Skip to Content

Henrik Paetau. Foto: Privat
KRÖNIKA

Debatt på smutskastningsnivå efter JÖK

PappersupplaganNya Tider v. 10

Publicerad: 7 mars, 2019, 17:20

  • Svenska

Läs även

Det är med förvåning jag följer den politiska debatten efter regeringsbildningen. Inte ens segerns sötma tycks kunna återföra diskussionen till sakpolitikens banor. Varför är man fortsättningsvis så angelägen om att upprepa att Januariavtalet (JÖK) var rätt väg att gå? Det kan inte hjälpas att man får en känsla av att alla involverade själva tycks vara osäkra på att utfallet blev helt optimalt. Uppenbarligen finns det därför hos JÖK:arna ett behov av att dels för sig själva bekräfta sitt val och dels att i hätska ordalag övertyga kritiker och medborgare om den förträffliga lösningen.

Likt en fanatisk politruk fortsätter statsministern att vräka förolämpningar och kränkningar över den 1,13 miljoner stora väljargrupp som representeras av Sverigedemokraterna. Tröttnar inte vanligt folk på att höra om nazistiska rötter till ett parti som inte ens var påtänkt under 1930- och 1940-talen?

Alltså medan de faktiska tyska nationalsocialisterna även i Sverige hade ett stort antal anhängare i flera av de dåtida partierna, inte minst bland Socialdemokraterna och ”rötterna” till dagens Moderater. Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. Oppositionen som nu kommer med kritik av den regeringspolitik som har förts sedan 2014 håller sig till sakligare tongångar, då kritiken är befogad och faran för en upprepning av begångna fel är överhängande.

Uppenbarligen räcker inte statsministerns ”rotbehandling” till för att misskreditera SD, utan en ny anklagelse läggs nu till de tidigare. Sverigedemokraterna understår sig att kritisera etablissemangsmedia. Partiet är därigenom också ett hot mot demokratin. Här praktiseras ingen mängd­rabatt utan nu öser man på, för det gäller att utplåna partiet. Taktiken är uppenbar. Först ska 1,13 miljoner svenskar hållas utanför allt politiskt inflytande.

Därefter ska misshagliga oppositionella uteslutas från deltagande i samhällsaktiviteter överhuvudtaget, från allmän debatt i media och utställningar som Bokmässan. De ska inte få tillträde till offentliga lokaler och hotell för att hålla konserter, föredrag och folkbildnings- och andra opolitiska evenemang.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Propaganda i stället för dialog

KRÖNIKA

Hur var det egentligen kring Jan Guillou och spioneridomen?

KRÖNIKAI sin krönika i Nya Tiders nätupplaga presenterade Josef Csiba en händelse som skakade om inte bara Sveriges journalistkretsar, men framför allt det socialdemokratiska partiet. För många yngre läsare som missade viktiga historielektioner i modern politisk historia är detta förtydligande absolut nödvändigt.

Fyra MENA-kvinnor i Linköping döms för grov mordbrand

PÅ PLATSDen 9 maj meddelade Linköpings tingsrätt dom i målet mot ”MENA-ligan”, bestående av nio stycken kvinnor från Mellanöstern och Afrika i åldern 19 till 25 år. Domen är ett svårt bakslag för åklagaren, men fyra kvinnor döms i alla fall för grov mordbrand till kännbara fängelsestraff. Rättsprocessen har kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp. Nya Tider var på plats i Linköping.

Bananrepubliken Sverige

LEDAREDen svenska demokratin är ett skådespel. Det finns i dag inget annat sätt att beskriva det på. Det står helt klart sedan oppositionen gång på gång hindrats att nå ut till allmänheten enligt samma spelregler som maktens egna partier.

Pensionärerna kommer!

OPINION: DAN AHLMARKPensionärerna har glömts bort i ett samhälle som hela tiden lyfter fram unga karriärister med ett levebröd att riskera om de tänker allt för självständigt. Men pensionärerna är många – väldigt många till och med. Och arga – hur arga kan vi snart komma att bli varse om, menar forskaren och affärsutvecklaren Dan Ahlmark.

SD får för första gången reellt inflytande

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFörsvarsberedningens rapport som presenterades i förra veckan är inte bara ett trendbrott vad gäller ambitionen att försvara Sverige, det är också första gången som Sverigedemokraterna ger ett avtryck i svensk politik och stakar ut riktningen för de andra partierna.

Försvarsberedningens rapport ett paradigmskifte

FÖRSVARETFörsvarsberedningen presenterade sin rapport den 14 maj. Förslagen innebär omfattande organisationsförändringar och målsättningar som definitivt bryter med det tidigare utdömda insatsförsvaret. Detta är de första stegen till att återupprätta invasionsförsvaret. Försvarsberedningen är däremot till skillnad från förra gången oenig och det gäller ett infekterat bråk om skrivningar avseende finansiering där åsikterna går isär vad som gäller.

Lämna EU – stärk det nordiska samarbetet

DEBATTSveriges riksdag består av partier som vill vara kvar i EU. Landsbygdspartiet vill lämna EU och ge svenska medborgare makt över besluten som påverkar deras liv.

Gå till arkivet

Send this to a friend