Skip to Content

Fredliga protester? Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Demokrater underblåser oroligheterna

Digital utgåva

De våldsamma demonstrationer som skakat USA i flera månader visar inga tecken på avmattning. Konflikten delar hela samhället, där republikaner ropar efter lag och ordning medan demokrater stödjer demonstrationerna och kritiserar när polisen försöker stoppa upploppen.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 13:11

  • Svenska

Läs även

Upploppen i USA visar inga tecken på avmattning, men vad som är nytt den senaste tiden är att medborgare i allt högre grad börjat sätta upp garden som skall skydda privat egendom mot plundring och bränder. Upploppen har delat nationen mitt itu, där Black Lives Matter och Antifa får Demokraternas stöd med motiveringen att de protesterar mot rasistiska orättvisor, medan Republikanerna och i synnerhet president Donald Trump själv pekar på den terror som upploppsmakarna utsätter samhället för och vill sätta hårt mot hårt.

Gränsen mellan upploppsmakare och demonstranter har hela tiden varit flytande. Black Lives Matter har flera gånger arrangerat demonstrationer för att frige upploppsmakare som gripits för plundringar och mordbränder, och BLM-aktivister har gett sitt stöd för våldsamheter i intervjuer och uttalanden i sociala medier.

För att ta bara ett exempel, bröt upplopp ut i Chicago söndagen den 9 augusti efter att 20-årige Latrell Allen skadeskjutits av poliser efter att han själv öppnat eld mot dem med en pistol. När lokalradiostationen WBEZ intervjuade Black Lives Matters lokala organisatör Ariel Atkins, sade hon att plundring är ”kompensation” till svarta för slaveriet och andra orättvisor.

Konfrontation mellan demonstranter. Foto: Stillbild Youtube

 

– Hur historien har fungerat, hur vi någonsin fått några segrar, har aldrig varit enbart genom fredliga protester – och jag säger ”fredliga protester” med citationstecken. Segrar har kommit genom revolter. Segrar har kommit genom upplopp, förklarade Atkins.

Som vi tidigare tagit upp i Nya Tider följer svenska systemmedier nästan alltid lydigt i vänsterliberala amerikanska mediers fotspår. SVT:s Samuel Abrahamsson påstår exempelvis i en artikel den 1 september, utan att presentera några argument eller nyanser, följande om Demokratiska partiets presidentkandidat Joe Biden: ”Till skillnad från vad Trumpkampanjen påstår har Biden kraftigt fördömt våldsamheterna och plundringen i upploppshärjade städer som brott som skall lagföras. Ett av hans främsta vallöften är att utrota de ’ras-, köns- och inkomstrelaterade orättvisorna’ i rättsväsendet.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • birgerr

    upplopp sker numera i dom flesta länder dock inte i det land som bäst skulle behöva det
    sverige landet som inte finns bara som en kuliss

Anonym kanadensiske visselblåsare varnar för radikala förändringar

KANADAEn visselblåsare som påstår sig tillhöra Kanadas regeringsparti och medlem i flera parlamentariska kommittéer, menar att pandemin används som svepskäl till omfattande drastiska förändringar av samhället. Han redogör för ett tidsschema som börjar med omfattande nedstängningar av samhället redan i november, för att övergå i en polisstat när Covid-21 slår till. Målet är en fullständig omdaning av det ekonomiska systemet.

Muslimsk man vägrade skaka hand med kvinna – får inte tyskt medborgarskap

UTRIKESEn muslimsk man från Libanon får inget tyskt medborgarskap, detta efter att han vägrade att skaka hand med den kvinnliga statstjänstemannen som skulle överlämna hans medborgarbevis. En administrativ domstol i Stuttgart meddelar nu att handskakning är en viktig del av den tyska kulturen, varför det alltså inte blir något tyskt medborgarskap för den muslimske araben.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Krav på folkomröstning i Finland om EU:s skuldpaket – Över 50 000 finländare har tagit frågan till riksdagen

FINLANDI Finland har över 50 000 personer skrivit under ett så kal­lat medborgarinitiativ som kräver att en folkomröstning om EU:s gigantiska skuldpaket ska anordnas. Finland har ett system där alla medborgarinitiativ, som når upp till en gräns om minst 50 000 stödförklaringar, prövas i riksdagen. Det EU-kritiska initiativet fick ihop stödet på rekordtid, bara tre dagar.

Gå till arkivet

Send this to a friend