Skip to Content

Joachim Herrmann och Markus Söder från CSU avtäcker skylten för det nya kontoret. Foto: Stillbild ZDF

Den fria delstaten Bayern inviger egen flyktingmottagning

Digital utgåva

Efter skandalen med BAMF, en motsvarighet till svenska Migrationsverket, i Bremen, där över tusen migranter fått uppehållstillstånd i Tyskland efter felaktigheter i handläggningen så beslutade delstatsregeringen i Bayern att öppna en egen myndighet för behandling av flyktingärenden. Händelserna i Bremen användes för att påvisa en bristande regeringskontroll, samt var naturligtvis en påskyndande faktor i den tyske inrikesministern Horst Seehofers (CSU) strängare asylpolitik.

Publicerad: 31 juli, 2018, 11:44

  • Svenska

Läs även

Den 27 juli invigdes ett nytt, eget kontor i delstaten Bayern. Regeringschefen Markus Söder (CSU) avtäckte personligen den nya stora skylten för Landesamt für Asyl und Rückführungen (Delstatsmyndighet för asyl och återvandringsärenden). Bayerns egen inrikesminister Joachim Herrmann (CSU) biföll naturligtvis denna politik och uppkomsten av delstatens egen myndighet i asylfrågor.

Myndighetens uppdrag har tre linjer: Frivillig återvandring, framför allt till afrikanska länder, ökad, skyndsam avvisning och koordination av ärenden.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend