Skip to Content

Fredliga protester? Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Demokrater underblåser oroligheterna

Digital utgåva

De våldsamma demonstrationer som skakat USA i flera månader visar inga tecken på avmattning. Konflikten delar hela samhället, där republikaner ropar efter lag och ordning medan demokrater stödjer demonstrationerna och kritiserar när polisen försöker stoppa upploppen.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 13:11

  • Svenska

Läs även

Upploppen i USA visar inga tecken på avmattning, men vad som är nytt den senaste tiden är att medborgare i allt högre grad börjat sätta upp garden som skall skydda privat egendom mot plundring och bränder. Upploppen har delat nationen mitt itu, där Black Lives Matter och Antifa får Demokraternas stöd med motiveringen att de protesterar mot rasistiska orättvisor, medan Republikanerna och i synnerhet president Donald Trump själv pekar på den terror som upploppsmakarna utsätter samhället för och vill sätta hårt mot hårt.

Gränsen mellan upploppsmakare och demonstranter har hela tiden varit flytande. Black Lives Matter har flera gånger arrangerat demonstrationer för att frige upploppsmakare som gripits för plundringar och mordbränder, och BLM-aktivister har gett sitt stöd för våldsamheter i intervjuer och uttalanden i sociala medier.

För att ta bara ett exempel, bröt upplopp ut i Chicago söndagen den 9 augusti efter att 20-årige Latrell Allen skadeskjutits av poliser efter att han själv öppnat eld mot dem med en pistol. När lokalradiostationen WBEZ intervjuade Black Lives Matters lokala organisatör Ariel Atkins, sade hon att plundring är ”kompensation” till svarta för slaveriet och andra orättvisor.

Konfrontation mellan demonstranter. Foto: Stillbild Youtube

 

– Hur historien har fungerat, hur vi någonsin fått några segrar, har aldrig varit enbart genom fredliga protester – och jag säger ”fredliga protester” med citationstecken. Segrar har kommit genom revolter. Segrar har kommit genom upplopp, förklarade Atkins.

Som vi tidigare tagit upp i Nya Tider följer svenska systemmedier nästan alltid lydigt i vänsterliberala amerikanska mediers fotspår. SVT:s Samuel Abrahamsson påstår exempelvis i en artikel den 1 september, utan att presentera några argument eller nyanser, följande om Demokratiska partiets presidentkandidat Joe Biden: ”Till skillnad från vad Trumpkampanjen påstår har Biden kraftigt fördömt våldsamheterna och plundringen i upploppshärjade städer som brott som skall lagföras. Ett av hans främsta vallöften är att utrota de ’ras-, köns- och inkomstrelaterade orättvisorna’ i rättsväsendet.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

UTRIKESPå onsdagsmorgonen den 13 januari meddelade den estniske premiärministern Jüri Ratas (Centerpartiet) att han avgår i svallvågorna av en misstänkt muthärva som berör hans eget parti. Därmed faller regeringen som hittills har bestått av Centerpartiet, det värdekonservativa Isamaa (Fosterlandet) samt det nationalkonservativa EKRE.

Big Tech konsoliderar sin makt genom att angripa motståndare

UTRIKESFlera av de största internetföretagen har gått samman för att försöka krossa en snabbväxande konkurrent till dem under förespeglingen att man motverkar ”uppmaningar till våld”. Det rör sig om den sociala medieplattformen Parler. Medan Amazon stängde ner deras servrar plockade Google och Apple bort appen från sina tjänster. Kritiker till agerandet menar att det sker för att behålla en monopolställning bland sociala medier, som alla gör stora inskränkningar av yttrandefriheten baserat på användarens politiska åsikter. Parler tar däremot tydlig ställning för yttrandefrihet och används främst av konservativa i USA.

Tyskland fortsatt nedstängt

UTRIKESFörbundskansler Angela Merkel beslutade häromdagen att utvidga och förlänga nedstängningen av det tyska samhället, då regeringens test-strategi visat att coronaviruset, trots den stränga restriktionspolitiken, fortsatt breder ut sig.

Zimbabwe vill betala kompensation till fördrivna vita farmare

UTRIKESZimbabwes regering säger sig nu vilja kompensera de vita farmare som fördrevs från sina ägor under den förre presidenten Robert Mugabes styre. Landet har dock inte råd att betala utan kommer att vända sig till internationella finansiärer för att få ihop pengarna.

Påven: Rätten att äga privat egendom saknar stöd i kristen tradition, WEF: ”Du kommer ingenting äga och du kommer att vara lycklig”

UTRIKESI månadsskiftet november-december gjorde påven ett utspel som beskrivits som chockerande av många. Han hävdade att kristendomen inte stödjer rätten till att äga ett eget hem. Det ledde till förvånade och upprörda reaktioner, där flera påtalade att den som tvingas hyra eller tigga tak över huvudet aldrig kan vara fri. Nya Tider kan här avslöja att påvens uttalande ligger i linje med de planer globalisteliten sedan länge diskuterat och även mer eller mindre tydligt kommunicerat med allmänheten, något som gått de flesta förbi. Vi presenterar bland annat World Economic Forums 8-punktsvison för 2030. Dessa världsomvälvande planer börjar på olika sätt materialisera sig nu, bland annat i Kina.

Facebook ska radera hat mot svarta, men inte mot vita eller män

CENSURFöretaget Facebook, som länge har använt maskininlärning och artificiell intelligens för att automatiskt identifiera och radera vissa uttalanden på sin sociala plattform, ska hädanefter göra ett undantag för kränkningar som riktas mot män eller vita. Som skäl uppges att hat som riktas mot andra grupper är mer skadligt.

Vårdpersonal vägrar Covid-19-vaccination

UTRIKESKaliforniens hälso- och sjukvårdspersonal är inte särskilt entusiastiska över de nya Coronavaccinerna – mer än hälften av den behandlande medicinska personalen på ett sjukhus har sagt ”nej”. Även i Tyskland och Frankrike kan liknande fenomen observeras.

Wikileaks grundare Julian Assange utlämnas inte till USA – för tillfället

UTRIKESWikileaks grundare Julian Assange kan inte utlämnas till USA, har en domstol i London beslutat. Domaren blockerade begäran på grund av oro över Assanges psykiska hälsa och risken för självmord i USA. USA har meddelat domstolen sin avsikt att överklaga beslutet.

Gå till arkivet

Send this to a friend