Skip to Content

CARS-CoV-2 sett i elektronmikroskop. Foto: National Institute of Allergy and Infectious Diseases - Rocky Mountain Laboratories
COVID-19

Delta-varianten 10-20 gånger mindre dödlig

Systemmedier rapporterar om utbrott av delta-varianten, som lett till att restriktioner återinförts på många håll. Nu visar siffror från Storbritannien att delta-varianten är 10-20 gånger mindre dödlig än tidigare varianter.

Publicerad: 8 juli, 2021, 17:24

  • Svenska

Den nya delta-varianten av coronaviruset har orsakat nya nedstängningar i flera länder och reserestriktioner. Den beskrivs som mycket mera smittsam än tidigare varianter och i Tyskland beskrivs den nu stå för majoriteten av fallen.

Nu visar nya siffror att delta-varianten är mycket mindre farlig än tidigare varianter. Tidningen Deutsche Welle uppger den 30 juni att av 92 056 personer som smittats med deltavarianten i Storbritannien har 117 avlidit till och med den 21 juni. Det innebär en dödlighet på 0,1 procent, vilket DW anmärker är ”mycket lågt”.

Enligt olika uppskattningar har dödligheten i Covid-19 hittills varit 1-2 procent, vilket skulle betyda att delta är 10 till 20 gånger mindre dödlig. Enligt Worldometer har dödligheten för tidigare varianter varit i genomsnitt 1,4 procent, och i så fall är delta 14 gånger mindre dödlig.

Siffrorna kommer från Storbritanniens hälsomyndighet, som publicerat en sammanställning daterad den 21 juni. Delta listas på sidan 10. Dödligheten kan räknas på olika sätt, och i rapporten anges dödligheten för delta vara 0,2-0,4 procent, medan den anges till 1,9-2,0 för alfa. Andra virusvarianter har inte fått nämnvärd spridning.

En annan viktig aspekt är att nästan hälften, 50 av de 117, som avled i Storbritannien var fullt vaccinerade, enligt DW. Dessutom hade 20 fått den första dosen. Wall Street Journal skrev nyligen att även hälften av dem som smittats i Israel den senaste tiden var fullt vaccinerade med två doser av Pfizers vaccin.

Tabell 3 - Dödlighet

Tabell 3 – Dödlighet

 

 

 

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ecuador drar tillbaka Julian Assanges medborgarskap

YTTRANDEFRIHETEcuador har dragit tillbaka Wikileaksgrundaren Julian Assanges medborgarskap, som han fick år 2018. Assanges advokat Carlos Poveda, själv från Ecuador, är besviken och menar att beslutet fattats på ett felaktigt sätt och att Assange själv inte fick komma till tals.

Nederländernas parlament: Premiärminister Mark Rutte ertappas med grov lögn… inför rullande kamera

NEDERLÄNDERNAUnder en frågestund ställs Nederländernas statschef, som tvingat befolkningen till hårda covid-restriktioner, mot väggen av den nationalistiske parlamentarikern Gideon van Meijeren (FvD). Den amerikanska konservativa nyhetssidan Breitbart beskriver i en opinionstext honom som en ”hjältepolitiker” som ”skoningslöst förgör” den nederländske premiärministern. Therry Baudet, partiledaren för FvD, presenterade videon från händelsen med orden ”TITTA! Gideon van Meijeren avslöjar LÖGNAREN Rutte”. Premiärministern, som går under öknamnet ”Teflon-Mark”, förnekar under utfrågningen att han har någon kännedom om globalist­handboken COVID-19: The Great Reset. Detta trots att han är en flitig besökare i globalistsammanhang. Rutte skänker också miljarder av folkets skatte­pengar till den nu mest aktuella delen av globalist­agendan, att få hela världens befolkning injicerad.

Vancouvers flygplats, Rachel Marsden. Foto: Skytrax, privat

Inresande till Kanada tvingas i karantänläger – även om de är immuna

Den som kommer till Kanada ovaccinerad tvingas till en karantänanläggning på egen bekostnad. Detta även om man tidigare varit sjuk i Covid-19 och kan uppvisa att man är immun. Detta hände kolumnisten Rachel Marsden, som tvingades ta första flyget till Europa igen.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

”Välkomna, nykomlingar!”

UTRIKESProfessor Alexander Dugin, filosof och geopolitisk expert från Ryssland, ser världen förändras: den gamla liberalismen ersätts av en ny, aggressiv, globalistisk mutation.

Drakoniska regler och lagar drabbar Frankrikes befolkning

UTRIKESDet befästes i det franska parlamentet, l’Assemblée Nationale, under natten till den 26 juli. Med röstsiffrorna 156 för, 60 emot och 14 som avstod inleds nu en ny ordning i den femte franska republiken. I kampen mot Covid-19 antogs nya åtgärder gentemot Frankrikes befolkning. Stora protester betraktas av regeringen som ett oansvarigt beteende från en störande minoritet.

Gå till arkivet

Send this to a friend