Skip to Content

Henrik Paetau. Foto: Privat
KRÖNIKA

Debatt på smutskastningsnivå efter JÖK

PappersupplaganNya Tider v. 10

Publicerad: 7 mars, 2019, 17:20

  • Svenska

Läs även

Det är med förvåning jag följer den politiska debatten efter regeringsbildningen. Inte ens segerns sötma tycks kunna återföra diskussionen till sakpolitikens banor. Varför är man fortsättningsvis så angelägen om att upprepa att Januariavtalet (JÖK) var rätt väg att gå? Det kan inte hjälpas att man får en känsla av att alla involverade själva tycks vara osäkra på att utfallet blev helt optimalt. Uppenbarligen finns det därför hos JÖK:arna ett behov av att dels för sig själva bekräfta sitt val och dels att i hätska ordalag övertyga kritiker och medborgare om den förträffliga lösningen.

Likt en fanatisk politruk fortsätter statsministern att vräka förolämpningar och kränkningar över den 1,13 miljoner stora väljargrupp som representeras av Sverigedemokraterna. Tröttnar inte vanligt folk på att höra om nazistiska rötter till ett parti som inte ens var påtänkt under 1930- och 1940-talen?

Alltså medan de faktiska tyska nationalsocialisterna även i Sverige hade ett stort antal anhängare i flera av de dåtida partierna, inte minst bland Socialdemokraterna och ”rötterna” till dagens Moderater. Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. Oppositionen som nu kommer med kritik av den regeringspolitik som har förts sedan 2014 håller sig till sakligare tongångar, då kritiken är befogad och faran för en upprepning av begångna fel är överhängande.

Uppenbarligen räcker inte statsministerns ”rotbehandling” till för att misskreditera SD, utan en ny anklagelse läggs nu till de tidigare. Sverigedemokraterna understår sig att kritisera etablissemangsmedia. Partiet är därigenom också ett hot mot demokratin. Här praktiseras ingen mängd­rabatt utan nu öser man på, för det gäller att utplåna partiet. Taktiken är uppenbar. Först ska 1,13 miljoner svenskar hållas utanför allt politiskt inflytande.

Därefter ska misshagliga oppositionella uteslutas från deltagande i samhällsaktiviteter överhuvudtaget, från allmän debatt i media och utställningar som Bokmässan. De ska inte få tillträde till offentliga lokaler och hotell för att hålla konserter, föredrag och folkbildnings- och andra opolitiska evenemang.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Medicinera eller inte medicinera – det är frågan

HÄLSAPeter Gøtzsche, den obekväme sanningssägaren, visselblåsaren, professorn och specialistläkaren, fortsätter att trampa på ömma tår i den medicinska världen. Hans ibland bergsäkra och ofta kontroversiella påståenden om medicin kan överraska, men hans råd, att alltid själv läsa på och ta reda på fakta om mediciner och behandlingar, är väl värt att begrunda.

Många länder straffas för att inte införa EU-direktiv

ANALYSDen inre marknaden är EU:s grundläggande princip. Det är den som är EU, i någon mening. Nya Tiders granskning visar dock att få länder lever upp till EU:s alla direktiv. Inte ens Tyskland och Frankrike, de kanske främsta förespråkarna för ännu mer överstatlighet, slipper åtgärder från Kommissionen och hot om miljardböter. Totalt har Kommissionen bara i år beslutat om åtgärder mot medlemsländerna i 345 fall.

Garantipensionen höjs med ynka 200 kronor – men kostnaderna skenar ändå

INRIKESTrots att alla partier säger sig värna om fattigpensionärerna, blev höjningen av garantipensionen ungefär 200 kronor i månaden. Garantipension är till för dem som haft väldigt låga inkomster genom livet. Trots det väntas statens kostnader för garantipensioner skena de kommande åren, beroende på att allt fler invandare går i pension utan några större inkomster att redovisa under sina liv i Sverige.

Strukturell rasism, en konsekvens av invandring?

OPINIONBjuder man in MENA (Mellanöstern och Afrika) till Sverige, så får man MENA i Sverige. Ju större volymer och ju kortare tillvänjningstid, desto mer överrumplande och förödande blir konsekvenserna i samhället, alldeles oavsett om man medger det eller låtsas att det handlar om en naturlig och förväntad samhällsutveckling.

Magda Gad prisas för “berättande utan skygglappar”

Nya Tiders favoritjournalist i systemmedierna, Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad, får utmärkelsen ”Årets röst” som delas ut av Dagens Opinion.

Förorterna visar hur mångkulturen missgynnar oss alla

OPINION: IZABELLA NILSSON JARVANDIIzabella Nilsson Jarvandi, en ung kvinna med svensk-iransk bakgrund, har vuxit upp i ett av Göteborgs ”utanförskapsområden”. Här berättar hon utifrån sina egna erfarenheter om hur dessa enklaver visar på mångkulturens misslyckande.

Är män eller kvinnor bättre?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI detta nummer avslöjar vi att Försvarsmakten luras för att motivera att fyskraven för vissa befattningar ska sänkas. Samtidigt gör man ett märkligt avsteg från den feministiska doktrinen – man motiverar de nya reglerna med att ett kön skulle vara bättre än det andra i vissa avseenden.

Nya Tider avslöjar: Försvarsmakten motiverar sänkta fyskrav med felaktig data

INRIKESFörsvarsmakten vill att de fysiska kraven ska sänkas för vissa befattningar inom verksamheten i syfte att få in fler kvinnor. Motiveringen är bland annat att kvinnor har högre befälslämplighet och psykisk stabilitet. Nya Tiders granskning visar att Försvarsmakten medvetet använder gamla siffror, eftersom nya siffror tvärtom visar att män presterar bättre på psyktesterna.

Gå till arkivet