Turkiet? Nej, Bryssel! Så här ser det ut i många av Europas storstäder. Kyrkorna är stängda, men slöjorna blir allt fler. Foto: Nya Tider

Den här gången säger Europa NEJ

Turkiet har öppnat dammluckorna till Europa. Tusentals män i vapenför ålder har setts storma genom skogarna in i EU under ropen ”Allahu akbar!”. Men det är också uppenbart att de europeiska folken har fått nog. Greker går man ur huse för att mota tillbaka inkräktarna. Detta kan mycket väl bli den tändande gnistan för ett helt nytt paradigm.

I detta nummer berättar Dan Malmqvist om den nya migrationsvågen som är på gång. Liksom tidigare består massorna till största delen av unga män i vapenför ålder, medan systemmedier gör allt för att leta upp de fåtal familjer och barn som återfinns bland migranterna. Denna gång låter sig dock allmänheten inte luras.

I Grekland har lokalborna tagit saken i egna händer. Man stoppar handgripligen migranter från att lägga till med sina båtar och stoppar dem vid gränsen. Den grekiska regeringen har hittills försökt åtlyda EU:s centralstyre och bland annat upprättat flera asylläger på de grekiska öarna. Nu ökar dock trycket på politikerna och det hela håller på att bli ohållbart. På Lesbos har man gått ut i generalstrejk på grund av myndigheternas planer på att bygga ytterligare ett migrantläger på ön.

Klämda mellan direktiv från makthavarna i Bryssel och det egna folkets uttryckliga vilja, har de grekiska myndigheterna valt att stoppa inflödet. Man har mobiliserat polis och militär för att säkra gränsen, men ändå har hundratals migranter lyckats ta sig förbi.

Det kommer rapporter om att turkisk militär hjälper migranterna in i Europa genom att klippa upp gränsstängsel och leda dem till gränsövergångar som inte är bevakade. Det finns till och med videoklipp från vittnen där det framgår att migranterna under vapenhot tvingas av bussar som kört dem till gränsen eller till en jolle i havet.

Trots bilder av framrusande unga friska män som under Allah-rop spurtar mot bidragen i Europa, framhärdar vissa att detta är ”flyktingar”. För det första har vapenföra män i Syrien vapenplikt. Landet är angripet av islamistiska terrorister, vars ohyggligheter troligen alla vid det här laget har bevittnat genom deras avrättningsfilmer på nätet. Om Sverige blev militärt angripet av en terrorsekt och 25-åriga friska starka män började fly utomlands, tror jag inte att de hade kallats flyktingar, utan fega veklingar och fanflyktingar.

Totalt räknar man med att uppåt 3,6 miljoner syrier som flytt kriget befinner sig i Turkiet. Där har de bott i flera år och Turkiet får ekonomiskt bistånd från EU för detta. Bara under 2016 gick tre miljarder euro direkt till ”snabba insatser i flyktingkrisen”, följt av ytterligare tre miljarder 2018, som öronmärkts för flyktingar. Det har varit åtskilliga miljarder både före och efter detta.

Turkiet är dessutom ett kandidatland som vill in i EU, och får därför omfattande ekonomiskt stöd för detta. Europeiska revisionsrättens särskilda rapport 27/2018 berättar:

”Europeiska rådet beviljade Turkiet status som kandidatland för att gå med i EU i december 1999, och anslutningsförhandlingar inleddes 2005. Turkiet är den överlägset största mottagaren av bidrag från EU:s instrument för stöd inför anslutningen, som EU använder för att förbereda kandidatländer för medlemskap i EU, med över nio miljarder euro anslagna för perioden 2007-2020.”

Det finns alltså ingen anledning för de syriska flyktingarna att just nu börja röra sig mot Paris och Berlin, dit de guidas av bland annat informationskartor på turkisk tv. Hade det inte varit för att västmakterna velat hålla igång kriget i Syrien genom att understödja de olika terrorsekterna med avancerade vapen, hade flyktingarna redan kunnat återvända hem.

Trots det har den syriska armén, med stora uppoffringar, lyckats pressa tillbaka terroristerna. Som utrikes­redaktör Christer Ericsson berättade om i detta och föregående nummer har Turkiet helt öppet gett militärt understöd till jihadisterna, som för det mesta inte ens är syrier utan har kommit från utlandet. När inte heller det räckte har Turkiet sedan månadsskiftet också börjat bombat syriska styrkor.

De som flyr från striderna i Idlib är inte heller vilka som helst. De flesta civila har för länge sedan lämnat Idlib och tagit sig till områden kontrollerade av den syriska armén. De som är kvar är mestadels islamisternas familjer, som forslats dit efter Islamiska statens och andra islamistgruppers nederlag i andra delar av Syrien. Även vissa av de stridande jihadisterna har insett det lönlösa i att försöka besegra den syriska armén, och har bestämt sig för att prova andra jaktmarker – i Europa.

I själva verket utgör dock syrierna endast en mindre del av de migranter som nu vill in i EU, enligt ryska observatörer på plats.

– Två tredjedelar av dem är inte syrier, de är afghaner, irakier och människor från Afrika, säger en militär chef i Syrien till nyhetsbyrån AP.
Det är uppenbart att Turkiets president Recep Erdogan använder migranterna som ett vapen. ”Erdogans utpressning”, som grekerna kallar det. Turkisk militär har till och med setts skjuta tårgasgranater mot grekisk polis som försöker mota bort migrantmassorna.

Situationen är spänd mellan Grekland och Turkiet alltsedan kriget mellan länderna 1919-1922, då en miljon civila kristna greker mördades i områden som greker bebott sedan antiken. 1974 invaderade och ockuperade Turkiet norra Cypern. På senare tid har en ny konflikt blossat upp kring oljefyndigheter och territorialvatten (se NyT v.1-2/2020).

Grekland har intressen i en pipe­line som ska gå från Israel via Grekland till Europa. Turkiet å sin sida har delat upp havsområdet mellan Turkiet och Libyen med en av krigsherrarna i det libyska inbördeskriget, vilket skulle ge Turkiet rätt till oljefyndigheter i Medelhavet och samtidigt stoppa den planerade israeliska pipelinen.

Turkiet har dock även ett annat strategiskt mål med migrantinvasionen. Man vill få ett stärkt inflytande i Europa, och redan i dag bor det miljoner turkar i Tyskland, Frankrike, Belgien, och även i Sverige utövar de inflytande. De flesta turkarna förblir turkar.

Även om de påverkas av omgivningen så assimileras de inte. Vi minns uppståndelsen i Tyskland när fotbollsspelaren Ilkay Gündogan gav Erdogan en fotbollströja med texten ”Till min president”. Den ”tyska” fotbollsstjärnan Mesut Özil har till och med haft Erdogan som bestman vid sitt bröllop 2019. Han gifte sig för övrigt med ”svenskan” Amine Gülse.

Båda fotbollsspelarna är födda i Tyskland, men de förblir turkar.

– Fast jag växte upp i Tyskland är mina rötter i Turkiet. Jag har två hjärtan, ett för Tyskland och ett för Turkiet. Min mor lärde mig att aldrig glömma var jag kommer ifrån. De är mina värderingar än i dag, sade Özil i en halv ursäkt efter uppståndelsen.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson reste till Turkiet och gränsen mot EU för att berätta för migranterna att Sverige är fullt. ”Kom inte till oss, vi kan inte ge er mer pengar eller boende”, står det på informationsbladen. De turkiska myndigheterna gillade inte kampanjen. Åkesson greps och deporterades. Migranterna är helt enkelt Erdogans spelpjäs, vare sig de gillar det eller inte.

Denna gång är det dock uppenbart att Europas folk inte låter sig luras en gång till. Vi har sett politiker som känner sig uppenbart pressade och kvider fram osammanhängande halvlöften om att bromsa massinflödet. Nu har de makthavare som stått för mångkulturen tvingats på reträtt till förmån för handlingskraftiga politiker, främst i östra Europa, som numera tar ledarrollen för hela EU. Vi får hoppas att den utvecklingen håller i sig!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.