Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Debatten om debatten

Publicerad: 4 oktober, 2016, 17:56

  • Svenska

Läs även

Nya Tiders medverkan på Bokmässan har stötts och blötts i fem veckor innan själva mässan. Som Ulf Johansson, SVT:s ansvarige utgivare, uttryckte det: ”de har stått i centrum i över en månad”. När den väl var över och allt hade förlöpt friktionsfritt trodde man kanske att det mediala intresset skulle avta. Men icke. Redan måndagen efter Bokmässan skrev alla stora tidningar om Nya Tider igen, och så har det fortsatt.

Det beror på att denna fråga är så mycket större än bara Nya Tider. Genom att inte ge vika för olika grova påhopp och visa att vi är beredda att gå till domstol för att få vår monter på mässan tvingade vi oss in i de finrum som kulturvänstern vill ha för sig själva. Därmed exponerade vi det hyckleri om yttrandefrihet som försiggått i åratal.

Att undertecknad fick delta i SVT stack tydligen särskilt i ögonen på dem som vill upprätthålla en censur. Peter Wolodarski, chefredaktör för DN – den tidning vi exponerade som storlögnare i vårt gratisnummer som delades ut på Bokmässan – skällde ut SVT i en debatt om debatten. Han anklagade SVT för att inte ha ställt kniviga frågor om ”kopplingar”. Men det hade de gjort, vilket SVT:s Ulf Johansson också påpekade.

Problemet för Wolodarski var att undertecknad fick bemöta dessa grova anklagelser och visa att de inte hade substans. Tvärtom kunde vi motsäga den nidbild av oss som ”antidemokrater” som Wolodarski i sin publikation försökt måla upp och samtidigt visa att alternativ media är viktig för just demokratin. De långsökta kopplingar man hittade på rörde inte ens tidningens innehåll och var bara ämnade att smutskasta mig och Nya Tider för att slippa besvara de mycket relevanta frågor vi varje vecka tar upp i vår tidning.

Det märks att hela kulturetablissemanget är i ett chocktillstånd. SVT:s programdirektör, den tidigare Aftonbladetredaktören Jan Helin, fick en tuff stund i direktsändning och tvingades till slut vända hundraåttio grader när hans egna anställda ställde honom mot väggen angående den censur han ville upprätthålla. Att så tydligt gå emot sin egen chef i direktsändning är närmast unikt och vi kan vara säkra på att upprördheten är långt större än vad som kom fram i tv-rutan.

Nu har snart alla medias ”generaler” som Wolodarski, Helin, Hanne Kjöller gett sig in i debatten. Mest verkar de förfasa sig över att de inte kan stämpla oss oemotsagda längre, utan att vi faktiskt då och då ges tillfälle att försvara oss, och den pyttelilla tid vi får att bemöta deras tirader av dagliga angrepp i dagspressen räcker, för att citera Wolodarski, för att vi ska framstå som ”helylledemokrater och svärmorsdrömmar”. Som någon sade; den dagen en armé börjar skicka ut sina stabsofficerare på slagfältet är nederlaget nära.

En av alla de angelägna frågor som vi tar upp är de etniska motsättningarna i USA. Vi fortsätter i detta nummer artikelserien med att uppmärksamma upploppen i Charlotte, där busslaster av svarta demonstranter körts in från andra delstater, något som motsäger svensk systemmedias bild av ”spontana och fredliga protester”.

Det är uppenbart att USA har ett stort problem med att polis skjuter människor. Samma dag, den 20 september, som den svarte Keith Lamont Scott sköts ihjäl av en svart polisman, inträffade fem andra incidenter där polis sköt och dödade personer. Alla fem offren var vita. Trots det drog inte vita ut i gäng för att slå ned svarta, plundra affärer eller bränna upp polisbilar.

Genom att utmåla svarta som en särskilt utsatt grupp, vilket Nya Tider kunnat visa inte är sant, har media piskat upp en hatstämning bland svarta mot vita, vilket resulterat i åtskilliga rasistiska överfall på slumpvis utvalda vita. Här har systemmedia en stor skuld i att skapa och fördjupa motsättningar, något man utåt säger sig vilja motverka.

Det finns många fler viktiga frågor där vi motbevisar den tillrättalagda bilden i systemmedia och som gör Nya Tider till den viktigaste nyhetstidningen i vårt land, men som utrymmet här inte medger att jag fördjupar mig i. Jag vill dock fästa uppmärksamheten på vår huvudartikel i detta nummer som kastar nytt ljus över kriget i Syrien.

Nya Tider har varit först i Sverige med att påvisa Turkiets roll i att beväpna islamistiska terrorister i Syrien, hur väst finansierar islamisterna genom att köpa olja från dem och vi har även kunnat berätta om USA:s roll i skapandet av terrorarmén Islamiska staten. I detta nummer bekräftas återigen det vi rapporterat då ett fältbefäl för Nusrafronten, som är al-Qaida i Syrien, berättar att ”amerikanerna står på vår sida”. USA ger dem vapen, utbildning och underrättelser.

Det visar hur cyniskt USA arbetar, där man lierar sig med de som officiellt utpekas som skyldiga till det värsta terrordådet i USA:s historia den 11 september 2011 – skälet till att det så kallade kriget mot terrorismen inleddes – bara för att det gynnar USA:s strategiska mål i regionen för att befästa sitt inflytande.

Detta sätter världshändelser, inklusive terrordåd på europeisk mark och förra årets migrantvåg i ett nytt perspektiv. Utan att känna till de orsaker som Nya Tider belyser kan man aldrig förstå vad som sker i Mellanöstern och varför vi i Sverige och Europa drabbas så som sker.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ordningen återställd?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETBiden öppnar gränserna och en mångkulturell feminist blir vicepresident. Etablissemanget har lyckats kväsa frihetsupproret och återanträtt marschen mot en globalistisk värld utan nationer eller folkslag. Men repression skapar motstånd, och hundratals miljoner människor i västvärlden har nu sett att det är möjligt att besegra etablissemanget.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Ovetande miljöekonom

KRÖNIKA”Sanningen är helt enkelt att vi inte vet.” Så sammanfattar den amerikanska miljöekonomen Koko Warner hur påstådd global uppvärmning kan påverka hur människor bor och lever.

Ett brott är begånget mot det svenska folket

DEBATTMassinvandringen från Mellanöstern, Afrika och Centralasien har skett mot det svenska folkets vilja. Genom att mörklägga, desinformera och vinkla har politiker och medier vilselett det svenska folket på ett sätt som bara kan beskrivas som en komplott. Veckans debattör, entreprenören Arne Weinz, menar att det är dags att börja föra en diskussion om hur de som bär ansvaret för vårt samhälles ödeläggelse ska straffas.

Den djupa statens hämnd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Klimatdebatten

KRÖNIKAVi har nu hört dem i flera år, dessa högljudda människor som säger att vi bara har några år på oss innan klimatet löper amok och leder till en katastrof för mänskligheten.

EU:s stödpaket

KRÖNIKAEU:s så kallade stödpaket på sjuhundrafemtiotusen miljarder euro för att finansiera förlusterna efter Covid-19 epidemin antogs i somras av Europaunionens samtliga ledare, även av vår egen statsminister Stefan Löfven. Men som vi alla vet har EU inga egna pengar att så frikostigt punga ut med som det verkar i EU:s annonser. Därför måste hela, eller åtminstone större delen av, den enorma summan lånas på den internationella marknaden och resten troligtvis, kort och gott, genom att trycka flera sedlar och därmed riskera en rejäl nedskrivning av värdet för euron.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Gå till arkivet

Send this to a friend