagen? Vem som får rätt i den frågan kommer valet i september att visa. Inget är hugget i sten, men jag tror likväl att mitt antagande är mer troligt än ditt. Den dag något opinionsinstitut överhuvud taget särredovisar AfS med mer än ett par procent kanske man har liten chans.

    • carl

     Det du inte förstår är den nytta kasselstrand skulle tillföra det Svenska landet och dess folk.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

OPINION: KATERINA JANOUCHSverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

Gå till arkivet

Send this to a friend