Skip to Content

Texas nationalgarde understöder den lokala polisen för att hålla ordning på Black Lives Matter-demonstranter. Demonstrationerna och upploppen engagerar många fler vita människor än tidigare år, inklusive våldsamma antifascister som ofta är pådrivande i oroligheterna. Foto: U.S. Army/Charles E. Spirtos
GRANSKNING

Den globala finanselitens stöd till Black Lives Matter

PappersupplaganNya Tider v. 26

Black Lives Matter, rörelsen som ställt till med demonstrationer och upplopp över hela USA och flera andra västländer under de senaste veckorna, utmålas gärna som en gräsrots­rörelse. I själva verket har den redan från början varit finansierad och understödd av mäktiga män med enorma finansiella tillgångar. En av dem är inte helt oväntat George Soros, men många andra medlemmar av den globala finanseliten bidrar också. Även presidentkandidaten Tom Steyer pekas nu ut som finansiär till BLM-kopplade Refuse Fascism.

Publicerad: 22 juni, 2020, 16:26

 • Svenska

Läs även

Nya Tider skrev utförligt om Black Lives Matter under upploppen 2016. Redan då hade tidningen Washington Times avslöjat att Black Lives Matter-rörelsen till stor del finansieras av George Soros. Finansmogulens stiftelse Open Society Foundations (OSF) hade pumpat in 33 miljoner dollar i de olika organisationerna i BLM-nätverket.

OSF bekräftade uppgifterna på en direkt fråga, men nekade till att man skulle ha aktivt eldat på upploppen i Ferguson, dit en stor del av pengarna hade gått. En rad omständigheter pekade dock på att OSF:s nätverk faktiskt varit drivande i upploppen även om det inte behöver betyda, och inte går att bevisa, att några order utgått från själva stiftelsen eller från Soros själv.

Fler avslöjanden från konservativa och oberoende medier följde. Det gick att visa att alla de tre svarta kvinnor som var inblandade i själva skapandet av BLM under sommaren 2013 – Alicia Garza, Patrisse Cullors och Opal Tometi – hade direkta kopplingar till Soros nätverk av aktivistorganisationer. De hade träffat varand­ra genom Black Organizing for Leadership & Dignity och var även engagerade i andra aktivistorganisationer som vänder sig till den svarta minoriteten eller minoriteter i allmänhet: Garza var chef för ”särskilda projekt” på National Domestic Workers Alliance, Cullors var direktör på Ella Baker Center for Human Rights, och Tometi var vd på Black Alliance for Just Immigration. Samtliga dessa organisationer erhöll finansiell hjälp från OSF, enligt stiftelsens egen hemsida.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas
  • RL, Vallentuna

   Det var en intressant artikel .
   Jag är helt säker på att om miljardärer backat upp nationalsocialistgrupper eller KKK på samma sätt hade det stoppats . Miljardärens företag hade fått massor av problem med skattemyndigheter , konton frysts i väntan på utredning , kvinnor hade dykt upp och påstått sig våldtagna av miljardären , bara fantasin sätter gränser för en stats möjligheter att sätta stopp för oönskade aktiviteter.
   Det är förfärande att den extrema vänstern har tillåtits växa på detta sätt. Hur har det varit möjligt ? Varför har dom inte stoppats ?

 • LookMoo

  Soro finansiera en statskupp mot Trump??.. jag har varit naiv, jag såg det inte komma. [sic!]

 • Swatch

  Med oförändrade målet att globalisera ska ta över och behärska världen gör BLM massorna en nyttig församling av idioter som ska begravas så fort Soros har vunnit, och nådde sitt mål.
  Det fattar inte de svarta, därför (bla) fuck the black – all lives matter.

 • Dacke

  En förbannat bra artikel! Hoppas att det kommer fler av denna kaliber, som ställer jordens avskum i rampljuset? Vi kan härleda den här rörelsen som en förlängning av rasbiologin, där samma personer och finansinstitut som helhjärtat stödde forskningen om rashygien. Det är väl knappast någon hemlighet att John D. Rockefeller var med och finansierade Kaiser Wilhelm Instute i Berlin. Likaså en bidragsgivare till Margaret Sanger och det nyöppnade Planned Parenthood. Bill & Melinda Gates Foundation är en mäktig finansiär till att få igång en
  befolkningsminskning i u-länder och tillsammans med Ted Turner som är fanatisk troende att, ”ju fler människor, desto högre temperatur”. Givetvis ställer han sig bakom ett ”steriliseringsprogram” i 3:e världen, men som går under täckmanteln ”vaccin mot virus”. Redan på 70 talet samarbetade Bill Gates med D. Rockefeller om en lösning på befolkningstillväxten i u-länder. Det som varit normgivande och vägledande för de här oligarkerna är John P. Holdrens textbok ”Ecosience” från 1977 som blivit en Bibel för många som Obama, Ted Turner, Warren Buffet osv. Rockefeller Foundation prisade Hitlers steriliseringsprogram och elitisterna arbetar på ett liknade för
  u-länder. Idag ställer sig samma oligarker bakom BLM men med ett helt annat syfte – än vad de svarta tänkt sig.

  • JR

   Tydligen har färgrevolutioner och regnbågsparader kommit för nara sin slutdestination i den historiska soptunnan. Nu plussar man på med pigmentorienterad differentiering. Går knappast hem utom hos fjortisar med gratis iphone.

 • RL, Vallentuna

  Mycket bra och upplysande artikel.
  Även i Sverige har vi problem med expo som är helt hemligt. Miljoner slussas in i denna vänsterextrema terrorgrupp utan insyn. Stiftelsen är konstruerad så ingen insyn tillåts. Samtliga medarbetare har av Skatteverket beviljats skyddad ID . Vi kan alltså inte kolla deras löner.
  Däremot har det kunnat avslöjas att dom bor i bostadsrätter i Stockholms innerstad.
  Och att vissa gillar casinospel har jag själv konstaterat …..

 • birgerr

  DEN GLOBALA FINANSMAFFIAN STÖDjER ALLT SOM skapar kaos

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend