Skip to Content

Från vänster, Fri Tankes chef Christer Sturmark och författarna till boken Upphettning: Demokratin i klimatkrisens tid, Daniel Lindvall, Martin Hultman och Kjell Vowles. Foto: Nya Tider
INRIKES

Demokrati utan motstånd

PappersupplaganNya Tider v. 27

”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Publicerad: 3 juli, 2020, 17:11

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  ”…de kleggar igen flödena i social media. De uppträder med självsäkerhet och hårdförhet i tv där de får otillbörligt mycket sändningstid därför att media fortsättningsvis lever i föreställningen om att de måste ha en ’fair balance’ mellan olika åsikter.” Ja, vem är det som får “otillbörligt mycket sändningstid”? Inte är det de s.k. klimatförnekarna som är hänvisade till alternativa medier för att komma ut med sin åsikter? Som väl är börjar “korthuset” falla sönder och läsarna får upp ögonen av den agenda som ligger bakom “klimatet”. Tittar vi närmare på vem/vilka som ligger bakom klimathysterin så ser vi en direkt sammankoppling med att samma personer låg bakom dåtidens sanning som var rasbiologi? Både Rockefeller Foundation och Ford Foundation bidrog ekonomiskt till forskningen om rashygien bl.a. till Kaiser Wilhelm Institute i Berlin där Josef Mengele utbildades. Klimatfrågan är en förlängning av syftet med rasbiologi, att eliminera dem som anses var “mindre värd”. Romklubbens ordförande Anders Wijkman anser att den här jorden bör hysa högst 500 miljoner människor? Trilaterala Kommissionen grundades av D. Rockefeller 1973 och målet var detsamma som Romklubben som grundades 1968 och 1972 kom deras skrift; “Tillväxtens gränser” som sedan dess var den allenarådande för dagens klimatalarmister där alla har uppfattningen att, ju fler människor, desto högre blir den globala temperaturen? varför inte fråga dagens oligarker vad de anser om en utveckling i u-länder? Dödens hantlangare kan vi utan överdrift kalla Bill Gates, Ted Turner, Obama, Warren Buffet, Ford Foundation, Rockefeller Foundation o.s.v.. De har alla läst John p. Holdrens skrift från 1977 som helt förkastar det moderna samhället. http://zombietime.com/john_holdren/ Vi kan även läsa vad Bill Gates vill åstadkomma med sitt vaccin https://www.prisonplanet.com/bill-gates-and-neo-eugenics-vaccines-to-reduce-population.html

  • birgerr

   EXBO ansåg ju attswebbtv skulle vara glåda åt att inte polisen rusade in och fängslade allihop som inte jamsade med kören om värdens undergång beroende av klimatet

  • birgerr

   sista pusselbiten för att pusslet ska gå ihop är väl g5 som styrs på ett bersonligt plan vansinnet är gränslöst

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

KRÖNIKAI en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETIngen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Gå till arkivet

Send this to a friend