Skip to Content

Henrik Paetau. Foto: Privat
KRÖNIKA

Debatt på smutskastningsnivå efter JÖK

PappersupplaganNya Tider v. 10

Publicerad: 7 mars, 2019, 17:20

  • Svenska

Läs även

Det är med förvåning jag följer den politiska debatten efter regeringsbildningen. Inte ens segerns sötma tycks kunna återföra diskussionen till sakpolitikens banor. Varför är man fortsättningsvis så angelägen om att upprepa att Januariavtalet (JÖK) var rätt väg att gå? Det kan inte hjälpas att man får en känsla av att alla involverade själva tycks vara osäkra på att utfallet blev helt optimalt. Uppenbarligen finns det därför hos JÖK:arna ett behov av att dels för sig själva bekräfta sitt val och dels att i hätska ordalag övertyga kritiker och medborgare om den förträffliga lösningen.

Likt en fanatisk politruk fortsätter statsministern att vräka förolämpningar och kränkningar över den 1,13 miljoner stora väljargrupp som representeras av Sverigedemokraterna. Tröttnar inte vanligt folk på att höra om nazistiska rötter till ett parti som inte ens var påtänkt under 1930- och 1940-talen?

Alltså medan de faktiska tyska nationalsocialisterna även i Sverige hade ett stort antal anhängare i flera av de dåtida partierna, inte minst bland Socialdemokraterna och ”rötterna” till dagens Moderater. Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. Oppositionen som nu kommer med kritik av den regeringspolitik som har förts sedan 2014 håller sig till sakligare tongångar, då kritiken är befogad och faran för en upprepning av begångna fel är överhängande.

Uppenbarligen räcker inte statsministerns ”rotbehandling” till för att misskreditera SD, utan en ny anklagelse läggs nu till de tidigare. Sverigedemokraterna understår sig att kritisera etablissemangsmedia. Partiet är därigenom också ett hot mot demokratin. Här praktiseras ingen mängd­rabatt utan nu öser man på, för det gäller att utplåna partiet. Taktiken är uppenbar. Först ska 1,13 miljoner svenskar hållas utanför allt politiskt inflytande.

Därefter ska misshagliga oppositionella uteslutas från deltagande i samhällsaktiviteter överhuvudtaget, från allmän debatt i media och utställningar som Bokmässan. De ska inte få tillträde till offentliga lokaler och hotell för att hålla konserter, föredrag och folkbildnings- och andra opolitiska evenemang.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Sveriges överlevnad kräver skalpellhand!

KRÖNIKAKenneth Sandberg arbetade under 1990-talet på Statens Invandrarverk, det som i dag bytt namn till Migrationsverket. Han såg redan då det ohållbara i utvecklingen och larmade genom inlägget i dagspressen om situationen. Resultatet var att han fick sparken från sitt jobb. Nu summerar han utvecklingen sedan dess och föreslår vad som måste göras.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

KRÖNIKADen 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Kulturdebatt: Musiken och eliten

INRIKESJust nu pågår Melodifestivalen, SVT:s mest populära program. Cirka tre miljoner svenskar bänkar sig framför programmet på lördagkvällarna. Vi bad musikern Fredrik Larson skriva om detta fenomen i svensk kultur, hur det hela började och vad det utvecklats till.

Kommunernas situation avslöjar lögnerna

KOMMENTAR

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Vad Karlssons nya tankesmedja kan säga om SD:s framtid

OPINION: ANTON STIGERMARKSverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har tagit initiativ till en ny konservativ tankesmedja. Ett förtroenderåd har presenterats i vilket ingår en ideologiskt heterogen skara medarbetare. I denna debattartikel resonerar skribenten Anton Stigermark om vad lanseringen kan säga om SD:s övergripande strategi samt vad den kan innebära för konservatismen.

Förre kommuntoppen friad från islamisters anklagelser

INRIKESDe båda muslimska aktivisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil anmälde Göteborgs dåvarande ordförande för kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal. Skälet var att Hermansson utmålat de båda som extremister. Den 11 februari avhandlades målet i Göteborgs tingsrätt och Hermansson friades. Domstolen fann bland annat att det fanns skälig grund för påståendet att de båda anmälarna försvarat terrorister.

Gå till arkivet

Send this to a friend