Skip to Content

Texas nationalgarde understöder den lokala polisen för att hålla ordning på Black Lives Matter-demonstranter. Demonstrationerna och upploppen engagerar många fler vita människor än tidigare år, inklusive våldsamma antifascister som ofta är pådrivande i oroligheterna. Foto: U.S. Army/Charles E. Spirtos
GRANSKNING

Den globala finanselitens stöd till Black Lives Matter

PappersupplaganNya Tider v. 26

Black Lives Matter, rörelsen som ställt till med demonstrationer och upplopp över hela USA och flera andra västländer under de senaste veckorna, utmålas gärna som en gräsrots­rörelse. I själva verket har den redan från början varit finansierad och understödd av mäktiga män med enorma finansiella tillgångar. En av dem är inte helt oväntat George Soros, men många andra medlemmar av den globala finanseliten bidrar också. Även presidentkandidaten Tom Steyer pekas nu ut som finansiär till BLM-kopplade Refuse Fascism.

Publicerad: 22 juni, 2020, 16:26

 • Svenska

Läs även

Nya Tider skrev utförligt om Black Lives Matter under upploppen 2016. Redan då hade tidningen Washington Times avslöjat att Black Lives Matter-rörelsen till stor del finansieras av George Soros. Finansmogulens stiftelse Open Society Foundations (OSF) hade pumpat in 33 miljoner dollar i de olika organisationerna i BLM-nätverket.

OSF bekräftade uppgifterna på en direkt fråga, men nekade till att man skulle ha aktivt eldat på upploppen i Ferguson, dit en stor del av pengarna hade gått. En rad omständigheter pekade dock på att OSF:s nätverk faktiskt varit drivande i upploppen även om det inte behöver betyda, och inte går att bevisa, att några order utgått från själva stiftelsen eller från Soros själv.

Fler avslöjanden från konservativa och oberoende medier följde. Det gick att visa att alla de tre svarta kvinnor som var inblandade i själva skapandet av BLM under sommaren 2013 – Alicia Garza, Patrisse Cullors och Opal Tometi – hade direkta kopplingar till Soros nätverk av aktivistorganisationer. De hade träffat varand­ra genom Black Organizing for Leadership & Dignity och var även engagerade i andra aktivistorganisationer som vänder sig till den svarta minoriteten eller minoriteter i allmänhet: Garza var chef för ”särskilda projekt” på National Domestic Workers Alliance, Cullors var direktör på Ella Baker Center for Human Rights, och Tometi var vd på Black Alliance for Just Immigration. Samtliga dessa organisationer erhöll finansiell hjälp från OSF, enligt stiftelsens egen hemsida.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas
  • RL, Vallentuna

   Det var en intressant artikel .
   Jag är helt säker på att om miljardärer backat upp nationalsocialistgrupper eller KKK på samma sätt hade det stoppats . Miljardärens företag hade fått massor av problem med skattemyndigheter , konton frysts i väntan på utredning , kvinnor hade dykt upp och påstått sig våldtagna av miljardären , bara fantasin sätter gränser för en stats möjligheter att sätta stopp för oönskade aktiviteter.
   Det är förfärande att den extrema vänstern har tillåtits växa på detta sätt. Hur har det varit möjligt ? Varför har dom inte stoppats ?

 • LookMoo

  Soro finansiera en statskupp mot Trump??.. jag har varit naiv, jag såg det inte komma. [sic!]

 • Swatch

  Med oförändrade målet att globalisera ska ta över och behärska världen gör BLM massorna en nyttig församling av idioter som ska begravas så fort Soros har vunnit, och nådde sitt mål.
  Det fattar inte de svarta, därför (bla) fuck the black – all lives matter.

 • Dacke

  En förbannat bra artikel! Hoppas att det kommer fler av denna kaliber, som ställer jordens avskum i rampljuset? Vi kan härleda den här rörelsen som en förlängning av rasbiologin, där samma personer och finansinstitut som helhjärtat stödde forskningen om rashygien. Det är väl knappast någon hemlighet att John D. Rockefeller var med och finansierade Kaiser Wilhelm Instute i Berlin. Likaså en bidragsgivare till Margaret Sanger och det nyöppnade Planned Parenthood. Bill & Melinda Gates Foundation är en mäktig finansiär till att få igång en
  befolkningsminskning i u-länder och tillsammans med Ted Turner som är fanatisk troende att, ”ju fler människor, desto högre temperatur”. Givetvis ställer han sig bakom ett ”steriliseringsprogram” i 3:e världen, men som går under täckmanteln ”vaccin mot virus”. Redan på 70 talet samarbetade Bill Gates med D. Rockefeller om en lösning på befolkningstillväxten i u-länder. Det som varit normgivande och vägledande för de här oligarkerna är John P. Holdrens textbok ”Ecosience” från 1977 som blivit en Bibel för många som Obama, Ted Turner, Warren Buffet osv. Rockefeller Foundation prisade Hitlers steriliseringsprogram och elitisterna arbetar på ett liknade för
  u-länder. Idag ställer sig samma oligarker bakom BLM men med ett helt annat syfte – än vad de svarta tänkt sig.

  • JR

   Tydligen har färgrevolutioner och regnbågsparader kommit för nara sin slutdestination i den historiska soptunnan. Nu plussar man på med pigmentorienterad differentiering. Går knappast hem utom hos fjortisar med gratis iphone.

 • RL, Vallentuna

  Mycket bra och upplysande artikel.
  Även i Sverige har vi problem med expo som är helt hemligt. Miljoner slussas in i denna vänsterextrema terrorgrupp utan insyn. Stiftelsen är konstruerad så ingen insyn tillåts. Samtliga medarbetare har av Skatteverket beviljats skyddad ID . Vi kan alltså inte kolla deras löner.
  Däremot har det kunnat avslöjas att dom bor i bostadsrätter i Stockholms innerstad.
  Och att vissa gillar casinospel har jag själv konstaterat …..

 • birgerr

  DEN GLOBALA FINANSMAFFIAN STÖDjER ALLT SOM skapar kaos

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Storbritannien påbörjar: ”Massiv grön återställningsplan”, Nytt skatteförslag: Betala för varje körd mil

STORBRITANNIENStorbritanniens premiärminister Boris Johnson har som en del av en ”Grön revolution” proklamerat slutet för alla bensin- och dieselfordon på önationen, inga nya sådana fordon får säljas från år 2030. För att täcka upp för uteblivna framtida skattein­täkter på runt motsvarande 450 mil­jarder kronor från fossilbränsledrivna fordon så vill finansminister Rishi Sunak redan nu börja pungslå brittiska bilister för varje mil de kör. Detta sker inom ramen för det FN-lanserade begreppet ”Bygga tillbaka bättre” och en tiopunktsplan för Storbritannien som Boris Johnson nu lagt fram. Nya Tider går här igenom den punkt för punkt. Flera länder runt om i världen har beslutat om eller diskuterar samma eller liknande planer.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

EU kan komma att förbjuda bensin- och dieseldrivna bilar redan 2025

INRIKESEnligt uppgifter i tysk press förbereder EU-kommissionen lagstiftning som kan göra det omöjligt att köra bilar som går på bensin eller diesel redan om fyra år.

Migranters penningtransmissioner till Västafrika nu främsta källan till utländsk valuta

UTRIKESMigranternas penningförsändelser håller snabbt på att bli den främsta källan till utländsk valuta i västafrikanska länder, visar en studie om transaktioner från Frankrike till Elfenbenskusten, Mali och Senegal.

Europeiska unionen och FN varnar Frankrike rörande pressfriheten inför ny lagstiftning

UTRIKESEU-kommissionen svarade i måndags på en förfrågan om det franska förslaget om en ny säkerhetslag genom att varna för att nyhetsmedier måste kunna ”arbeta fritt”. Detta följer på liknande kritik från FN.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

Gå till arkivet

Send this to a friend