Del 2. Flodvågen förvandlar Europa

Regeringens policy för tolerans och fredlig samexistens har misslyckats. Ortodoxa imamer, islamister och jihadister verkar för islamisering av landet. Samtidigt växer motståndet hos den svenska urbefolkningen. De vägrar att underkasta sig islam. Del 2 av Alf Ronnbys roman som Nya Tider publicerar som följetong.

Många år senare. Miljontals muslimer från Mellanöstern och Nordafrika har under många år strömmat in i Europa. Detta har lett till stora förändringar i samhället. Många ursprungliga européer känner knapp igen sig. I gatubilden ses nu mängder av svartklädda kvinnor i heltäckande niqab. Det har byggts många nya moskéer, finansierade av Saudiarabien, där wahhabismen predikas. Fem gånger om dagen hörs ljudet rulla över stan, då bönestunden annonseras. Den normala arbetsveckan har förändrats så att fredagen är ledig dag, liksom söndagen. Men den fria lördagen är ett minne blott.

På vårdcentraler och sjukhus – liksom i moskéerna – är det skilda avdelningar för kvinnor och män. I sjukvården får endast kvinnliga läkare undersöka kvinnor. På bussar och tåg ska kvinnorna sitta för sig själva. Muslimska kvinnor tillåts inte köra bil och det är på väg att det ska bli helt förbjudet för kvinnor att köra, sedan de två muslimska partierna fått stort inflytande i riksdagen. Flera radio- och tv-kanaler ägs och drivs av muslimer och finansieras av Saudiarabien även de.

De andra tv- och radiokanalerna har fått stora inskränkningar vad gäller yttrandefriheten. Kritik av islam kallas för blasfemi och går inte an. Mycket annat som gäller islamsk kultur stämplas också som blasfemi om det framförs kritiskt. Religiösa program och framför allt kring islam är dominerande. I de muslimskt styrda kanalerna talas bara arabiska och någon musik spelas inte. De statliga kanalerna ligger lågt då det gäller musik och underhållning över huvud taget, det är haram (otillåtet). Nyhetsförmedlingen är mycket anpassad till ett muslimskt perspektiv på världen.

I samtliga skolor är arabiska andra språk och i de muslimska skolorna och förskolorna första språk. Nu är det ingen mångkultur längre. Det propageras för att muslimsk kultur och livsstil är den rätta och överlägsen alla andra. De muslimska skolorna är i praktiken också koranskolor och lärarna måste vara troende muslimer. Både USA och Ryssland ses som dekadenta och förfallna samhällen, som det varnas för. I dessa samhällen är det lustan som styr i stil med Sodom och Gomorra, får både barn och vuxna lära sig.

Storstäderna domineras av muslimer och i stadsdelar där de tagit makten gäller sharialagar, vilka administreras av muslimska domstolar ledda av imamer. Att de religiösa och kulturella koderna efterlevs garanteras av muslimsk sedlighetspolis. De kvinnor som vågar visa sig offentligt utan niqab eller åtminstone huvudduk, råkar illa ut om sedlighetspolisen får fatt på dem i dessa områden. Det talas tyst om vad som då händer, men alla vet att vågade kvinnor kan bli pryglade och ingen vågar komma till deras försvar. Det är rädslans tyranni som råder.

De muslimska helgdagarna är ytterst viktiga och ramadans regelverk tillämpas noggrant. Endast där det råder midnattssol accepteras undantag, för att muslimer i norr över huvud taget ska få något att äta och dricka sommartid. Nästan allt kött i butikerna är numera halalslaktat, det vill säga att djuret slaktas genom att man skär av halsen och tappar ut blodet under en religiös ceremoni. Djuret måste vara vid medvetande då detta sker och det är bara växtätande djur man får äta. Griskött är numera svårt att få tag på eftersom efterfrågan är liten och därmed tillgången begränsad. Inga drycker som innehåller alkohol får säljas i butikerna och Systembolaget har avskaffats. Den som åker fast med smuggelsprit straffas med 50 piskrapp på offentlig plats, androm till varnagel.

Sverige förändrades snabbt och anpassades till de nya invånarna. Foto: Alf Ronnby
Sverige förändrades snabbt och anpassades till de nya invånarna. Foto: Alf Ronnby

 

Pojkar och flickor får inte umgås på egen hand. I många muslimska familjer gäller att kvinnorna inte får visa sig offentligt utan manligt sällskap från familjen. Tidigt arrangerade äktenskap är vanliga. Tjejer som inte är muslimer har börjat använda niqab även de, eftersom de annars blir trakasserade av muslimska män. De tillåter sig tafsa på unga kvinnor och det händer att kvinnor som envisas med att bete sig öppet och frigjort, som det var för i tiden, råkar illa ut och kan bli våldtagna. Märkligt nog hittar polisen sällan våldtäktsmännen.

Inte många kvinnor vågar som förr jogga i shorts och tröja i parkerna. Då kan det gå som för Rosi, 23 år, då hon klädd i linne och shorts tog en joggingrunda i Lunds stadspark. Landets medier mörkade större delen av vad som hände, så som de gör med alla liknande incidenter, men denna berättelse kom ut tack vara att Rosi valde att berätta på sociala medier. Vad som verkligen gjorde att berättelse gick viral var att också en svensk polis som var på plats kunde berätta hur poliskåren numera såg ut och fungerade.

På ett ensligt ställe i parkens södra del hade hon mött tre män som blockerade stigen. Rosi vände snabbt om, men en av männen hann ikapp och grep tag i hennes långa, bloda hår. Resolut drog han omkull Rosi och de två andra höll fast hennes armar och ben. Rosi skrek på hjälp när de började slita av henne kläderna, men då fick hon en stor hand över munnen. Hon bet i handen så det blödde och fick då flera hårda slag i ansiktet, så hon nästan tuppade av. Efter den första, ska nästa till, men när den tredje mannen gjorde sig beredd hördes röster och alla tre sprang snabbt därifrån.

En man med hund kom springande fram till Rosi, som var förkrossad och låg gråtande på marken. Hunden slickade henne i ansiktet, som för att trösta, och mannen hjälpte henne upp. Stödjande på honom lämnade de platsen och Rosi fick sätta sig på en bänk, medan mannen ringde polisen.

Poliserna Pontus och Mohammad kom snabbt till platsen och Rosi fick åka med. När hon berättade vad som hänt, sade en av poliserna, Mohammad, att det är oklokt att numera jogga ensam i parken och dessutom vara så utmanande klädd.
– Muslimer kan då tro – jag är själv muslim – att du är en fallen kvinna och det är fritt fram att göra vad man vill med dig.

Han sade inte ”du får skylla dig själv”, men det låg i luften. Kollegan såg besvärad ut.
– Jag tycker det låter på dig som hon själv har skuld, protesterade han.
– Både ja och nej. Det är klart att vi aldrig kan acceptera våldtäkter. Men du vet lika bra som jag att man bör undvika att provocera andra till brott. För muslimska killar är det väldigt provocerande att möta en halvnaken kvinna i parken.
– Halvnaken var hon väl inte!
– Jo, i unga muslimska killars ögon var hon nog det. De är inte vana vid sådant och tappar självkontrollen.
– Nä, nu får du ta igen dig! Det där kan du inte skylla på. Även muslimer får väl lära sig att fungera på ett normalt och hederligt sätt i ett modernt samhälle.
– Jovisst, men du kan inte ta ifrån dem deras religiösa uppfattningar. Det är heligt!
– Heligt och heligt, jag trodde religion var till för att lära människor leva fredligt och moraliskt rätt.
– Håller med, men att springa halvnaken i parken är moraliskt fel. Därför blir det konflikt i huvudet på muslimska killar och de spårar ur. Det slår slint!
– Det verkar som er religion inte gå ihop med ett modernt samhälle. Är det inte dags att modernisera er religion?
– Går inte att ändra något, koranen är Guds ord.

Pontus insåg att samtalet inte ledde någon vart. Som han skrev på nätet så skulle han i fortsättningen helst undvika att tjänstgöra ihop med en troende muslim. De lever i skilda världar. Han tänker att det ligger mycket i uppfattningen, att om kontrollen inte ligger inom människan själv, en egen övertygelse, så behövs det mycket yttre kontroll. Och det är väl den kontrollstat vi numera bygger upp här i landet, summerade han.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

Elvis in Vegas av Richard Zoglin (2019)

Elvis in Vegas av Richard Zoglin (2019)

🟠 Många Elvisfans såg fram emot den här boken. De flesta blev besvikna. Jodå, ikonens namn finns där i titeln, men någon ”Elvisbok” i strikt mening är det inte. Mer intressant för de som vill veta mer om Las Vegas utveckling som underhållningsstad. Stefan Pettersson har läst amerikanen Richard Zoglins bok (som är på engelska) om spelstaden i Nevadaöknen.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.